mercredi 1 mai 2013

La veritable història dels orígens de les persones gots(Gutis a les muntanyes de Zagros a Iran.)


La veritable història dels gotsLa veritable història dels orígens de les persones gots(Gutis a les muntanyes de Zagros a Iran.) I després de 711.                                                                                                                                       per Bernard Vernet-Poirson (Autor), amb l'amable col · laboració de la Magalí Menerba (traducció de la traducció Sra s) Sepulveda 940 (abril 2013)1 PREMIERE GOTHIE

 
A l'oest de l'Iran, a les muntanyes de Zagros amb vistes al Golf Pèrsic i Mesopotàmia, va viure entre el XXII i el segle VI abans de Crist, el poble guerrer de Gutis (Goutis). Al segle cinquè que va ocupar el país encara s'anomenava la Gutium
 
Des dels pobles mil · lenni-V de les estepes, atrets pels grans espais oberts, inundat periòdicament, a l'oest d'Europa, al sud de l'Iran, al sud-est de les Índies, a l'est trobem les seves petjades en les fronteres de la Xina. Va ser descobert a Xinjiang cent mòmies tipus Indo-Europees de -3,000 i -1,000. 

 

No està clar com es van formar aquestes poblacions, així com el seu origen, la teoria clàssica del lloc al sud de Rússia i el nord del Caucas, la casa, també circumscrit, en realitat s'estén més enllà del Urals.
 
Per sobre de Quart Mil · lenni o al final de la No-V, els que es van establir a Ucraïna va empènyer a la plana del Danubi, i més tard, a més de la de l'Atlàntic.
 
Les seves incursions repetides, tsunamis o infiltració, conducció o assimilar als aborígens en el seu camí, es troben en l'origen de diverses cultures, més o menys reconeguts per l'arqueologia.
(André Martinet, "les estepes als oceans", Payot. Luca Cavalli-Sforza, "Gens, pobles i llengües", Odile Jacob, 1996).
 
Al final del mil · lenni-XXX, un nombrós grup d'immigrants va pujar a l'Iran i es van establir en les zones muntanyoses d'Anshan (on van fundar potser el proto-elamita ciutat de Ansan) al sud del país en el que es convertiria en Elam. Van ser dividits en diverses tribus. Una d'aquestes tribus van prendre el ethnonym "Guti", o va ser designat com a tal pels seus veïns, un nom o una paraula el significat és desconegut, el clan dominant diu potser ja " Guti ". Llavors aquests Gutis van ser expulsats pels elamites: emigrar als Zagros i sédentarisèrent entre rius Diyala i Zab-i-Kuchek. Guerrers, agricultors i ramaders, que practicaven la transhumància Kurdistan a Luristan.
En l'apogeu de la seva expansió ocupar Kirkuk.
 
Amb Lulubis, de diferents orígens ètnics, que eren els principals guerrers de Zagros.
 
 
 Un text cuneïforme esmentar l'origen d'alguns esclaus de les muntanyes, ofereix una precisió interessant: "la Gutis per netejar la pell."Així altament individualitzats, i havent civilitzacions veïnes saber escriure, Gutis han deixat petjades molt marcades.
 
Per -1900, cosins indoeuropeus, des de les planes del Danubi i al llarg del Volga, van envair el nord de Jutlandia i Escandinàvia sud van entrar a la Gurgan plana iraniana. Alguns, continuar o reprendre el seu avanç, es van veure sotmesos pels hurritas i altres pobles dels Zagros .. Altres arribar a la vall de l'Indus. El país "Anshan" Gutis que va viure molt temps, va ser escrit a les taules de rei guti Lassirab: Ansan. Aquesta rica Ansan ve "ansuz" Gothic, és a dir les nanses. Els avantpassats de Llenguadoc mànecs dels déus que presumien baix (AN significa tant "déu" i "cel"). Més tard, les llegendes recollides a Islàndia diuen "Asos". Anys es poden trobar en moltes formacions d'antropònims dels gots i carolingi: Ansemund, Ansegisèle, Ansila ...Dins de la XXII segle, el rei d'Akkad - Agade - Sarganissari que "va establir les bases dels temples babilònics Annunit i any-Amal" lluita Gutis que havien envaït el seu país i capturar el seu líder Sarlak . El seu nét Naram-Pecat també va haver de lluitar contra ells, "victoriós". Va ser trobat a Susa una tauleta en la qual el rei, aliè a la ciutat, diu, amb tota la elamita déus, déu babilònic AMAL, que tracta específicament els acadis seves devocions. Converteix-te en amo del país, Gutis adoptar naturalment aquest déu, si ja estaven en el seu panteó. Dos déus invocats per Lassirab (guti rei) sobre un tablet són Ishtar i el déu lluna Sin. Ixtar
  
 Al segle IV, Wulfila, l'apòstol dels gots, els va prohibir enèrgicament culte de la lluna .. Una deïtat, introduït a Mesopotàmia per Ammorites era "Haddad" (Adad), "el tro" brandant un martell. El déu Thor,
 
 
 el favorit dels gots (el guanyador dels huns diu "Thorismund"), també és "el tro que porta un martell." Ishtar és la deessa de la sexualitat i de la generació que es produeix a través de la prostitució, que és el mateix que Freya,
 
ISHTAR

 
FREYA

la "de" Scandinavian que "corre darrere de la rutina."Dos mil · lennis després, Gotaland i Gothiscanza els skalds va dir l'avantpassat mític d'un dels dos clans Gothic 'reals' amb nom Amal. "El primer d'ells va ser mànecs GApT, que va engendrar Halmal; Halmal Augis engendrar; Augis engendrar una trucada Amala Amal, que té el seu origen" (Jordanes).
 
El nom de l'altre clan "royal" Gothic Balthe, assimilat a la germànica calb, intrèpid, audaç, és d'origen semita. La seva arrel Baal significa senyor, amo.
Baltaya era un nom comú a Mesopotàmia.
 
Naram-Sin, un descendent de Sargón (-2.270)Sargon_d'Accad, un dels gran rei d'Akkad, rebutjat diversos atacs. A la mort del seu fill, l'imperi accadi va entrar en una anarquia total, el que va beneficiar als Gutis conquerir Mesopotàmia. Un text sumeri els descriu com "les persones que no tenen la disciplina té la mirada i el llenguatge dels gossos. El déu Enlil els va fer baixar de les muntanyes per assolar la terra com llagostes. " Aquests escorpins "... aquestes serps ... es van robar les esposes, fills, que van cobrir la terra de ruïnes, va aixafar al poble amb impostos: Cent anys més tard, després de la seva sortida, encara escrivim sobre de les seves malifetes. Van prendre Kirkuk totes les estàtues dels déus ". No obstant això, durant l'ofici d'ells protegits de l'imperi.
El seu rei-Erridu Pizir va guanyar diverses victòries sobre els lullubis i hurrites.
 
Per -2120, el rei d'Uruk, Utuhégal, va atacar, negant-se a negociar la seva proposta. Els Gutis van ser derrotats. Tirikan seu rei va fugir i es va trobar Dubrum refugi.
Amenaçat amb represàlies, els habitants de la ciutat van lluitar per Utuhéga
 
Els autors crònica Mesopotàmia se'ls acusa d'haver inventat un llarg gutéenne genealogia real Akkad per donar més pes a la victòria "modest" del rei d'Uruk. Per tant, hem de qüestionar tota la història, en general escrita pels vencedors. És cert que els noms d'alguns d'aquests governants són curiosos Iku Kum Lakaba "pudent oli de la llibertat d'expressió" o I-Ar Lakaba ", que es mou en silenci." Els escribes eren venjança després, odiat pels reis jocs de paraules. Segons les diverses cròniques reals, hi havia 12, 21 o 23 reis Gutis durant períodes que van des 91-125 anys. Un manuscrit d'argila dóna una precisió interessant: "El Gutium exèrcit no hi havia rei, tots junts que va regnar cinc anys, el primer rei va ser llavors Isu-Ing."
(Mesopotàmia Cròniques de J.-J. Glassner, els Belles Lettres, 1993).
 
Sulgi rei sumeri d'Ur, que va regnar durant mig segle (-2094-2047), es va acarnissar de conquerir les terres altes de Lulubis i hurrites. En el mateix període Gutis havien derrotat al rei d'Elam Puzur-Inshushinak i va deixar el seu país malmès. Sulgi (Shulgi) es va aprofitar del lloc i l'Ansan.
Va fer una crida per mantenir les seves noves fronteres, pobles guerrers Zagros va pagar com a mercenaris.
 
-1250 ° a Salmanasar I (-1.273-1.244) va atacar sense èxit la Gutis "expert en matar."AssurResh Ishi-I ° (-1132-1115) duta a terme amb èxit la guerra contra els pobles dels Zagros i les Lullumis "Kutis."
Tiglatpileser (-1115-1077) també va tenir a veure amb Lullumé i "Qutu."
 
(En aquest període són: Història de l'Antiguitat, Edward Meyer, ed Geuthner, 1926.).
 
Al marge de Mesopotàmia, la Gutis guerrers agricultors formar llavors un gran poble "bàrbara" amb el qual encara hi havia comptar al segle VII abans de Crist. En -691, amb altres pobles del Zagros, es van aprofitar del rei d'Elam, Humban Niména-II (Menanu) que, amb la seva ajuda i la dels caldeus, assiris lluitar amb èxit (Batalla de
Halulé).
 
Després de la sortida d'una gran facció de l'elit guerrera seguint els escites, van continuar, malgrat la seva submissió a Babilònia, i la seva ral · li dels perses, per jugar un paper important.
 
Mil anys abans de Crist, els escites recorrien les estepes que s'estenen a banda i banda dels Urals, els escites eren les primàries en si un conjunt de tribus nòmades la unitat era més cultural que clan polític. Guerres inter-tribals semblen haver estat un dels principals entreteniments. Els principals clans que ocupen un territori que s'estenia des del Kuban (Caucas Nord) a les planes del sud de Rússia i Ucraïna. . Potent i inquiet-entre VII i VI ° s, que desbordaven el seu camp fins a la Alemanya Oriental, Hongria, Romania van donar, potser, l'alçada de la ciència branca. Guerrers i aventurers, van ser les expedicions que van portar a Pèrsia, Assíria, Àsia Menor, Egipte. -680 Per a algunes tribus escites recollits per Bartatua, va creuar el Caucas i, combinant els cimmeris del nord de l'Iran, es va lliurar a saquejar el país sota la sobirania assíria Taurus. Reprimida per Assarhadon rei d'Assíria, escites i cimmeris van atacar el regne frigi, enemic d'Assíria. Assarhadon en agraïment, li va donar una de les seves filles al rei escita (-676). Els escites es van assentar en Urartu, i Azerbaidjan. En poc temps les hi van arreglar per vassalls Medes i es va embarcar en una gran expedició per saquejar, van creuar el Zagros, que va superar els diversos pobles que hi vivien, portant amb ells, voluntària o involuntàriament, gutis dos clans poden ser dibuixat (capítol següent). Després van envair Síria i Palestina, Egipte es va sentir amenaçat, Faraó Psammetik I (fundador de la dinastia XXVI) hauria pagat per desviar el seu ardor. (Per -635).
.
 
El rei dels medes, Cyaxares, la dalla ostatge va aconseguir recuperar la seva llibertat matant als líders enemics durant un banquet. Els medes, a continuació, va prendre la iniciativa i Assíria i Babilònia victoriosa es van tornar contra els escites i la regió definitivament boutèrent. Alguns es van establir entre el Mar Caspi i el Mar d'Aral: no com els avantpassats dels parts. Altres van començar a servir Cyaxare. La majoria, amb Gutis, va continuar l'aventura a Ucraïna.
Es van convertir en els escites Royal, enriquint la seva retre homenatge a les ciutats gregues del Mar Negre (Crimea), i el control de la interacció entre aquestes ciutats i el nord d'Europa.
 
Des -550, van organitzar noves expedicions de saqueig a Polònia i Alemanya Oriental i florir la civilització Lusatian desaparèixer de sobte.
 
Els Gutis al tren, clan guerrers Balthe i Amal, van negar la seva absorció pels escites, malgrat nombroses aliances en tota la primera "gran errant." Les costes del sud del Bàltic van creuar el mar i ocupades per guanyar indígenes, riques planes de Suècia, que es convertirà en el "Gotland".Què va ser dels Zagros Gutis? El Gutium, província de Babilònia, el va prendre sota l'autoritat del governador Ugbaru la festa de Ciro II (539), el que li permet entrar a Babilònia sense lluitar ", llavors els Gutis porten escuts envoltar les portes Esagil, però no hi va haver interrupció dels ritus "allà. Dins la III ° s. El Gutium exèrcit es produeix durant els regnats dels descendents d'Alexandre el Gran a Babilònia. És probable que els gots i gutis no poden ignorar: Anem a veure que en el 536 els ostrogots a Itàlia va demanar l'ajuda dels perses contra els bizantins.
Viatgers gots anar molt lluny: es troben a l'Índia, en una cova-temple de Junnar, inscripcions identificats com gòtica pels arqueòlegs Bhagwanlal i Burgess.
 
El mateix segle III abans de Crist, els sàrmates envair les planes d'Ucraïna, sotmetent als escites. Ells van ser seguits per altres alans iranià.
Aquestes persones de l'Iran van haver d'enfrontar als gots quan van decidir fundar una nova Gothia de "Romania, als Urals
 

GOTHIE 2-segona i tercera

 
La principal font d'informació sobre aquest període ve de l'historiador Jordanes alano-goth que va escriure al voltant de 550. En el seu llibre, que resumeix en un llibre "Història dels gots" en dotze volums, escrits per Casiodoro a petició de Teodorico a Itàlia, manca de treball. En els seus Jordanes dedicació ens va advertir: "Aquests llibres no estan disponibles per a mi ... He llegit fa molt temps en l'espai de tres dies." Un podria qüestionar la fiabilitat del seu compte, però llavors molt sagues "cantada" (en part en l'origen de les cançons de gestos), així com les històries dels seus contemporanis que perpetuen la memòria dels seus avantpassats, com els de seus enemics grecoromana va saber fer la seva "Origo Gothica" insubstituïble i dóna una imatge tràgica i gloriosa de les persones, després de dos mil anys d'estabilitat a l'Iran ("L'origen i els fets dels gots", trad. Savagner
Garnier Germans 1881).
 
Al segle IV abans de Crist, Pitees, navegador Marsella reuneix Goutones al nord d'Europa. Diversos autors grecs i romans informen els "Goutons" i "Goutis" a banda i banda del Mar Bàltic. (Guti Akkad va ser declarat "Guti").
Al sud de Suècia l'arqueologia indica una reducció de la necròpolis gòtica-5O, a causa d'un èxode de la població causada, segons sembla, per un clima fred.
 
La primera migració de Götaland tant comença abans de -50, a les zones més càlides del continent a l'oest de la desembocadura del Vístula. Segons l'historiador goth organitzar als seus compatriotes que posen una gran expedició sota el comandament d'un "rei" triat per a l'ocasió, Bérig. Els seus guerrers van caure pesadament i Ulméruges caça.
En ells s'estableix un cap de platja i després "es va sotmetre als vàndals, els veïns, i cridats a compartir les seves victòries" (Jordanes).
 
Durant més de cinquanta anys, els borgonyons van ocupar les ribes del Vístula, en bon acord amb els gots.
 
Arqueologia reconeix cultura Luboszyce (Oder-Neisse) assignat als borgonyons, importants similituds amb la cultura de Wielbark atribuïts als gots.
 
Jordanes (vanant una mica quan ell diu que la imposició per part dels gots, els vàndals) s'utilitzen per il · lustrar aquest "èxode" un accés directe venuda per diverses sagues escandinaves: els gots, van embarcar en tres naus. Dos van arribar al continent. Molts historiadors prenen una mica massa literalment el text i la conclusió que només una petita comunitat va emigrar.
Però aquesta al · legoria, comú a diversos països escandinaus - encara trobem el principi en el gest Aimeri de Narbona es desxifra de la següent manera: la població es divideix en tres parts, dos d'ells van sortir del país per via marítima
 
Pau Diaca (720-799) en la seva història dels llombards (de gestis Logobardum) narra la partida del seu company al sud de Suècia:"Quan la població ha crescut fins al punt de tenir més espai, es divideix en tres parts, i es va realitzar el sorteig que ha de sortir a buscar una altra casa. "Què Jordanes:" Aquesta és l'illa Scanzia com a nació fàbrica com "matriu dels pobles", que va arribar als gots ". No era exactament el cas dels gots, però no menys important evoca una realitat aquest Scanzia s'omple tots els pobles Skires "germànics", bastar, burgundios, vàndals, rugeixes, Cimbri tenia als orígens Noruega, teutons, trineus, Dinamarca ... eren prolífics i inquiets.
Quan la terra ja no podia satisfer les seves necessitats van anar a veure de nou ", a causa que el país produeix més homes dels que pot alimentar" (P.Diacre).
 
Götaland, Suècia, en mans dels que li va donar el seu nom, és enorme (30-35000 km.2) en comparació als petits territoris de la resta d'Escandinàvia que va deixar a la majoria de les tribus. E. Demougeot va assenyalar que els gots van ocupar el graner de Suècia avui en dia, tots els països amb 1 dècima part de les terres de cultiu, en contra de 1/144 Noruega (Emilienne Demougeot, la formació a Europa i les invasions bàrbares, Aubier 1969). Per tenir una idea del que hauria de ser Götaland en un clima favorable, podem confiar en el testimoni d'Adam de Bremen que va visitar el clima és aparentment està millorant en tot 1070: "És un país
ramats fèrtils, rics en cultius i la mel, i la fecunditat superior a la d'altres països "(Gesta Hammaburgensis Ecclesiae Pontificum).
 
No obstant això, Jordanes ens dóna una imatge diferent del seu temps: "Mai, a causa de la severitat del fred, no estem complint amb els eixams d'abelles fructífers."Els godos, com hem vist, va prendre com a punt de partida a Suècia, que era Mazury més tard el seu nom: Anja Gotisk la costa dels gots (ara Gdansk, Polònia) i Gothiscanza. Molts d'ells es van quedar enrere, barrejat amb Vénèdes pre-eslava, es va unir a -100 pels borgonyons. Va ser llavors quan els vàndals van arribar un centenar d'anys abans, a Pomerània, on van formar una confederació de nacions petites, volia presentar tribus riberenques del Vístula.
Per tant, l'expedició massiva liderada per Bérig havia proposat també per alliberar aquestes tribus, potser, a petició dels borgonyons.
 
Atès que l'èxit d'aquesta guerra que les condicions climàtiques deteriorament han contribuït a la migració d'una gran part de la població. Però es va fer poc a poc i no bruscament. Aquesta guerra contra els vàndals, que era violent i cruel, que els enemics implacables dels gots va fer.
Ella també va ser dur quan es van trobar a Espanya.
 
Entre el 10 i el 20 després de Crist, gots, encara poderosa, estan involucrats en les disputes dels alemanys. "Hi havia entre Gotons un jove noble, Catualda, un cop forçats a fugir de la tribu Maroboduo" (Tàcit). Amb l'ajuda dels gots, i el suport d'alguns dels marcomanos - Maroboduo que era el "rei" - presa de corrent. Però els romans, que va començar a interessar-se en Alemanya, amb la participació del Hermunduri els Vibillius "rei". Catualda passar els romans, que assigna residència a Frejus. Maroboduo, se li permet a Ravenna, però tots els fidels dels dos líders, "no pertorbar la pau dels" nostres "províncies", diu Tàcit, van ser exiliats del Maros (Mures) i Koros, afluents del Danubi , on necessitaven un Qade líder, Vannius. Qui era aquest Catualda? Probablement, el cap d'un cognom Gotho-marcomanique, distorsionada per Tàcit, és el gòtic Catto-hald. A partir d'aquest "Catto" hi ha diversos noms al Sud i ... a Normandia vell Cató (Gers) Catteville (Manche) ...
Marcomanos instal · lar més tard a Bohèmia.
 
Aquesta guerra marca l'inici de la confrontació entre gots i romans, i Tàcit, fill de Tiberi, Drus, qui "va ser honrat per l'habilitat amb què divideix els alemanys."No obstant això, aquells que els historiadors anomenen la "alemanys de l'Est" són encara poc coneguts escriptors romans. Tàcit descriu el tema gots als "reis", "sense humiliar a la seva llibertat".Al final del primer segle que finalment arriben que el nostre historiador anomenat "gots mandrós" o "lent", els Gepids, el passatger tercera nau migrants Götaland, que comencen a ocupar el lloc matant als borgonyons. Això no va ser del grat dels seus compatriotes. Els continus enfrontaments provocats per l'exigència d'una divisió de la terra, i, finalment, "les masses han augmentat en grans proporcions" (Jordanes), gots decideixen estendre la seva àrea cap al sud-est - on van venir uns segles abans. Aquest segon "migració" es fa per etapes, precedides d'avantguarda de guerrers. Va ser una progressió peristàltica imposada pel nombre. Aquesta és una característica d'aquesta nació. El seu moviment sempre ha fet poc a poc, a vegades durant diverses generacions, com va ser el cas, un cop més, i com serà després al Llenguadoc.
Migració dels altres bàrbars eren sempre brutal i ràpid: Vàndals d'Alemanya a l'Àfrica, ostrogots i llombards a Itàlia ... (per no parlar dels cimbres i teutons derrotat per Marius a Vercelli -101).
 
La conquesta d'Ucraïna i Moldàvia havia donat lloc a la presentació dels gots tribus disperses les "Spali" una tribu Alain i Vénèdes, els avantpassats dels eslaus. Una mesura de les seves gots avanç enfront de la sàrmates, l'empenta i l'alliberament dels seus esclaus escites que incorporen.
Jordanes s'apropia de la seva història, amb Agobart legitimitat al segle IX, anomenat "gots escites" de l'Imperi Carolingi.
 
Els grecs anomenaven als visigots "getes" un poble la escites pares que ocupaven part del territori (Moldàvia).
 
Durant aquesta migració als gots no es movien en la foscor.
Ells van viatjar al país, anteriorment amb els escites, i alguns van haver d'anar sovint.
 
A les ribes del Dnièster, lluitant contra els sàrmates eren més violents, però proporcionalment pocs, van acabar acordant amb els invasors: sàrmates i els gots sovint associades a si mateixos pel saqueig expedicions entre els grecs.
És durant aquestes aliances ostrogots adoptades equip pesat, cuirassat, genets sàrmates, mentre que els visigots es mantenen fidels a la cavalleria lleugera que tenien els escites.
 
Vam veure els gots tenien dos clans anomenats "real." En realitat havia dues tribus, cadascuna i en conjunt, més o menys forts llaços familiars, i els líders, Reiks van ser elegits democràticament en cas de necessitat (com Bérig i Ing-Isu Akkad). La quarta àrea de Gothia immensa, que s'estén des de Romania als afores dels Urals. Tots dos clans compartien lògicament aquesta conquesta és Amal va esdevenir el ostrogots (Östlich Goten: Goths és) a l'oest de Balthe, van esdevenir els visigots (Westlich Goten: godos de l'Oest). No sabem si és que es deien així. Sabem que els visigots van ser cridats tervingos, "homes dels boscos" (Romania), i VESI, "bons". Els ostrogots, ells van ser anomenats GREUTINGI, "homes de les estepes" o "pedra".El Greco-Llatí van ser els gots una reputació de tenir un poderós regne. Aquesta idea va venir a ells de la qualitat dels líders anomenats Reiks, era natural per fer rex. Aquests, a més de períodes d'agitació, es van reunir més o menys regular de reunions projecte parlament "méguistan". Qui eren aquests genealogia Reiks i què podem fer? Si l'obra de Casiodoro que havia arribat podríem tenir una genealogia a glòria de Amal, ja que és Teodorico a Itàlia, Amal, que va encarregar aquests estudis per al gran romà. Jordanes ens dóna bones adreces, de Casiodoro i sagues. Entre Bérig que va derrotar els vàndals, i que va portar a la Filimer Tervinges Greutunges i Ucraïna, i "que és el cinquè rei després que el govern Bérig" fa dos segles per cinc reis. Improbable. Però l'historiador escriu que els seus compatriotes "celebrat al cant acompanyat per l'arpa, les gestes dels seus avantpassats, de Ethespamara, Amala, de Fredigern de Widicula i altres" herois de l'època Filimer anterior. Sent aquest el fill del Gran Gunderic, nosaltres, juntament amb altres desconeguts, més reis que es necessiten per establir una genealogia de tipus convencional, que en el cas d'aquestes persones, en aquests temps no té sentit. "Seguir dos va dir Casiodoro-compilador del regnat del cinquè rei després de la Bérig Govern, previ avís de Filimer Filogud i Arechi." Entenem que hi ha tres Reiks i que Filimer només va ser triat líder o rei? La paraula és el rei en Gòtic: thiudans. Títol pot ser donada a Filimer. En tots els casos, la força de la gent va venir de la seva aristocràcia clan, que hem triat un (thiudans) o més líders (Reiks) en cas de perill. La veritat és que una monarquia hereditària de pares a fills no existia en aquest moment.

 3 DE SESSIONS GOTHIE

 
Ocupada pels visigots, abans territori 376, és a dir, després de la quarta Gothia Gutium, Gothiscanza Gotaland i corresponen aproximadament a la terra entre el riu Dniester al nord del Danubi, al sud, a l'oest Olt (afluent del Danubi), el Mar Negre a l'est.
Més enllà, cap a l'est, va ser l'àrea que s'estén fins Ostrogothic Do i poc a poc més enllà.
 
Molt concorregut en la vigília de l'arribada dels hunos, la seva densitat d'empaquetament estimat igual a la meitat d'això, una mitjana de l'Imperi (llavors sota la despoblació), que dóna una població d'un milió tres-cents
mil, tres quartes parts de Tervinges, la resta consisteix en diverses tribus aliades o subjectes.
 
Després de la ciutat grega d'Olbia, a 238, els gots no van deixar d'assetjar a l'Imperi Romà. En 242, els aliats sàrmates, que van penetrar en Moesia, on van ser suprimits ràpidament. Ells récidivèrent a 243, dirigit per Argunt i Gunderic i encara devastat Moesia i Tràcia, acompanyats aquesta vegada per la carpa cruel de bastar-nos i vàndals. En 248, el rei Ostrogotha ​​(Clan Amal) perquè "els gots, segons el seu costum, va veure amb enuig negat els seus subsidis" (Jordanes) mobilitza un exèrcit de trenta mil WISI-ostrogots amb taifales i
carpes, van creuar el Danubi una vegada, després una segona vegada amb Reiks Argunt i Gunderic, reemplaçant Ostrogotha ​​retingut per un atac dels vàndals als aliats gépidos, a qui el rei va infligir una derrota sagnant.
 
En 250, un dels més grans reis Balthes Kniva, va reunir un gran exèrcit compost per homes de totes les tribus aliades o vassalls. La formació dels tres cossos "expedicionària" envair l'Imperi, guanyant victòria rere victòria durant tres anys, fins a la mort de Kniva (253).
L'emperador Deci i el seu fill van ser assassinats per resistir-s'hi (251).
 
En 266, Respa i Veduco, Thuro i Varo Reiks gòtics, vaixells confiscats, van passar l'Hel · lespont (Dardanels) saquejat moltes ciutats i combatre les flames el temple de Diana a Efes ... des d'allà
passat a Bitínia, "enderrocar" Calcedònia ... es van tornar a creuar l'estret de l'Helesponto, després de devastar el seu troià Illion camí ... Els borgonyons i Eudusiens s'havien unit a ells.
 
En 267, els gots i hèruls decantar novament una flota de centenars de vaixells (sis mil vaixells com un escriptor de l'època) i van atacar l'imperi de la mar per una "multitud" de gots i diverses tribus envair Tràcia terra, que reuneix uns cents vint mil homes, dones i nens. Ja no és una operació de saqueig, sinó un intent d'invasió massiva. Dispersos, van ser derrotats per l'emperador Claudi II (win Naissus, 269).
La plaga es va deure a molts vençut i vencedor.
 
Si menys d'un segle després de l'arribada dels gots fins al mar Negre, una sèrie de bàrbars com podien estar junts, fins i tot tenint en compte les exageracions, és que la immigració als alemanys "Alemanya Oriental", que començava a haver-hi problemes relacionats amb l'alta natalitat, es va amplificar. La renuencia dels gots de compartir la terra empènyer a organitzar la seva sortida, potser alguns d'ells, però sobretot tribus "estrangers" molest. L'operació pot semblar suïcida, però una part que estava ben preparat i sincronitzat amb els ostrogots i els hèruls, d'altra banda els romans per tenir mala costum d'instal · lar com els agricultors en l'Imperi, sense mans la força, el derrotat, el risc es va reduir (i indiferent als gots).
Esdeveniments resultar bastant malament aquest cop: no enganyar els romans van tractar als supervivents com a esclaus, amb l'esperança de descoratjar nous intents.
 
En 270, els gots encara pirates infestaven les aigües Grècia. En 271, l'emperador Aurelià va guanyar una "gran victòria" sobre els visigots, és a dir, després d'una campanya ràpida va matar a cinc milles amb el seu thiudans Cnivida (besavi de Gébéric).
Aquesta victòria va ser seguida per l'assignació de subsidis Tervinges que va abandonar a Aurelian, d'altra banda, Dacia Trajana.
 
Per completar la "neteja" dels gots conduir cap a l'Imperi, el seu ex aliats carpes bastar-nos i expulsats de la seva frontera occidental, els vàndals i gèpides (291).
Això els va permetre tornar a instal lar correctament els gòtics aventura de 269, que havia aconseguit pujar als supervivents del Danubi.
 
De 275 a 276, els gots Pontide (costa nord del Mar Negre) va emprendre un viatge per mar i va aterrar a Còlquida (sud del Caucas) saquejar Àsia Menor, d'acord amb la seva tradició, fins que siguin deportats
per l'emperador Tàcit a l'arribada a Cilícia.
 
De 295-305 els visigots invertir la Monténie (Valàquia) i de la seva àrea d'ocupació se situava entre el Danubi i el Dniéper.
En 315, Constantino va lluitar contra els francs i els alamans, ha de deixar tervinge Trier per repel · lir una invasió.
 
En 322, Rausimod (és a dir, "Raginmund" gòtic "ragineis" assessorar i protecció "Munds", va donar "Raymond" i "Ramon") rei visigot, combinat amb sàrmates envaït Valerie ( És Hongria). Constantino va ser capaç d'aixafar i matar a ell.
Els presoners es van establir com a colons en l'imperi.
 
En 323, els visigots van saquejar encara Moesia i Tràcia. Constantí va veure obligat a alliberar els seus captius. Victòria, com sempre, era incompleta i seguit per un acord: tervinges molts guerrers es van integrar en l'exèrcit de l'emperador. Amb aquest reforç podria derrotar els seus rivals Licini.
Aquest usurpador havia, també, un contingent de guerrers gots sota el comandament de Reiks Alica.
 
L'any 325, Constantí va fundar Constantinoble i Jordanes ens diu que per construir "aquesta famosa ciutat", va ser ajudat pels gots.
Els Tervinges prevaldrà aquest cop per ajudar a Constantí, que era (Teodosi amb menys justificada) objecte d'una especial estima pels visigots.
 
En 331, els Tervinges obtenir els sàrmates que van prendre per resistir armat als seus esclaus. El Reiks Vidigoïa va ser assassinat, però els sàrmates, acorralat, va apel · lar a l'emperador. Aprofitant el dur hivern 332, Constantí va intervenir i els gots infligir una dura derrota. La fam va delmar a les famílies que havien entrat en territori Sarmatian per colonitzar.
No obstant això que poden superar l'emperador romà va concloure un tractat amb el Reiks Ariaric i Aoric (foedus 332) que va proporcionar ostatges i guerrers a canvi de subsidis.
 
Des 291 ha hagut una política sistemàtica de colonització de la terra pels visigots que caçava a mesura que augmenten, les tribus més o menys aliats van governar en el lloc.
 
Ucraïna i Moldàvia, la zona anomenada cultura "Tcherniakov", és a dir, la cultura corresponent a l'ocupació visigoda, el nombre d'hàbitats va ser molt alt i gran. Ells "demostren una alta densitat de població (Michel Kazanski, gots, Wandering 1991). En aquesta quarta gots territori semblen tenir molt a guanyar una llar permanent. Els ostrogots va estendre cap a l'est amb Hermanarico al capdavant, van arribar fins als Urals. Els visigots van avançar tenaçment al sud-oest (i al sud: Moesia estava sent colonitzada en el moment de l'arribada dels huns). Les conseqüències d'aquesta política deliberada van ser tràgiques per a alguns dels pobles reprimits, caient de nou a Alemanya, va provocar moviments de les tribus més enllà del Rhin.
"Renunciar a Roma, derrotat en la guerra contra els bàrbars", va escriure profèticament, en la conclusió de la seva Història Romana, Dion Cassius en 228.
 
En 335 el rei electe Gébéric, va atacar als vàndals i va guanyar una victòria decisiva, els supervivents es van refugiar en Panonia, si un creu Jordanes. Però no trencar el foedus 332 (hi va haver intervenció romana), les Tervinges va renunciar a ocupar el territori conquistat. Vàndals romandre confinats entre tres Körös i Maros on és L.
Schmidt (Història dels Vàndals, Payot 1953).
 
A partir de 360 ​​que van començar les seves incursions de saqueig. Hi va haver algunes respostes punitives, el que no va impedir que els gots ajuden a Julien a l'any 363 en la seva guerra mesopotàmica. Després de la seva mort va ser envaït Tràcia. En represàlia, Valens, el nou emperador d'Orient, va denunciar el tractat de 332 usurpador Procopi es va afanyar a reiterar a obtenir l'ajuda dels bàrbars. Valens respon ràpidament, va capturar i executar Procopi (366) abans de l'arribada dels gots. Ell va enviar una ambaixada a Reiks Atanarico per convocar el expliqués. Athanarico es justifica en assenyalar la relació de Procopio amb Constantino. L'emperador va rebutjar la disculpa i li va declarar la guerra. Ell va creuar el Danubi a l'any 367, però es va negar enfrontament Athanarico i va prendre el "underground" en els Carpats. En 368 una inundació del Danubi va evitar una segona campanya de Valens. Va aconseguir 369 creuant el riu sobre un pont de basses juntes. Goth líder encara es negava la lluita i assetjat a l'enemic: "Ells s'amagaven als pantans i va tirar escaramusses stealth" (Zósimo, IV, 12). Valens, a continuació, oferir una prima que li portaria el cap d'un gòtic. Segons l'historiador grec "supervivents van demanar un armistici." L'emperador estava d'acord: les pèrdues causades per un enemic elusiu eren massa alts. Per la seva banda, els godos van ser amenaçats per la fam de fet els romans van atacar cada any en època de collita. Valens Atanarico es van reunir en una bassa al mig del riu, per tractar d'igual a igual, a petició de Tervinge (historiadors greco-romans van tractar de salvar la cara a l'afirmar que el cap Vesi havia promès al seu pare mai va trepitjar sòl romà ...) També segons aquests historiadors tractat "no era deshonrós per als romans."Avantatge Athanarico del retorn de la pau a perseguir els cristians. Sembla que ell volia, aprofitant la creixent influència d'aquests, establir un regne a favor seu en base als tradicionalistes que van veure el cristianisme com subversiu.
Es déclancha una guerra civil que va ser fatal per al quart Gothia.
 
En 375, la invasió aliada dels alans hunos, reforçada per diversos pobles desposseïts Greutunges. L'imperi ostrogodo es va ensorrar: "L'Alexander" goth Hermanarico (Emenric) es va suïcidar, el seu fill va morir en la batalla. Dos Reiks, Alateo Safrac i es van fer càrrec de la seva Vidéric nen i es van unir als visigots. A vessar seu torn, alguns d'ells sota les ordres Atanarico, es van refugiar en els Carpats d'organitzar una resistència que il · lustra Mundéric. El Tervinges fins i tot va tractar, sembla erigir una llima fortificada. Els visigots es van quedar a les planes, majoritàriament cristians, fidels a Reiks Fredegern i Alavivus, va voler creuar el Danubi i refugiar-se en l'imperi romà. Fredegern Valens fer demanar permís per creuar el riu (376), comprometent-se a servir a la lluita contra l'amenaça Hun.
Valens, llavors en guerra contra els perses, no informat de la situació actual, se'ls permet aparcat a Moesia i Tràcia fins al seu retorn.
 
Van creuar el riu durant la tardor 376. "Va rebre els getes en les campanyes de Moesia i establir allí com un baluard contra altres nacions" (Jordanes). "La incorporació d'aquests estrangers en l'exèrcit nacional faria invencibles" (Amiano)."L'oficial a càrrec de trobar formes de creuar el Danubi a totes aquestes formidables exèrcits van ser enviats.
Ens encarreguem de que no hi ha futur destructiu de l'imperi va quedar a l'altre costat ... "(Amiano).
 
Els testimonis descriuen la magnitud inesperat, el que es averra ser una migració, i revelen la seva por: "Els dies i les nits, els gots, amuntegats en vaixells, en basses de troncs , a través del riu. Les quantitats d'ells es tracten de moure en l'aigua i es van ofegar ... tot aquest afany d'arribar a les ruïnes del món romà "... Hi havia massa per a un podia explicar", l'oficial a càrrec del cens finalment va renunciar (de) ... així que comptaran els grans de sorra aixecats pel vent a les platges de Líbia! "(Amiano). Eunapio Sardis va dir que havia dos-cents mil guerrers en la primera onada de refugiats."El vòmit terra bàrbara, com la lava de l'Etna, als seus fills a la nostra terra" i és un "riu es va desbordar", "un volcà en erupció", un "torrent devastador."A la riba esquerra acumulat una multitud de fugitius que l'Imperi es va negar a acollir ja massa.
Però ostrogots i els alans es van unir ordenat per Reiks Alateo i Safrac i altres gots i Taiffales recollits per Reiks Farnobius, van creuar el Danubi aigües avall, sense el coneixement de l'exèrcit romà.
 
Lupicino i Maximus, agents de vigilància Fredegern els gots, es va aprofitar de l'absència de l'emperador d'explotar. "El general, impulsat per la cobdícia, els va fer pagar molt car, no només de xai i carn, però la carn dels gossos i els animals impurs van morir de la malaltia: les coses van arribar a tal punt que aquests desgraciats tenien
donar un pa esclau o deu lliures de carn, i quan ja no tenien ni esclau ni material, comerciants cobdiciosos, gaudint de la fam que turmenta exigir que els va donar al seu fill. "(Jordanes)
 
Zósimo, que deté seus compatriotes menys de Jordanes, i més a prop dels esdeveniments, diu les coses sense embuts: "... els alts directius va creuar el riu per desarmar els bàrbars abans de creuar la frontera, però es preocupava per res a part d'aprofitar belles dones i nens a la flor de la vida de llibertinatge vergonyós ". Al març de 377, per temor a una aliança ens ells i ostrogots, dos generals romans convidats a un banquet i Fredegern Alavivus amb intent d'assassinat. Fredegern però va aconseguir escapar ", va sentir els crits de la desafortunada mort, els soldats, per tal, va tractar de matar els seus companys tancats en una altra habitació, i la veu dels moribunds que va esclatar amb força va fer ressò a les orelles sospitoses i immediatament Fredegern, sospitant traïció, va treure la seva espasa en el mateix saló de banquets, va arribar amb gran audàcia i gran rapidesa, esquinçar els companys de la mort imminent i emocionats de matar els romans ... El dia que va posar fi a la
la fam dels gots i de seguretat romans. "(Jordanes).
 
Algunes tropes podrien alterar els bàrbars del nord dels Balcans, però al sud, que els colons germànics es van unir als esclaus rebels mines Macedònia va ser Fredegern ral · li. El país va ser devastat. Lupicino que podria reunir algunes legions van ser massacrats amb ells. La pista en llibertat, molts Greutunges creuar el Danubi, amb l'ajuda d'Tervinges. En els mesos que van seguir, aprofitant el caos, altres fugitius gots, huns, alans i fins es barrejaven amb ells, van creuar el riu. Els informes donen una imatge contemporània de sismes submarins, "torrent devastador." És allà un element d'exageració a causa del terror causat per aquestes bandes rebels exasperats per la fam, cremar, saquejar, violar? Un pot preguntar per què Fredegern, com més tard Alaric no se li va permetre utilitzar aquesta massa d'invertir l'Imperi. A banda del fet que aquestes bandes eren incontrolables, la societat gòtica, com a esclau aristocràtica romana, no va tenir tal compromís.
Des d'un visigots estrictament militar es van veure afavorits per les ruptures solts que van sembrar ells es van rebel · lar en termes econòmics, per la competència, es multiplicaven les dificultats de proveïment.
 
Mentre Western emperador Graciano, envia al seu exèrcit. Fredegern i les tropes "regulars" van ser rebutjats, es van atrinxerar entre el Danubi i el Mar Negre, Little Escítia. Els Reiks apel · lar a Alateo i Safrac. La seva cavalleria alleujar als assetjats (été377).
Aquesta és la primera intervenció de la cavalleria, que sovint vénen d'una mala situació.
 
On era la gent Gothan durant aquesta guerra? Fredegern no va causar com a guerrers amb camions que constitueixen la majordomia. Per Tervinges Grans errants han de desfer d'una vegada per totes, el clixé dels "guerrers que van a la batalla va seguir les dones i els seus pals de golf." Quan Radagaiso i dos-cents mil ostrogots van envair Itàlia, van ser fàcilment derrotats per les famílies que s'amuntegaven. Abans de la batalla d'Adrianópolis dels informes rebuts Valens van donar la xifra de deu mil homes en el seu camí a la ciutat.
Llavors, abans de la contractació, els romans van veure que els guerrers eren més del que s'esperava, dobles, i sense les seves famílies.
 
Només les ciutats dotades de muralles es van salvar. Els romans van guanyar cert èxit: van massacrar Farnobius i variada tribu. Els supervivents van ser enviats a Itàlia i Aquitània. La situació es va fer desesperada Valens abandonar Síria, on es va enfrontar als perses, i es van unir a Grècia amb el seu poderós exèrcit i veterans (primavera de 378), va mobilitzar a l'hotel disposa de quaranta mil homes. Molt poc popular a la capital, l'emperador va anar a Adrianópolis als quals Fredegern després va fer imprudentment moviment. Valens esperar abans d'anar a l'atac, els reforços promesos per Graciano, però es van retardar pels alanos. Goth Reiks que es va atrinxerar darrere d'una muralla dels vagons, a l'espera, mentrestant, la intervenció de la cavalleria invencible Alano-Greutunge. Per estalviar temps, va intentar parlamentar, al · legant Tràcia com una institució per al seu poble. Valens van negar: va veure en aquests intents de negociar una admissió de debilitat. Impulsat pel seu personal, va decidir atacar el matí del 9 d'agost. En caure la tarda, Fredegern inexpugnable darrere dels seus carros, va fer noves propostes que semblaven haver estat acceptat, perquè va demanar un ostatge alt com "garantit per convèncer els seus guerrers" bons enemics del fetge. La indisciplina d'alguns oficials romans frustrar l'operació quan, apropiadament, van arribar els genets i Alateo Safrac que van caure sobre els assetjadors. Els visigots es van afanyar seus carros: l'exèrcit romà va ser aixafada. Ella va perdre dos terços dels seus soldats.
Valens desaparegut en combat, suposadament cremat en una barraca on, ferit, va fugir, i quan els gots, ignorant la seva presència, en flames.
 
El Danubi començar "vòmits" godos fugitius barrejats amb altres de diferents ètnies. L'Imperi d'Orient era escombraven a les fronteres d'Itàlia.
El Alateo hordes Safrac, magnificat moltes ostrogots establerts en Panonia, on va precedir als Tervinges de Athanarico i famílies guerrers Fredegern.
 
Fredegern va tractar d'Adrianópolis i altres ciutats. Però no compten amb equip de setge va ser rebutjat en tot moment. Ell no va poder igualar davant Constantinoble (378). Una recerca d'aliment als seus homes desertar i se'n va anar a Pannonias. El seu abast era més limitat. Al final de l'any, els sàrmates, que ocupava el Banat, entre el Danubi i el Tisza, repel · lit pels gots van creuar la frontera. Gratien va donar el comandament de l'exèrcit en els Teodosio espanyols van aconseguir reprimir. L'emperador d'Occident i després li va oferir el tron ​​de Bizanci Teodosio va reunir les restes de les tropes de Valens, incloent la contractació dels gots bàrbars motivats per la fam.
Gratien lluitar juntament amb una mica de temps, guanyant èxit menor.
 
Fredegern reacciona; federar alans amb Tervinges va atacar a Tessalònica (380). Teodosio que van acudir en ajuda de la ciutat estava envoltada. Ho va fer per escapar, escapar pels gots i la destinació de Valens. Visigots i ostrogots van invertir Dacia i Macedònia. L'emperador els va enviar als seus mercenaris bàrbars, sota el comandament dels Francs i Bauto Argobast.
Fredegern es va veure obligat a fer un retir "estratègic" a Tràcia i Mèsia segons.
 
Els problemes causats a Occident pels alamanes Graciano obligats a remetre les seves forces. Alateo Safrac i va prendre avantatge, guanyant els gots en marxa per consolidar la seva instal · lació entre Belgrad i Budapest, és a dir, tant en el Pannonias Valerie, una part de la Savie, formant el cinquè Gothia:
substratique un component del poble hongarès és d'estil gòtic.
 
Així Teodosio malalts no podien intervenir: va reconèixer el seu estat federat.
 
Fredegern reprendre el seu robatori creuer a Epiro, Tesalia, Acaya, províncies fins aleshores relativament intacta. Doncs bé proveït, i ser curat emperador de Bizanci, els Reiks en una posició de força hi van anar a negociar. Oportunament va morir en aquest moment, com Athanarico reaparèixer amb alguns dels seus seguidors i el fort suport de Teodosi que van imposar els gots. Ell també va morir en l'any 381, després d'haver signat un tractat vergonyós que es referia als gots més enllà del Danubi, per a "lluitar".
Reiks dels quals eren hostils a ell-que Erwulf-va imposar un nou tractat el 3 d'octubre 382, ​​el que va permetre als visigots a establir-se en Dacia i Tracia (ja ocupada).
 
Podem pensar amb tota raó qu'Athanaric, que va fer els jocs per Teodosio interès Alateo i Safrac tenir curtcircuit Cinquena Gothia, va ser assassinat pels seus compatriotes serà un dels primers d'una llarga sèrie de líders córrer a partir de la data: forma directa gòtic democràcia. Fredegern probablement va ser enverinat per ordre de Teodosi, que llavors venen Athanarico "ell ​​va guanyar per la seva generositat Athanarico rei que havia aconseguit Fredegern, i el va convidar a unir-se a ell a Constantinoble!" (Jordanes). Això Athanarico convertir comprada per l'emperador que imposa als gots que amaga l'historiador que fa que el successor natural del seu rival, com si Reiks havien triat; Jordanes seguir la història de Cassiodor que recorden la, treballava per a un rei Amal. Zósimo, dóna una més acord amb la realitat de l'estima en què els seus conciutadans Versió Athanarico "gots aliments adquirits i es va desfer de Athanarico per a qualsevol lloc del seu negoci." I quan va morir, "Teodosi ho havia enterrat en una tomba real. Aquesta magnificència es va desplegar tots els bàrbars van quedar impressionats per la seva excessiva pompa: els escites van tornar a casa i ja no es preocupa dels romans ". El funeral va ser una manipulació "mitjana" ha tingut més impacte en els historiadors com els gots! Athanarico està pels núvols a la costa de Fredegern per tremp poc comú. Veurem que els historiadors demolit i de demolir Alaric de la mateixa manera (com més tard es va trencar Bernat de Septimània), probablement perquè la memòria d'aquests homes és increïble, ells pensen-perill. Per a qui? Això és una inconsistència d'avui Llenguadoc ni tan sols li han donat un nom als seus grans herois avinguda (incloent Ataülf).
Només Dhuoda, el que afavoreix l'església té el dret a l'honor aquest (merescut).
 
Durant deu anys no ho Tervinges elegit "thiudans." Molts d'ells, estrets en Dacia Tràcia, es van unir als Pannonias ostrogots que dominaven. Més o menys dels gots romandre a Romania i Ucraïna. Reiks seus noms ens són coneguts: Winguric, Aramir fill d'una "reina" dels gots més enllà del Danubi i el germà Dulcilla. Crimea, i de les ribes del Volga, hi ha evidència que fins i tot va parlar gòtic al segle 16.
Aquí escapar religiosa i la pressió demogràfica tàrtar conqueridors part unida als cosacs.
 
El Reiks Dacia Tràcia es divideix sobre l'estratègia per al futur de la Nació, alguns són molt sensibles als Teodosio "encants".
 
Zósimo (IV, 56) a nosaltres per un incident que il · lustra aquesta variable. En un banquet ofert per l'emperador Erwulf, Arian i partidari d'una acció de recuperació, es va aferrar amb Fravitta, pagana i defensor de l'estricte compliment foedus 382. Libacions Abús d'ajudar a dos homes arribar a les mans i Fravitta Erwulf assassinats. Els guàrdies romans van haver d'intervenir per aturar la baralla que va seguir (392). Fravitta va obtenir com a recompensa pel seu acte o contracte - la ciutadania romana i el lideratge.
Aquest assassinat va ser inútil, no l'aristocràcia va caure del costat imperial, Alaric adquirir més i més autoritat.
 

4 - BIG Alaric


Alaric, com els gots, en general, no és estimat pels historiadors. Un d'ells, al segle 19, això grandroi judici odi qu'inique "a l'espera de inviolabilitéde ciutat eterna (...) s'ha decidit (...) amb l'esperança de la seva ambició, i Ara humiliat en el seu orgull (...) el va posar al cel i els elements (...) mai es va sentir l'impuls de grandesa moral que inflama el cor d'Estilicón (...) Per bàrbar, era inferior a la els alemanys consideren el seu heroi "... En fi, que s'havia equivocat a Roma, després dels gals i abans dels vàndals i burgundios ...Els Foedus 382 signats, molts guerrers s'integren en l'exèrcit de Bizanci, llavors composta exclusivament per bàrbars. En 388, l'usurpador Maximus arrabassant Itàlia, Teodosio va anar a lluitar amb els gots federat, alans i hunos. Maxime derrotat a l'agost, l'emperador va tenir l'oportunitat de recuperar les tropes romanes que servien a l'usurpador i s'envien visigots federats, que ascendeix als destruirà en violació de foedus (fin388). Godos es van revoltar, destruint un cop més la lamentable Grècia. Aquesta situació va obligar a Teodosio a tornar a Itàlia per intentar restaurar l'ordre. El seu exèrcit va ser sorprès en la plana del riu Maritza per Alarico tervinge capitost, que va fer la seva primera acció no brillant major (391). L'emperador va trobar la seva salvació en vol, així com ell va escapar Fredegern 380. Els seus Promotus generals va ser assassinat a finals de l'any per bastar que es va unir a Alaric, aquestes bastar els gots havien expulsat de Romania que s'havien assentat en el nombre de cent milles a Tràcia / Moesia. Estilicó, general d'origen vàndal, va ser el responsable de la lluita contra els gots, que empren l'estratègia de "fugida", evitant els enfrontaments mortals, aquesta tàctica dels pobles de l'estepa suggerir connivència amb el cap vàndal , poc comú entre els occidentals, menys Avar de la vida, es va dir que Gregorio de Tours al segle VI que "gots van fugir després del seu hàbit."Una treva va arribar un moment Teodosi pretenien fer front als visigots (episodi Erwulf). Va reorganitzar l'exèrcit i va ser la seva intenció de desfer-se dels bàrbars voluminosos. No tenir èxit en l'eliminació d'Alaric fet cautelosos per l'assassinat d'Erwulf, va tractar de bregar amb això quan un nou usurpador, Eugene, va declarar a Trier. Teodosio conclou un acord amb els Tervinges velocitat i va contractar a vint mil col · locar sota el comandament d'un gòtic en les seves Gainas arrencada, l'exèrcit romà sota el comandament d'un Timasius romana, assistits per Estilicó. Quan es va trobar amb les tropes de Eugene, la transició des del riu Fred, l'emperador va enviar línia Gainas Federats Alaric. Deu mil gots van ser assassinats. "L'haver perdut de totes maneres guanyar i derrotar una victòria" (Zósimo). L'endemà, l'exèrcit romà intacte, va ser victoriós (6 setembre 394).
 
Teodosio va proclamar al seu fill Honori, emperador d'Occident, amb Estilicó regent de a l'Est es va asseure en el tron ​​a un altre fill Arcadio amb el prefecte del pretori Rufino."Després que l'emperador, amic dels gots, havia sortit d'aquesta vida, el seu fill viuen en el luxe, va començar a destruir l'imperi, negant donacions gots acostumats. A continuació, el disgust dels gots per al sobirà estava en el seu apogeu, i tement que la pau es debilita el seu coratge, van donar al rei Alaric "(Jordanes). Alaric era el clan reial Balthe, potser el fill d'Alavivus.
Va néixer l'any 370.
 
Aprofitant l'absència de l'exèrcit va romandre a Itàlia, després de la victòria sobre les bandes de Eugene de hunos van envair Tràcia, on estaven estacionats els Tervinges. L'eliminació dels "regals" i la invasió va forçar Alaric per assetjar Constantinoble, per aconseguir que el que ell considerava una necessitat establir un nou territori on els seus guerrers. Es va involucrar en converses amb Rufin: suposem que es va arribar a un acord. Alaric va aixecar el setge de la capital i va portar les seves tropes a Tessàlia. Aquí és on Estilicó es va produir l'atac. Els vàndals, que no obstant això tenien els exèrcits de l'Est i l'Oest, no van poder desallotjar els bàrbars, com el prefecte del pretori va insistir que ell va ser a les seves quotes Arcadi Estilicó obligant a evacuar Grècia, i es tracta amb Alaric. S'afirma que el cap, venjar matar Rufin, amb la complicitat de Gainas. Arcadi i el seu nou ministre Eutropi es van negar a ratificar l'acord de Rufin. Alaric va creuar Termòpiles final 395, destruint Grècia, ja que mai havia fet era dir contemporània.
"Ells van saquejar el que quedava a les planes, es van sacrificar els homes en edat de portar armes i se'ls van endur com a botí de bestiar de les dones i els nens" (ZosimeV 5.6).
 
Estilicó va intervenir de nou, aterrant les seves forces per mar al golf de Corint. Ho va fer per envoltar a Alaric que va rebutjar la baralla, però la falta de vida obligat a atacar per esborrar els gots i els filats d'Epiro. Vandal resignat a dur a terme, el que li va fer sospitar de connivència amb l'enemic. Les dues capitals, Milà i Constantinoble, mútuament acusats de traïció a la pàtria! Els interessos egoistes, miops, estupidesa, el van portar a la ruptura per al major benefici dels visigots.
A principis de tardor de 397, Constantinoble va signar un foedus amb Alarico els Tervinges del seu clan podien establir-se a Macedònia i Epir, i el seu rei va ser nomenat governador militar de Illyria.
 
En 399, els gots a Àsia Menor (Frígia), colònia establerta de llarg, es van rebel · lar sota el comandament de Tribigild. Gainas encarregats de restablir l'ordre, es posa del costat dels rebels, i al capdavant d'ells, van prendre Constantinoble. El desacord entre els líders i una revolta popular va aconseguir expulsar als ocupants. Després va derrotar per tervinge Fravitta, Gainas fugir a través del Danubi que va ser capturat pels huns va ser executat (fin400) i el cap enviats a Arcadi. Aquests esdeveniments déclanchèrent germanophobe una reacció violenta a l'Est. Mateix Fravitta va ser assassinat. L'aliança amb els romans, huns substitueix els alemanys federats en l'exèrcit imperial, havia temut el pitjor Alaric va decidir anar a l'Imperi d'Occident. Amb el seu germà Athawulf (o Atawulf = Ataülf), va portar a la seva tribu de Macedònia i Epir al Pannonias, el que va permetre Athwulf imposar ostrogots i visigots es van assentar allà per una generació. Al lloc es va contractar a un contingent de la famosa greutunge cavalleria i va envair Itàlia. Va agafar Aquileia i alguna altra ciutat (Tardor-Hivern 401). Va assetjar Milan, però Estilicó va intervenir i Tervinges "fugir". Els reforços van arribar a la Gàl · lia, els gots es van retirar a la Toscana, van acampar al voltant de Pollentia. Dia de Pasqua 401, 6 d'abril de una força militar romana comandada per Saúl, sorprès. Els gots que van patir grans pèrdues i van fugir. "Saül per la seva maldat, va obligar l'exèrcit a combatre el sant dia de Pasqua, quan l'enemic es va retirar per escrúpols religiosos. El judici de Déu li va mostrar en un curt període de temps que volia que els seus vainquîmes venjança que ens combaten, érem guanyadors derrotats "(Orosi, Històries, VII, 37,2). En efecte, Alaric va ser sobtadament d'actitud amb la cavalleria i en un atac llampec aixafar als romans i va matar a Saül. Estilicó es van afanyar; visigots es van retirar a les muntanyes del sud. Per temor a la cavalleria Greutunge, Generalísimo va entrar en negociacions després que Alaric es va retirar, però curta per viure detenir a Verona. Cal Estilicó havia intrigat els ostrogots, van atacar a traïció. La cavalleria, al comandament de Sarus, va desertar i es va anar al camp enemic. Alaric va aconseguir, amb les seves últimes quatre fidels per recuperar Pannonias. Però Estilicó i Sarus havien tornat allà ostrogots, Athawulf descontents, sumint el país en una guerra civil.
Alaric no arrossegar-hi, renovant les seves tropes va tornar a Illyria.
 
L'Imperi d'Occident tenia pretensions sobre la província. L'oportunitat semblava favorable Estilicó va decidir tractar-lo amb Alaric. Honori nomenat rei godo "magister militum per Iliria" (405). Entre els ostatges romans enviats a Alaric que garanteix el respecte del tractat inclou Aeci. "Mentre Alaric estava disposat a obeir l'ordre, Radagaiso, després de recollir uns quatre-cents mil homes, dones i nens entre els pobles germànics i celtes establerts més enllà del Danubi i el Rin, havia començat a a Itàlia "(Zósimo, V, 26,3)."Radagaiso de lluny als enemics més ferotges, van inundar Itàlia amb un atac sobtat: de fet, es diu que hi havia gent en els seus més de dos-cents mil gots" (Orosi, VII, 37).
A més dels gots havia alans, sueus i vàndals, que havien quedat enrere.
 
A l'agost de 406, a Fiesole, els trenta mil soldats Estilicó, reforçat per la Federated ostrogots en Panonia Sarus, i un gran contingent dels hunos, amb el seu rei Huldin, van envoltar als invasors, que, entrellaçats seves famílies, van ser aixafats . Dotze mil d'ells, en representació de l'aristocràcia, van ser incorporats a l'exèrcit romà. Altres (les persones) van ser tractats com a esclaus, "no va ser, diguem, un gran gòtics molts presoners ramats d'homes es van vendre de forma indiscriminada per una moneda d'or cada un, com el bestiar més barat ... "(Orosi). Vàndals, suevos i alanos havien capgirat.
Fent el seu camí a Alemanya, van creuar el Rin l'any següent.
 
Alaric no hagués intervingut, ni hostil a la Panonia ostrogots Sarus era el clan de Saül.
 
En 407, prenent l'execució del seu pla, Ravenna va decidir annexar Illyria.
Estilicó Alaric s'uniria quan un missatger va venir a anunciar un usurpador, Constantino va ser proclamat emperador a Gàl · lia.
 
Honori va enviar Sarus lluitar contra l'usurpador. Però aquesta intervenció va tenir l'efecte de la consolidació de la potència d'aquest últim. L'emperador va deixar caure els gots, que ja no reben les seves subvencions, ocupats en represàlia, Noricum (al nord de Venècia). No enviar Alaric una ambaixada per exigir el compliment. El senat, consultat, es va negar, preferint arriscar-se a una guerra. Només Estilicó era de l'opinió contrària, les hi va arreglar per convèncer els senadors que finalment van accedir a pagar-se quatre mil lliures d'or. Amb això, abans del pagament dels tributs, l'emperador d'Orient, Arcadio va morir. Olimpio i Sarus en aliança amb anti-alemanys van ser capaços de provocar una revolta en l'exèrcit. Estilicó va ser assassinat en una església on s'havia refugiat, i els seus seguidors massacrats (agost de 408). Els que van escapar de la massacre es van unir a Alaric.
Encara va intentar negociar amb Honori, va rebutjar totes les propostes que se li van fer.
 
Rei Balthe envair Itàlia.
 
Sense esperar l'arribada del seu germà Athawulf en Panonia a la Nació, "Alaric passa endavant a Aquileia i altres ciutats més enllà del riu Eridanus, i havent creuat el riu com una processó festiva, ja que n "no hi havia ningú per oposar, va arribar a un camp atrinxerat de Bolonya" ... (Zósimo).
Llavors, després d'algunes marrades, els visigots van assetjar Roma, el bloqueig de la ciutat des de totes bandes per impedir el subministrament (finals de 408).
 
Sense l'ajuda de l'emperador refugiat a Ravenna, la fam va arribar a causar estralls i la pesta va aparèixer. Els assetjats va enviar una ambaixada als assetjadors."Alaric escoltada la seva veu, a més de les persones en nombre, es va aixecar en armes i que estava disposat a lluitar, va dir, quan l'espessa herba és més fàcil de tallar quan és escassa, i Amb aquestes paraules, es va posar a riure a la cara dels ambaixadors quan van venir a parlar de la pau, solia dir que va superar la pitjor mentida bàrbar "(Zósimo). Alaric va exigir aixecar el lloc tot l'or que contenia la ciutat, diners, béns mobles i els esclaus bàrbars. En un ambaixador que li va preguntar què quedaria si els romans van prendre tot, el rei va respondre: "les seves ànimes." Finalment es va arribar a un acord sobre la base del lliurament de cinc mil lliures d'or, trenta mil de plata quatre mil peces de vestir de seda (vestits?), Tres milles tenyit pells vermelles (el clergat), i tres mil llibres ... pebre! Godos van aixecar el setge i van anar a "muntar les seves botigues en les rodalies d'Etruria." (Febrer de 409).
Poc abans Athawulf havia unit al seu germà a les muralles de Roma.
 
A Ravenna Olimpio, l'inspirador de la política germanophobe va ser enderrocat i reemplaçat, la prefectura de la sala per Jovius. Les negociacions es van reprendre amb Alaric el propòsit va ser, com sempre, per aconseguir una "pàtria" pel seu poble, de preferència lluny dels hunos, i una ordre per si mateix. Aquesta segona afirmació no era, com hem Rabache, l'expressió d'una ambició purament personal, que sempre va estar relacionada amb la primera, és a dir, ella va donar al rei de Goth del poder i els mitjans la pressió per protegir l'autonomia i els interessos (subsidis) de la nació. En cas contrari, traint als seus, que va ser capaç de fer una carrera, començant com Fravitta per assolir l'estatus d'Estilicón.
Més de dos que tenia l'habilitat.
 
Les condicions semblaven dret a celebrar un foedus i els dos homes es coneixien força bé, Jovius haver estat enviat a la Balthe quan era Epir. Segons els informes, van arribar a un acord a Rimini, sense la intransigència d'Honori que havia arribat a un acord amb Constantino. La por, llavors, de ser acusat de complicitat amb els visigots, Jovius va donar la jaqueta, segons Zósimo, va demanar a l'emperador que mai fer la pau amb Alaric, fent-se el jurament! Els Tervinges reprendre una vegada més el camí que condueix a les parets de la ciutat eterna, mentre que temptador, sense descans, per doblar Honori. Fins i tot van obtenir l'arbitratge dels bisbes. Alaric s'havia reduït al mínim les seves exigències: que s'afirma que Noric a un establiment i un lliurament anual de blat, que equivaldria a la discreció dels romans. "Alaric ha fet aquestes propostes plenes de saviesa, i encara que tots es van alegrar tals Jovius moderació i qui exerceixen el poder, va declarar inadmissibles les sol · licituds, ja que tots havien jurat no fer la pau amb Alarico"
(Zósimo).
 
Aquest cop, però, el Balthe no requereix cap comandament per a ell i després va superar, amb el consentiment dels habitants de Roma, va proclamar "emperador" el prefecte de la ciutat, Atalo, els batejats en el culte arrià per un bisbe visigoda, i el va nomenar general (final 409). La manca de flexibilitat i errors Atalo, el seu fracàs en l'intent de controlar el graner d'Àfrica, l'arribada de reforços des de l'est a Ravenna, intrigues Jovius, empènyer Alarico destronar Atalo i per "conciliar "amb l'emperador legítim.
Més tard Orosi diuen Atalo, "de fet, l'emperador, la falsificació, i van derrotar de nou, tot això s'ha aconseguit més ràpid que va dir Alaric va riure i va mirar mime comèdia del poder imperial" (VII 42,7).
 
Alaric es va abusar? Es va reunir amb l'emperador, o les discussions que havien celebrat pels ambaixadors interposa? Les fonts no donen la mateixa història. Aquests són tres."Alaric es va apoderar dels Alps i va entrar en negociacions amb l'emperador. Però una Sarus (un clan Gothic instal · lat en Panonia), atacar a l'exèrcit d'Alaric amb tres-cents homes i van matar a alguns bàrbars "(versió Sozomeno)"Alaric havia començat a Ravenna, de fer la pau amb Honori. Sarus estava llavors en Picenum; Athawulf "mal intencionat" cap a ell, després d'una diferent abans, va avançar amb el seu exèrcit a la zona on va ser Sarus, un, amb només tres-cents homes amb ell, es van negar a la lluita i es van afanyar a Honorio per fer el seu servei per combatre els visigots. "(Versió Zósimo).
"Alaric va avançar a Ravenna per lluitar contra Honori, però Sarus que van servir com a general de Honori, com a successor de Estilicó, Alaric va lluitar, i que té l'avantatge en la batalla,
 
conduir Ravenna "(versió Filostorgio).
 
Convençuda que podia aconseguir qualsevol cosa de fills de Teodosi, el rei gòtic va tornar a assetjar Roma. Complicitat dins de la ciutat que li va permetre aprofitar. També hi ha diverses versions: la complicitat d'un noble que volia acabar amb aquest tipus de seients en diverses ocasions (Galla Placidia?) O enganyar al rei que va aconseguir introduir a la ciutat disfressats com esclaus dels gots. El saqueig va durar tres dies, 24, 25 i 26 d'agost 410. Els visigots van disciplina i moderació. Lamentablement va haver desbordaments per elements incontrolats, esclaus i auxiliars de diverses ètnies que van seguir Tervinges. Athawulf, diu que han capturat la germana de l'emperador, Placidia Gallia.
Com més tard es va casar i es va quedar molt apegat a tota la seva vida visigots, la reunió no ha de ser brutal i li dóna certa versemblança a la complicitat de la princesa.
 
Molt s'ha escrit sobre el saqueig de Roma.
Avui ens agafem el vital malament a la nació gòtica de la qüestió de la negociació de diversos anys que van precedir a aquest 24 d'agost.
 
Alaric mai va posar la seva ambició per sobre dels interessos del seu poble. Al contrari del que diu A. Thierry, no era amarg i menys encara a càrrec de "rancor" (?).
La caiguda de Roma no va ser un acte de venjança, sinó una sanció calculada fredor, i s'imposa causa de la major rigidesa irresponsable romà valent.
 
El saqueig de Roma era menys soroll en el moment en què ho va fer més tard. Quan es va anunciar a Roma que Honorio estava "devastada", va pensar que era el seu gall anomenat "Roma". La confusió que va donar un sospir d'alleujament. Per Sozomeno "les misèries del setge va ser el resultat de la ira del cel i el càstig que volia castigar els romans pel seu llibertinatge i les injustícies que havien exercit en contra del seu tan a prop com als estrangers."Agustí es va unir Sozomeno, assenyalant que va expulsar als gots a les esglésies romanes per escapar de la venjança dels esclaus i altres elements sense escrúpols "entre les nacions que han fet de la guerra, que van salvar als refugiats derrotats a casa déus? Els mateixos romans, quan se sent fora del seu domini, que van assaltar i saquejar moltes ciutats florents ... se'ns diu el que els temples protegits perquè puguin ser estalvis aquells que han buscat asil en aquest país? "Sant Jeroni, que compara Roma a la" torxa brillant del món ", va escriure:" Qui hagués cregut que aquesta ciutat, construïda amb victòries sobre el món, s'esfondraria fins al punt d'esdevenir la tomba de la gent que va ser la mare? ". Al segle 19, Ampere (fill) va escriure: "Però recordo que aquesta ciutat degenerada havia permès que la tirania i la mesquinesa tolerat.
Llavors m'ajupo el cap i me la classificació a un costat, li dic va deixar anar la justícia de Déu "(Història de Roma).
 
Deixant Roma, els Tervinges van prendre la ruta del sud, els carros pesats d'or, objectes preciosos, i els ostatges, incloent Galla i Atalo. Per alimentar els visigots acomiadat Campània, Calàbria i es va abalançar cap a on Alaric, a instigació seva, Atalo, volia organitzar una expedició per apoderar-se de Àfrica del blat - On instal · lar? - Una tempesta va destruir la nau que havia requisat (finals de setembre de 410).
La temporada no es presta a la renovació d'aquest tipus d'enviament, l'exèrcit es va apropar a tervinge Campània per passar l'hivern.
 
Va ser llavors quan Alaric, esgotat, va morir. "Els gots, que em va agradar especialment el lament. Prop de la ciutat de Cosenza, que van desviar el curs del riu enmig del llit Barentium van fer les seves fortunes per l'excavació d'un pou on enterren al seu rei amb gran riquesa.
Després de fer les aigües al seu curs natural, que van matar a tots els que havien servit com enterramorts, així que ningú sabrà mai on havien dipositat les restes del seu líder (Jordanes).
 
Naturalment Athawulf va ser triat rei. Athawulf que avui es diu "Ataulfo".
El seu nom significa "llop cruel" (AHTA-Ulph), o "pare dels llops" (atta-Ulph).
 
Athawulf wintered per saquejar les províncies Adriàtic i sense cap tipus de resistència, "afaitar en la forma d'una plaga l'únic que va quedar en peu" (Jordanes)."Honori va veure que no es podia fer contra els bàrbars" (Orosi), va enviar al seu exèrcit per lluitar contra l'usurpador Constantino. Se li va donar el comandament dels exèrcits de Constança ", després com a líder romà", diu Orosi (VII 42,1). L'avantatge de la sortida de l'exèrcit, el rei visigot - que podria beneficiar-se de la situació així ho bèl · lic - va tractar d'iniciar converses de pau amb l'emperador (été411). No sabem els detalls d'aquests contactes. Però llavors Athawulf casar Galla Placidia. "No obstant això, mostrant el respecte per la seva noble naixement (sic), la seva bellesa i la seva virginitat intacta, que està lligat per matrimoni al fòrum Livii ciutat d'Emilia, de manera que "per la notícia d'aquesta aliança nacions estrangeres van ser més fàcilment afectats pel terror, com si els gots i de la República es van reunir en un sol cos" (Jordanes). Després va anar a la Gàl · lia, després de recuperar el nombre de guerrers en Panonia. Tenia, segons sembla, la intenció de la manifestació Jovinus usurpador que pretenia guanyar amb l'ajuda dels borgonyons. El prestigi de Galla li va assegurar algunes amistats: el prefecte de la Gàl · lia li van aconsellar a l'arribada de Saro, enemic íntim, amb els seus mercenaris.
Rei emboscar a ostrogots, que tenia Jovinus serveis anteriors, el van capturar i el va fer patir el "càstig de l'estepa", que serà discutit.
 
Aquest incident, l'empresa que va voler imposar Athawulf Atalo com co-emperador, va portar a la ruptura entre els dos homes, el més ràpid Honorio, aterrits per aquesta aliança havia maniobrat per impedir: als seus emissaris va prometre el distribució de la terra, de manera que el Tervinge, va esdevenir un aliat de Constança, es va apoderar de la ciutat de València i l'altre usurpador Sebastian s'ha executat.
Després, en el deixant de Jovinus va lluitar el prefecte de les Gàl · lies.
 
Malgrat l'alarmant rapidesa amb què es van aconseguir aquests triomfs, Constance, en el sentit de l'honor que sempre ha caracteritzat als romans i als bastards llop, va exigir "l'alliberament" de Galla (que volia casar-se) a canvi la terra promesa i el subministrament de blat. Aquesta traïció va portar Athawulf invertir Tolosa i Narbona i saquejar el país. Va ser greument ferit per la seu de Marsella resistent (413). Al gener de 414, el germà de re-dona Alaric Galla Placidia a Narbona, però aquest cop amb tota la bomba romà. Galla estava tot guanyat en aquest home que tenia més o menys muntar, a causa que el rei visigot "havia triat per a recrear un Gothia defecte, buscar i restaurar la glòria del nom romà d'augmentar les forces dels gots.
"(Orosi)
 
Després va envair Aquitània II per proveir al seu exèrcit i es va proclamar una vegada més Atalo emperador, a Bordeus. Constança es va organitzar el bloqueig de la costa mediterrània per prevenir subministraments. En un país devastat no prèviament pels vàndals, la fam va tornar a aparèixer. En la tardor de 414, els visigots van deixar Aquitània, saquejant i cremant unes poques ciutats en el seu camí. "Les nostres cases van quedar arruïnades pel foc, i el poc que ens queda i van abandonar l'habitatge del desert. Durant deu anys, els gots i els vàndals, ens converteix en una carnisseria terrible ... és una tempesta que no porta cap distinció entre el bé i el mal, l'innocent i el culpable ... "(Carmen de la Divina Providència, Migne, Patrologia Llatina, T51)
.
 
Va ser a Espanya que el rei va conduir als seus guerrers i es va traslladar a Barcelona. A l'agost de 415, "Athawulf ser traïdorament assassinat per la seva pròpia gent" (Orosi). De fet, "ell ​​va morir tres anys després d'haver conquistat la Gàl · lia i Espanyes travessar el costat d'una espasa per Vernulf, ell reia causa de la seva mida petita" (Jordanes). Però Vernulf era el clan Sarus! Germà d'aquest últim va ser triat rei per Tervinges i Greutunges de Pannonias que no havien participat en l'èpica italiana, recolzada per la majoria actual aristocràtica hostil a qualsevol acostament amb els romans. Sigishard podria romandre una setmana, temps suficient per matar els nens Athawulf, va tenir un primer matrimoni. (El nen que havia mort a principis Galla 415). Sigishard era donar mitja volta i córrer una vegada un rei visigot va ser elegit i va tractar d'expulsar els gots a l'Àfrica, tenint el projecte Alaric. Va patir la mateixa fallada: la tempesta va destruir la seva flota. Va decidir tornar a Narbona, però Constança estava esperant al peu dels Pirineus. "Wallia concloure amb l'emperador Honorio excel · lent pau" (Orosi). En realitat es tracta amb Constanza, lliurant Galla solt (a menys que ella va estar d'acord, que és el més probable). El cap, per descomptat, un cop casats, amb el consentiment de l'emperador. També va donar les desafortunades Atalo, ia canvi del lliurament de blat "Wallia es va oferir a un perill per a la seguretat de Roma" (Orosi), és a dir, va ser la lluita contra els vàndals a Espanya, massacrat molts, capturats Fredbald, rei dels vàndals Siling, massacrats més alans amb el seu rei ADAC.
Els supervivents es van unir als vàndals Hasding amb els que formen un sol poble.
 
Anem a repassar breument aquestes assignacions Wallia blat, poders que han molestat alguns historiadors, com a resultat d'una interpretació de Michel Rouche en el seu admirable història d'Aquitània (Aquitània visigots àrabs). Olympiodorus diu que els gots van rebre "600000 ... blat (printemps416) que completa per Rouche" mesura "o" bótes ", el que faria que 3675 tones. Això ha de permetre que a final de mes, van atacar als vàndals en el moment de la collita, al sud d'Espanya. I l'àrea de vandalisme Pirineus, s'aprovisiona el camí de la tradició. Així que aquests historiadors s'han centrat en la quantitat de blat per estimar el nombre de visigots, fingint ignorar la majoria d'ells estaven en Pannonia. Per tant, segons ells, en base a les racions diàries de l'exèrcit romà, les 3.675 tones podrien alimentar 10.000 persones durant un any.
En resum, que el pseudo-raonament per arribar a la seva conclusió que 10.000 guerrers es multiplica per cinc per tenir en compte a les dones, els nens i els veterans ("vell" en francès).
 
Kazanski més raonable (els gots, ed. Errant) les estimacions dels gots a les Gàl · lies A 100.000. Eunapio, que compta amb 200.000 guerrers que van envair Grècia, que és, per aplicació de la regla dels cinc anys, un milió de visigots, ostrogots i ètnies combinades. Molts altres autors amb base en el nombre de guerrers, els 18.000 que van participar en la batalla d'Adrianópolis (378) per determinar el nombre a la Gàl · lia l'any 412, com si res hagués passat entre aquestes dues dates , incloent la batalla de Riu Fred (394), on deu mil homes van morir ... i les incursions d'Alaric a la caiguda de Roma (410) després d'haver perdut gairebé tots els seus 401 guerrers en la lluita contra Estilicó; i no obstant això en 418 "havia 20.000 guerrers." Això és perquè, òbviament, la gent gots (Ostro i WISI) es va instal · lar a Pannonias on camperols guerrers treballaven la terra ... i mobilitzar, en part, de la demanda.
Veurem que les onades de la seva arribada a Espanya es confirmen per l'arqueologia.
 

5 DE SESSIONS GOTHIE (Tolosa)
 Galia és un territori que no té unitat geogràfica que voleu assignar. Socors, la topografia, el clima, són molt diferents entre el nord i el sud. El relleu del sud enfront de les planes del nord, a favor d'una població relativament estable, o, en tot cas, ha evitat que les seves invasions total de conquesta han estat limitats (a part de la romana) amb l'establiment on hagi penetrat les influències mediterrànies. Els celtes mateixos han dominat els (Celtibères a Aquitània, celta-ligur en Provence) Sud i militar i per tant no molt poblada com ho van fer al nord. Els romans van fundar, o més aviat refosa Narbona -118 de la ubicació de l'NARBA Ibèrica.
 
Els grecs al segle VI aC, van fundar Marsella, es van establir a la costa de Cap Noa, al sud de València, a Espanya (Hemeroskopion) per Nikaia (Nice).
Quan van arribar els assentaments gots no ha canviat i l'imperi Evaric van ser ocupades per tres milions de persones (Stroheker estimació, presa per E. Demougeot).
 
En 418 Constantino va recordar els gots a les Gàl · lies. ¿Ell, evitar els visigots es van assentar a Espanya, en aliança amb els sueus que estaven ben establert al nord-oest? (Wallia s'havia casat amb un noble sueu). O utilitzar Tervinges lluita contra les revoltes camperoles anomenades "les Bagaudes"? Totes aquestes raons són vàlides, cal afegir la influència de Galla Placidia. El Tractat de la 416 va ser modificat: se'ls permetia als gots a establir-se a Aquitània. Ells van restaurar l'ordre a la província despoblada saquejar, lluitant Bagaudae i armoricanos. Al final de 418 Wallia va morir després de tres anys d'un regnat que va veure la culminació de quaranta-dos anys de lluites que es van dur a terme successivament per Fredegern, Alaric i Athawulf.
Teodoric I, nét d'Alarico el Gran, aconseguit per elecció Wallia.
 
On era l'Imperi d'Occident? Honori associació al tron ​​de Constança, el segon marit de Gala. Els dos décédèrent diferència de dos anys (421, 423). Un lladre va prendre el poder a Ravenna. L'emperador d'Orient, Teodosio II, va aconseguir derrotar, ell va col · locar en el tron ​​el fill de Constança va tenir Galla, i va actuar com a regent en nom de Valentinià III. Aeci, el servei d'ostatges (que era ostatge d'Alarico i Àtila) va entrar al servei del Regent. Cap, estava en totes les batalles contra els bàrbars, utilitzant àmpliament mercenaris huns que va presentar el seu "amic" Attila. Aprofitant les lluites internes que van seguir a la mort d'Honori, Teodorico va tractar d'apoderar-se de la ciutat d'Arles. Va ser conduït per Aeci (425). Ho va fer de nou en 427, després 430, cada vegada rebutjats. Així com a la ciutat que era per a ell per mantenir l'esperit de lluita dels seus guerrers. Aquests atacs també van servir com un esquer per ocultar la debilitat relativa de la seva força de treball: A causa de la divisió de la terra un gran nombre de combatents havia desaparegut. Els visigots sota l'acord 418, havia establert Bordeus a Tolosa i Poitiers als Pirineus que s'aplicaven les propietats tripartits: 1/3 dels gots, 2/3 als nadius.
Ràpidament, la pressió demogràfica i els migrants Panonia inversèrent compartir: dos terços van ser assignats als invasors.
 
Teodorico va tractar de barrejar-se amb les lluites dels suevos en contra dels gallecs. Després d'haver fet les paus amb ells, el rei sueu Hermanarico romans van tractar d'obtenir la condició de federat que hauria protegit als gots. Galla ells es van negar. Poc després, amenaçada per Aeci i els seus huns apel · lar a Tervinges.
Això va portar a la reconciliació entre el regent i el general que va ser nomenat Patrice.
 
En 435, el Bagaudes Bretanya es va rebel · lar de nou, els borgonyons van envair Bèlgica, els francs van estendre el seu territori a la riba esquerra del Rin. Aeci sabia on "mamant", Teodorico va aprofitar l'oportunitat per envair la Narbona i va assetjar la capital. General Litorius va ser enviat avantguarda i aviat es va unir per Aeci que van fer retrocedir als gots. Litorius pujar al Loira on va lluitar victoriosament Bagaudes (437). Aquest èxit va animar, per la seva pròpia autoritat, per atacar als visigots assetjada a Tolosa (438 final). Teodorico li va enviar bisbes ambaixada per demanar la seva remoció. En va. A principis de 439, Litorius deslligar els seus huns. La resposta del rei Balthe joc la supervivència de la nació, va ser implacable: els huns van ser massacrats fins l'últim i Litorius capturat, va ser executat. Aeci, que no va poder rectificar la situació, va fer les paus i es renova el tractat de 418. Això no va impedir que Teodorico de la seva pròpia política. Quan els romans van lluitar contra els sueus, es va casar amb una de les seves filles al seu rei.
En el cas dels suevos sovint va prendre la paraula en contra de l'Imperi, el suport a un quan es podria debilitar l'altre.
 
Honoria, germana de Valentinià III, havia donat suport a l'usurpador Eugeni. Aquest últim condemnat a mort, Honoria va fer una crida a Àtila, que es va afanyar a demanar la seva mà. L'emperador d'Orient, just abans de morir, li va aconsellar al seu contrapart a Occident a acceptar. Attila reiterant les seves demandes (l'enviament d'homenatge per Marcià, successor de Teodosio, i l'enviament de la seva germana per Valentinià), va veure a si mateix contra un extrem de inadmissibilitat. El rei Hun va decidir envair l'Imperi. Per preparar-se per la guerra diplomàtica, Attila "va enviar ambaixadors a Itàlia, tractant de sembrar la discòrdia entre els gots i els romans que volia contractar una lluita contra Teodorico i l'emperador era qüestió ansiós de no ingerència.
Ell va enviar una petició similar al rei visigot, instant-lo a trencar la seva aliança amb els romans "(Jordanes).
 
Va transmetre als romans Tervinges demanda Attila, frustrant la basta maniobra.
 
D'Pannonias, on tenien vassalls gots Vinguda, huns van envair la Gàl · lia. 7 d'abril de 451, es van apoderar de Metz, "cremar la ciutat, passant la població sobre la mateixa espasa i matar els sacerdots davant l'altar sagrat" (G. de Tours). En vint o trenta mil guerrers huns s'havien unit a la Valamir ostrogots amb els seus reis, i Teodomir Vidomir els Gepids amb Ardaric, els Skires, els rugeixes, els borgonyons, els brúcteros, Franks, turingios i els pares bastar dels que havien ajudat a Alaric.
Una coalició bàrbar.
 
Després d'altres ciutats devastades, Attila "atac Orleans i tracta d'aprofitar martell" (G. de Tours). Sangiban, rei dels alans (qui va establir un regne d'Orleans), "aterrit, Attila li promet lliurar i rebre en el seu poder Orleans, una ciutat de la Gàl · lia on estava" (Jordanes). Arribi Aeci, Teodorico i el seu Thorismund fill que l'aprenentatge d'aquesta traïció, col · loca els alans entre els seus auxiliars, és a dir, els francs, sàrmates, l'Armórica, burgundios, sajones i altres ... Així
ambdues parts van trobar els gots, francs i borgonyons.
 
Attila després va aixecar el setge d'Orleans "i se'n va anar a Campus Maurici" (G.de T.). "Després de fer el futur d'endevins, Àtila es va unir a la batalla a l'hora novena del dia, en els camps catalans" 20 juny 451. Tots dos bel · ligerants van tractar primer d'apoderar-se d'un turó estratègica. "Els huns i els seus vassalls, ocupaven el costat dret, els romans i els visigots, amb els seus ajudants, el costat esquerre." (Aquesta història es pren de Jordanes tot i que els historiadors han qüestionat la seva relació). En primer lloc tenim la impressió que la batalla es duria a terme de manera ordenada, la romana, entre els patrici Aeci i el seu "amic" Attila. Al campament gal Teodorico va posar dret Aeci laterals per l'esquerra, deixant als alanos centre per eliminar qualsevol rastre del seu vol. Llavors Thorismund Aeci i per un moviment ràpid d'arribar al cim abans que enderrocar als hunos per sorpresa. L'enemic semblava preocupat per aquest fracàs, perquè el rei Hun es va sentir obligat a donar-los un discurs del que es pot dir que els romans, des del punt de vista del rei "armes lleugeres" (aquest va ser el cas visigots, a diferència dels ostrogots) "i va lluitar a la batalla de les legions de Cèsar, formant un sostre d'escuts contra les fletxes"; tàctica semblava eficaç com Attila li va ordenar atacar als alanos, el punt feble defensa. Espera que el pànic guerrers Sangiban, indisciplinats i fins i tot menys motivats, sumat a una bretxa en les files tervinges, desorganitzar l'aparell Aeci estudiós, el que permetria a la seva cavalleria al seu màxim potencial. Sembla que el seu pla i el dels romans, van ser empesos per la fúria dels bel · ligerants alemanys d'ambdós costats. "L'està d'acord mixt; terrible batalla, múltiple, terrible, tossut, com és conegut en l'antiguitat no li va agradar, va informar a realitzar prodigis de valor, pel que l'home privat aquest meravellós espectacle ha estat en la seva vida, veure res més bell ".
Bertrand de Born, trobador vassall de Ricard Cor de Lleó, que es descriu en termes similars a la batalla!
 
Teodorico, que vagava pel camp de batalla per guiar els seus homes va caure del seu cavall i "ha estat trepitjat per la seva ... més segur que va ser assassinat per una llança per Andagis, la nació dels ostrogots" . A la nit Thorismund vagar al campament dels hunos carros i va ser ferit al cap i va caure del seu cavall també, però els seus guerrers, arrasa, va arribar a temps per salvar-lo. Els descansos solta ha de ser la mateixa que l'aventura extrema va arribar a Aeci: des de dalt del turó per intentar cobrar els gots, va ser separat de la seva família "i es passeja entre els enemics." Podria unir-se a les seves legions i va passar la resta de la nit per defensar darrere de la paret d'escuts. Van romandre units romans probablement va impedir massa dispersió dels combatents, que havia beneficiat Attila. Al final de la nit, els huns i els seus vassalls, incapaços de resistir l'wisigothane fúria, es van atrinxerar darrere dels seus carros fan inviolables pels arquers."Però això és que amb el patrici Aeci Thorismund es va emportar la victòria i va destruir l'enemic" (Gregorio de Tours). En realitat Aeci, que no era el seu huns mercenaris, va tenir un paper més aviat estàtica amb els seus soldats. Ell va mantenir el control del turó i va tractar de restablir la disciplina entre d'altres lluitadors.
Llavors es va sentir aclaparat per la batalla "asiàtic" que es va oposar a un major nombre de persones de les estepes.
 
Els visigots, que va recuperar el cos de Teodorico "sota una pila de cadàvers, va cantar en el seu honor himnes fúnebres, i es va treure els ulls dels enemics. Vam veure molts dels gots, sonant aire les seves cançons, conèixer, enmig de la fúria de la guerra, els últims deures envers el seu rei "... (Jordanes). En el camp de batalla Thorismund va ser triat rei. Volia venjar al seu pare, però Aeci, considerant derrotar Attila com bé ja que es disposava a cometre suïcidi per foc, i tement segons Jordanes, que "els huns, un cop completament destruïdes, gots fan imperi pressassent Romà ", el va convèncer de tornar a Tolosa per consolidar el seu poder en contra dels seus germans." "Aquesta és una tàctica semblant ho va fer córrer rei dels francs" (Gregorio de Tours). "Les pèrdues en ambdós costats s'estima en 162.000 morts, més de noranta milles Gepids i francs que, en una reunió d'última hora abans de l'acció general, van caure sota els cops mutus. Els francs van lluitar pels romans, huns, Gepids per "(Jordanes).
Extracció de zero a tot arreu, cal caure en els números possibles, d'acord amb les xifres donades anteriorment huns.
 
Les parts visigots, Àtila es va retirar sense ser molestats.
L'actitud patricia pot semblar sorprenent, que correspon a una lògica cínica s'ha de mantenir com un contrapès al poder dels gots, i els mercenaris de recursos.
 
Però el rei dels huns no podia quedar-se en una derrota que va minar el seu prestigi i autoritat, sobretot als ulls dels seus poderosos vassalls ostrogots .. A l'any següent va envair Itàlia per sorpresa. Es van prendre totes les ciutats importants del nord del Po. La plaga va aparèixer i va colpejar democràticament tots els bel · ligerants. Valentinià III va ser capaç de negociar la sortida de la plaga asiàtica, que no obstant això manté les seves afirmacions, mentre es retiraven a la seva plana hongaresa. Els emperadors d'Orient i Occident urgents no cedir a les seves demandes, es va preparar una nova expedició, quan va tenir el bon sentit de la mort "al Ildico armes" que s'havia casat. L'estat en què havia sortit d'Itàlia va provocar una greu crisi: Aeci va pagar amb la seva vida pel seu error de càlcul de camps de Catalunya i de la seva família van ser assassinats el 21 de setembre 454. Valentinià mateix va ser executat març 455 per dos ex guàrdies del cos d'Aeci.
Petroni Màxim li va succeir.
 
A la Gàl · lia, els alanos van lluitar Thorismund Sangiban dels huns havien vingut a donar suport a la balada tradicional i després es va anar a Arles que diu Sidonio Apolinar, que es va retirar després d'un banquet ofert per Arles ", el que seria capaç d'Aeci una batalla ". Tornant a Tolosa Thorismund ser assassinat pels seus germans que van col · locar un d'ells en el tron.
"No obstant això, tenint un tamboret a la mà era lliure, ell es va venjar la sang colpejant a alguns dels seus assassins (Jord).
 
Petroni Màxim, que s'havia casat amb la vídua de Valentinià, va casar al seu fill amb la filla del seu predecessor, Eudòxia, que havia estat promesa a l'hereu de Hunerico Genseric. No es pot guanyar tot i aquestes aliances, Petrone nomenat general Alvèrnia Avito per lluitar contra les incursions dels alemanys Renània, i fer front als visigots, que eren hostils. Aprofitant la confusió, Genseric, podrà ser convocat per l'emperadriu va aterrar a Ostia. El terror va ser causat com l'emperador va ser assassinat per un soldat mentre tractava d'escapar. Papa Leo va aconseguir que el rei vàndal que els seus homes cremar Roma ni massacrar la població. Genseric va exigir, en part, contra el dret a saquejar la ciutat durant dues setmanes (juny de 455). No vam fer aquesta borsa - més aviat, rastellar - tant soroll com el d'Alaric, que va durar només tres dies. No obstant això, aquest saqueig complet de la ciutat pels vàndals va ser el cop de gràcia a la Ciutat Eterna.
Els bàrbars es van apoderar del vaixell sobrecarregat amb mar botí, l'emperadriu i les seves dues filles com a ostatges.
 
Teodorico II, que va succeir al seu germà Thorismund, va ser proclamat emperador Avito gal-romans, el padrastre i amic de Sidonio Apolinar Teodorico primer que va tenir el nen tutor Teodorico II. Sidoine va deixar un retrat afavoridor de Teodorico no sabem si es correspon amb la realitat, o si es tracta d'un cortesà panegíric ansiosos per protegir els seus interessos (era propietari de diverses propietats, una de cinc mil hectàrees que sortien de la seva dona).
Sidoine era un Alvèrnia gal-romana.
 
Una altra evidència després prendre un gir diferent als de l'inici de segle: "... en els municipis hi ha tants tirans com curials ... el magistrat com bèsties devoren els que hi van ... en què les persones que no siguin el Romans, veiem aquests mals? Injustícies similars que hi ha entre nosaltres. Franks ignorar aquests crims huns no tenen tanta maldat, res com en els vàndals i gots. Entre els visigots, aquests processos són tan completament desconegut que no només aquests bàrbars, però els romans que viuen entre ells no han de patir ... "El text que enumera els abusos del govern i dissoluta romana , porta a la ment la Juvenal judici sobre els seus compatriotes "civilitzar" a "aquest degenerat torba nens Remus".Per a la "Compte" Avito va ser Teodorico lluita sueus el rei ", confiant en els llaços que el lligaven a Teodorico, va pensar que podia fer-se càrrec de tota l'Espanya" (Jord.). El rei godo va enviar ambaixadors a participar Sueve més moderació. Aquest últim ha respost amb insults i amenaces ", Teodorico va fer la pau amb altres nacions i va tornar les seves armes contra els sueus. Ell Gundiac per reis auxiliars i Hilpéric, dels borgonyons, que es van dedicar a ell "(Jordanès. El borgonyons eren reis dels Balthes familiars). Per descomptat, els gots eren victoriosos i Réchiarus assassinats. Aquests suevos, que va preferir romandre en l'actual Portugal, en lloc de seguir els vàndals a Àfrica (en realitat Genseric no volia, ell va ser expulsat sense contemplacions de la Bètica) tenien tots més de vint mil. Quan Wallia derrotat i massacrat alguns dels vàndals, molts més, excepte, curiosament, els suevos. Potser van ser útils per als gots per fer la "feina bruta", de fet, cruel i salvatge, que mataient pobles indígenes.
Quan els visigots van perdre Aquitània, es van comprometre a presentar i finalment assimilar aquesta tribu.
 
El gòtic Aginwulf nomenat rei dels sueus Teodorico, "cedir a les insinuacions dels suevos, que aviat va ser portat a prevaricacions, abandonats a executar les ordres que havia rebut, donant pas a la insolència d'un tirà ... Teodorico les tropes enviades contra ell ... que van lluitar en la primera reunió "(Jord). Galícia sacerdots van obtenir del Rei "amb suevos impunitat, però, mogut a misericòrdia, va permetre que donin un rei de la seva nació.
Així es va fer i es va donar Remismond de sobirania "(Jordanes).
 
Mentrestant Avito, amb les seves quotes gòtiques es va imposar a Roma. Abans que finalitzi l'any 455, va anar a Panònia on va portar mercenaris conquistadors germànics dels huns (victòria Nedao) i Tervinges que es van unir al regne de Tolosa.
Arqueologia confirma que la instal · lació, sobretot al centre i nord d'Espanya (la Meseta, veure més avall).
 
Part dels mercenaris va ser posada sota el comandament del fill Ricimer de Suàbia i una Wallia filla. Malgrat alguns èxits en els vàndals, els senadors descontents Ricimer va incitar a rebel · lar contra Avito.
Aquest últim va fer una crida a Teodorico el gòtic, però perseguint ocupat Réchiarus Galícia, no va poder evitar en aquest moment Avito va ser deposat (oct.456).
 
L'emperador Marcià Aquest, també va imposar a Occident, amb el consentiment del Senat. A la seva mort va ser succeït per Lleó I, qui va nomenar generalíssim Majorien, que va ser proclamat emperador per les seves tropes. Això va portar Teodorico en la Gàl · lia, on va treballar per organitzar la revolta gal-romana, amb la complicitat dels borgonyons. Els sueus es van rebel · lar una vegada més, el rei va haver d'intervenir. Aliats borgonyons, abandonats a si mateixos, van ser derrotats Egidi, el Lió. Suevos i colpejat de nou, Teodorico va aprofitar la seva presència a Espanya a ocupar una gran part de la Bètica i va tornar a la Gàl · lia Egidius atrinxerat a Arles. Majorien va enviar als seus mercenaris, va haver de lluitar junts contra els vàndals, burgundis i l'esquena, el que va provocar que el rei visigot s'ha convertit en "federada", especialment pel que Majorien preparar un atac de gran envergadura contra Genseric, que era no desagradar als visigots a Espanya, que disposa d'un exèrcit, amb els gots, en secret, a la terra a l'Àfrica.
Però Genseric el Gran, informat pels seus espies, reacciona amb la rapidesa característica i va venir a destruir la flota a l'hotel (460).
 
Els sueus es van aprofitar ... a la rebel · lió! Però aquesta vegada, contra tot pronòstic, que va derrotar l'Sunéric Gotho-romana.
De tornada a Itàlia Majorià va ser assassinat per Ricimer que va col · locar en el tron ​​Libi Sever (461).
 
Haver de lluitar contra els vàndals i alans al sud fins al nord, Ricimer no va intervenir en la Gàl · lia, deixant als visigots per perseguir el seu propi benefici la guerra a Espanya.
 
En 462, Narbona, lliurat per ordre de Agripino Ricimer, havia estat ocupada per un germà de Teodorico, Frederick. La ciutat es gòtica de principis del segle XIII. Frederick va ser mort en batalla prop d'Orleans Egidi i els seus mercenaris francs (463). "Llavors, els francs (que havia conduït Khilperic) van triar com a rei Egidius de la milícia" (Gregorio de Tours).
Per tant, es va aliar Ricimer que Teodorico va ser assassinat Egidi s'havia equivocat en cridar Genseric.
 
En 466, el rei Balthe acusat de ser massa favorable als romans, va ser assassinat pel seu germà Evaric (liabilisée la forma "Eurico" s'utilitza generalment, mal estil gòtic és "evaric". Reiks el senglar). "Evaric, rei dels visigots, romans va veure el canvi en quan l'emperador es va esforçar per presentar el seu govern gal" (Jordanes).
Evaric va mostrar encara més que els seus predecessors, un gran rei, amb molts guerrers, fonamentalment nacionalistes, que volia donar-li un imperi viable al seu poble i quan es considera que va arribar a la seva meta, es va aturar.
 
En 467, "l'emperador Lleó, qui va succeir a Marcià en el tron ​​d'Orient, creant un Antemi patrícies, el rei va donar a Roma" (Jord.). El nou emperador, que els gots eren el major perill, s'esforçava per dibuixar contra els seus veïns: els britànics, francs i borgonyons.
Evaric, que va donar un altre superant els suevos, va recordar les seves tropes a la Gàl · lia i va derrotar als britànics Rei Riothamus (alguns historiadors equival a rei Artur), que havia envaït Aquitània.
 
Cracking un usurpador a la Gàl · lia, ajudat per Ricimer, Antemi va reclutar un exèrcit de mercenaris bàrbars que va enviar contra els gots (471). Evaric va córrer al capdavant de l'exèrcit, al Roine, i el va aixafar. El fill de l'emperador i la majoria dels oficials que l'acompanyaven van morir. Aquesta derrota va provocar Ricimer a rebel · lar. Lleó I, que va recolzar Ricimer, deposat i reemplaçat per Antemi Olybrius. Ell es va negar a cedir, lluny de les muralles de Roma, Ricimer va apel · lar als borgonyons de Gundobald. L'emperador deposat va demanar als ostrogots de Panonia (cinquè Gothia) King Vidomir assaltants que van atacar als borgonyons. Desafortunadament Vidomir morir i el seu fill, que portava el mateix nom, es tracta amb Ricimer. Aquesta deserció i la fam va vèncer als romans al juliol de 472 la ciutat va ser saquejada pels borgonyons, que es lliuraven en els actes de violència que ni Alaric o Genseric no estaven permesos. Gundobald va matar a l'emperador que va intentar escapar.
Aquest mateix any Ricimer Olybrius va morir i el rei va proclamar borgonyó Glycera emperador Lleó I, per la seva banda, va nomenar a Julio Nepos!
 
Vidomir Greutunges i va anar a reunir-se amb els visigots, i es van establir a Aquitània.
 
Evaric regnar divuit anys (466-484): la guerra contra els sueus, 466-468, Remismond és derrotat, la victòria sobre la guerra Gran Bretanya (469) contra l'Imperi Beziers finals de decisions, Nîmes, de tot Aquitània Primera (470) aclaparadora victòria sobre els romans (471). Conquesta de Tarraconaise (pres de Pamplona, ​​Saragossa, Tarragona (471-473) 474. Expedició a Itàlia 475. Emperador Julio Nepote va renunciar davant aquest atac i va reconèixer la independència dels gots, i la demanda de
aquests, els borgonyons (475 de juny). 475-476 Al Balthe mata una revolta a Tarraconaise,
 
Després, en la Gàl · lia, va prendre a Arles i Marsella i van massacrar als borgonyons, que va tractar d'intervenir.
 
L'últim emperador d'Occident, a Romulus, va presentar Odoacre, màster nou i únic bàrbar d'Itàlia, d'esquerra a Evaric, Provence (Narbonne II), i el departament d'Alps Marítims (476).
 
Aquest any, el fet de desenvolupar Balthe Evaric codi, legitimar la persecució contra els catòlics, entre altres disposicions, que requereix l'assignació de dos terços dels invasors de terres, confirmant el que havia estat fent Teodorico, va prohibir, A més, els matrimonis mixtos i va passar la superioritat dels gots sobre els romans."En aquell moment Eurico, rei dels gots, la frontera hispà creuar, solts a la Gàl · lia severa persecució contra els cristians" (G. de Tours). Que va encoratjar la resistència gal-romana que Nepos abandonat a la seva sort.
"Tires triomf i arrossegament Eurico després de verí Arian" (senyors Gorce, França Les carreres anteriors, Payot 1934).
 
Evaric va morir al seu llit a Arles en el 484. Va ser portat al seu punt culminant en el regne visigot. La fundació del regne ostrogodo d'Itàlia (493) va fer creure durant catorze anys gots hegemonia sobre Europa Occidental."Però la invasió d'Atila, aviat seguida pel col · lapse de l'imperi, i, més tard, la preferència donada per l'Església a Franco salvatge contra els borgonyons i herètiques tinc, va enfonsar més la
West en el caos de l'Edat Mitjana "(André Lefèvre, alemanys i eslaus, Schleicher, París, 1903)
 
Els visigots van haver de lluitar contra els vàndals, suevos, alanos, huns, romans, borgonyons, bretons ... Paradoxalment forces anaven en augment, el que permet la política d'expansió Evaric. Van fer assignar la tercera terra i dos terços. No era dels recursos, sinó més aviat per fer requisicions; Sidoine Apollinaire ha deixat un testimoni viu. Mapa dels noms gòtic, si no la seva freqüència, almenys en la magnitud de la seva distribució reflecteix la força de la colonització. Per al Sr Rouche "qualsevol visigoda toponímia necessàriament residual en comparació amb l'execució real" (Aquitània visigots àrabs, op.cit) aquesta toponímia "residual" ve institucions més o menys militar inicis ( alguns es van convertir en "baurgs"), llavors la distribució de la terra es va difondre a tota la instal · lació dels camperols més, establint-se en les viles gal-romana, les Tervinges sentien cap necessitat de canviar el nom
.
 
Després dels camps catalans es va produir una onada d'immigració. L'impacte de la derrota d'Àtila Tolosa va donar un aura de invencibilitat que ha atret una població també es va desfer del domini huno després de la mort del rei Hun (453) i la victòria dels vassalls alemanys de Nedao seus antics amos
, 455), seguit per la victòria, que va ser vist per un enviament Avito cinquè Gothia (Pannonias).
 
És sota Teodorico II de 455 Danubi, que va començar a instal · lar a Espanya, a les regions de Segòvia, Valladolid, Burgos, Sòria ... La migració es va fer més forta després de la campanya victoriosa Evaric.
Ella va continuar per petits grups de fins al final del segle o el començament de la següent.
 
Arqueologia revela les diferències culturals entre els visigots la primera vegada i els d'Hongria. Aquitània tombes de l'antiga no es diferencia de les dels nadius, amb algunes excepcions en què es troben els objectes i la cultura de la joieria Tcherniakov. (Tcherniakov: tipus de tombes gòtiques de Romania i Ucraïna Consult: .. M.Kazanski, "gots" ed errant; llindar de Palol i Ripoll, "gots" ed.le; Gerbet MC, "Espanya en l'Edat Mitjana "ed.Collin). Aquest no és el cas a Espanya, on les tombes bàrbares són nombroses: contenen idèntics als trobats en els objectes de l'Europa Central amb data mitjana mitjana i la segona del segle V i principis del VI, la
instal · lacions corresponents immigrants sota Teodorico i Evaric.
 
Els visigots d'Aquitània va deixar poca evidència arqueològica, cristianitzada i Gàl · lia romanitzada quan van arribar, eren encara més. Cal recordar que un dels requisits d'Alaric per aixecar el setge de Roma a 408, van ser la provisió de quatre mil peces de vestir de seda. A part de l'idioma, les tradicions fortes, cultura material Gothic oral molt deteriorat.
L'atracció de refinament romà ha d'exercir tanta influència en l'aristocràcia, i amb un retard de la gent, que la "cultura" dels EUA avui en dia, l'Europa subjugada.
 
A més de la contribució de Panonia va haver manifestacions importants. Després de la caiguda de Estilicó, més de deu mil guerrers van entrar els ostrogots de servei Alaric. Eren els supervivents de les hordes de Radagaiso integrats en l'exèrcit romà. Tenien una família i són trenta o quaranta mil homes, dones i nens que van arribar a la Gàl · lia en un moment o altre. En 427, i el seu fill Bermund Vidéric, Amal, es va unir a Tolosa amb la seva tribu, seguit cinquanta anys més tard per Vidomir i siens.Quelques clans hèruls, Warnes (Warnö, Werno: els seus noms s'uneixen en Cevennes " Verne ") i saxons van fer el mateix.
Cal afegir Sarmatian clan "Navarri" que poden haver donat el seu nom a Navarra (E. Philippon, "Ibers" Paris 1909).
 
En suma, és gairebé un milió de gots i aliats que es van establir a Aquitània, Narbonne i Espanya, l'alt colonització amplificada naixement.
No t'oblidis dels suevos que van prosperar fins a la conquesta àrab i estaven amb els gots, l'origen del regne d'Astúries.
 

6 - CINQUENA GOTHIE
 Aquesta cinquena Gothia, que correspon aproximadament a la Pannonias romà era el refugi que els permet als gots d'Orient i Occident per sobreviure fins a la conquesta d'un altre país. Els visigots Athanarico van ser els primers a establir-se allí, seguit pels ostrogots. L'acord no va ser perfecte entre les dues nacions germanes. Farem una breu mirada cap enrere i resumir molt breument la història dels ostrogots, enfosquint el període o eren vassalls dels huns, un període que es redueix a les lluites de poder entre Reiks i reis, alimentades per les seves "amos ".A Gébéric, el guanyador dels vàndals l'any 335, va tenir èxit
 
El Hermanarico Amal que va fer que el regne Greutunge un imperi. (...) "Ell es va sobreposar a un munt de pobles bel · licosos molt del nord, el que va obligar a obeir les seves lleis. És amb raó que alguns autors han comparat amb Alexandre el Gran "(Jordanes, VII). S'havia establert el seu domini sobre tot el sud de Rússia, l'organització d'expedicions als Urals i el Caucas.
El aquestes son vassalls de les tribus bàltiques i molts eslaus, que ja estaven relacionats amb ells, ho vam veure.
 
Abans només ho van resistir i van preferir emigrar cap al nord.
A la llista dels "enviats" donat per Jordanes, molts podrien no ser identificats.
 
Un home del poble que van trair Rausomons Ermanarico el rei "es transportava amb fúria adjuntar la dona traïdora Sunilda, dos cavalls salvatges, que s'exciten en la carrera, i l'infortunat va ser esbocinat" (Jordanes VIII). Els germans de la infortunada, i Sarus Ammius, de venjança, va colpejar Ermanarico seus dagues. El rei no podia fer mal a organitzar la resistència als hunos. Va morir de les seves ferides, diu Jordanes, cent i deu anys."Els huns van aprofitar la seva mort per sotmetre als godos que vivien, com es diu, a la platja de l'est, i van cridar ostrogots. (...) El poble, separar els visigots després de la mort del rei, es van quedar als països sota el domini dels huns, però Winithaire el Amal va mantenir la regalia ... "(Jord.). Li Bérismond, "menyspreant la nació dels ostrogots perquè patia la dominació huna, s'havia retirat a les regions occidentals, amb els visigots."En 453, Àtila va morir quan anava a reprendre la guerra contra l'Imperi. El seu fill comparteix els pobles vassalls per sorteig. Aprofitant les divisions entre els nous líders dels hunos, ostrogodos del rei Walamir i Ardaric rei dels Gepids, es van rebel · lar. Walamir obtenir Elac, el més gran dels hereus de l'autoritat Attila sobre Pannonias. Ardaric només dóna una ordre vaga a Transsilvània, va esdevenir el cap d'una lliga de nacions que van rebutjar l'autoritat dels ostrogots: sueus, rugeixes, hèruls, Skires i alans.
Ake va tractar d'unir-se als seus aliats gots, però abans que pogués fer el que se'ls va unir i va prendre completament estavellar prop Nedao (455).
 
Els hunos van fugir a les planes orientals i els ostrogots es van afanyar a sol · licitar l'emperador d'Orient estat federat. Marcià va estar d'acord, confirmant el seu establiment al sud d'Hongria i els va atorgar més Croàcia nord-est i el nord d'Eslovènia. En 456 els huns va intentar una remuntada però el Walamir derrotats. En Bizanci, el bàrbar Aspar i el seu titella emperador Lleó I ° d'haver pres el poder, els ostrogots es van veure privats dels seus subsidis. Els missatgers van ser enviats a la cort amb menyspreu, però es va assabentar que aquestes subvencions es paguen a Teodorico Estrabón, Reiks Amal altre clan Goth. Alhora Majorià, emperador d'Occident, va retirar les seves tropes de Dalmàcia per lluitar contra els vàndals. Els ostrogots van envair la província i allí van saquejar l'Est. Aspar va aconseguir batre de nou i Walamir (459). No obstant això, la victòria dels vàndals, que van portar a la caiguda de Majorià, sol · liciti tracte Bizanci amb els ostrogots, i el segon per garantir que el tractat va donar ostatges Teodomiro fill del rei Teodoric, que havia de romandre vuit anys a la cort. Pau garantida, ostrogots que conduïen els alans, consolar, saquejar Itàlia, on Ricimer dispersa. Després van atacar a una tribu sedentària Hun qui va trucar als hunos al seu rescat.
Els reis (Reiks) gòtics Estats Denghizic infligir una aclaparadora derrota (466).
 
Passarem pels esdeveniments dels anys següents, ple de fúria i enfrontaments entre gots i altres tribus germàniques i entre gots i romans, per arribar a l'ostatge Teodorico. Sármatas van confiscar Belgrad. Teodorico enviat per Bizancio va reunir sis mil homes que li van permetre derrotar i matar al rei Sarmatian babai, tornant a Belgrad junts en la història. Estava a menys de vint anys."I llavors, com la riquesa presa d'un costat a les altres nacions veïnes va arribar a ser menys important, els gots van començar a quedar-se sense aliments i roba, la pau depenia d'aquests homes que anhelen la guerra sempre que el seu mitjà de vida. Tots els gots, des del rei Teodomiro, li van pregar a dirigir l'exèrcit en la direcció que vol. El príncep va cridar al seu germà, i prèvia consulta al encanteri, va instar a prendre a Itàlia, on l'emperador va governar Glycera, mentre que el mateix atacar l'Imperi d'Orient, la més fort "(Jordanes). Va ser un fracàs i 474 (mort Teodomiro) 488 ambdós clans ostrogots, Teodoric el fill de Teodomiro, i de Teodorico Estrabón, va arrencar, la lluita o el suport de l'emperador amb l'únic propòsit d'obtenir subsidis. És llavors quan aquests dos clans aliats Estrabó va morir d'una caiguda del seu cavall. Naturalment, les dues tribus es van fusionar. Teodorico va fer la pau amb l'emperador Zenón i va tornar a viure a la cort de Bizanci."Teodorico va saber que, mentre ell gaudia de Constantinoble de tots els béns de fortuna, la seva nació, establerta en Iliria, estava lluny de ser-hi en abundància, va preferir, d'acord amb l'ús de la seva la gent busca mitjans de vida per la feina, de gaudir en l'ociositat imperi mercaderies, i deixar que el seu país viu en la pobresa "(Jordanes). Va ser l'emperador i li va demanar permís per anar a la conquesta d'Itàlia: "Si guanyés, vaig a posseir la terra, pel seu do i la seva generositat, si sóc derrotat, la seva devoció es perdi res" (Jordanes ).
És precisament en aquests termes que tres segles més tard Carlemany Guilhelm va demanar permís per reconquistar Espanya, veiem que.
 
En 475, Odoacre, aventurer de geni, líder dels mercenaris bàrbars, s'havia convertit en mestre de la península. Per salvar l'emperador d'Orient, va tenir la idea d'eliminar el títol imperial i va portar al Senat a compartir el seu punt de vista. Una delegació de senadors, enviat a Constantinoble, un emperador Zeno convèncer bastant.
Odoacre va rebre el títol de patrici i va governar Itàlia en nom de Bizanci.
 
En la tardor de 488 dels ostrogots i rugeixes prendre la direcció de l'oest. No tenim cap certesa sobre el seu nombre. Els Greutunges estaven a Ucraïna, més o menys un milió, hi va haver molts que es van quedar allà, construït pels eslaus. Al segle VII, els croats va alliberar Illyria i Caríntia àvars dominació van ser dirigits pels gots (Francis Dvornik, "eslaus", ed. Du Seuil, 1970). Uns altres van ser aclimatats regions del Danubi fins Dalmàcia. Quan Teodorico en les seves tribulacions en l'Imperi d'Orient, va prendre Durazzo, que va ser ajudat per Segismundo, Reiks gots d'Epiro. Els membres del clan Estrabó Amal es valoren a cinquanta mil, es van unir a trenta milles de Teodorico clan. Així que era només una petita part dels gots de l'est que va conquistar Itàlia. Aquesta vegada, els homes van prendre el camí amb les dones i els nens es va arraulir en camions pesats, els llombards van renovar la migració que menys d'un segle després.
No insistirem en el "Wild West", plena de drama, batalles i gestes, que mereixien inspirar èpica de Sergio Leone i Ennio Morricone, els seus possibles descendents.
 
És només en els últims dies de febrer 493 Odoacre va capitular. Teodorico va acceptar associar-se al poder, el 15 de març, va ser convidat a assistir a un banquet al Palau Imperial. Hi ha Teodorico el van executar un cop d'espasa a tots els seus seguidors van ser massacrats, pagant la mort de molts guerrers d'aquesta sagnant èpica. El fill d'Odoacro, Thala, se li va donar al rei de Tolosa, Alarico II, qui va deixar morir de fam. Teodorico, el nou amo de l'Imperi d'Occident, va resultar un excel · lent governant. En l'agricultura, entre d'altres coses, la instal · lació de guerrers camperols gots aconseguir l'autosuficiència alimentària, que al seu torn depenia d'Àfrica. Casiodoro, calabrès espectacles familiars i historiador del seu regnat, va tenir paraules d'elogi per al rei, el bizantí Procopi col · locats "per sobre de tots els emperadors, des del principi, han estat elevats a l'honor suprem ". No anem a desenvolupar aquesta història especialment per als nostres cosins italians, però en les seves implicacions "visigoda".

En 484 Alaric II havia heretat del seu pare Evaric el regne de Tolosa, on es va intensificar "hostilitat" entre el clergat i els aris catòlics. Sacerdots més establerts i més nombrosos van ser capaços de batejar amb més facilitat Gothillons i després de la conquesta dels sacerdots arrians, naturalment, la integració al clergat catòlic ("gots", Renée Mussot-Goulard, ed. Atlantica, 1999). Pretext d'aquesta situació, Clovis va fer un primer intent de prendre Aquitània (489) assetjant Bordeus. La ferotge resistència de la ciutat i de la resposta diplomàtica de Teodorico a Itàlia va obligar al rei franc a aixecar el lloc i per complir amb Alaric "en una illa al Loira, que era a prop del llogaret d'Amboise ... haver mantingut junts, menjant i bevent bé i han promès una amistat recíproca, es van separar pacíficament. Ja en la Gàl · lia, molts volien tenir una sensació de cremor Franks desig com senyors "(Gregori de Tours, II). Per descomptat, G. Tours va ser un bisbe catòlic i un cortesà que va escriure la història dels francs, un segle més tard. En 507, Gundobald, el rei de Borgonya, i Clovis, a instàncies de l'emperador Anastasi terroritzada per Teodorico a Itàlia, van atacar el regne de Tolosa. Segons Gregorio de Tours, els francs Clodoveu va fer aquest discurs: "És amb gran tristesa que porto aquests arrians ocupen una part de la Gàl · lia. Caminar amb l'ajuda de Déu i quan han estat derrotats anem a presentar les seves terres al nostre domini ". Així es va fer. Per intervenir abans de Teodorico, francs i borgonyons aixafats els visigots al sud de Poitiers, a la vall de Vouillé. Alaric va ser assassinat, la segona conquesta d'Aquitània. Un historiador francès qualifica la conquesta de la "alliberament d'Aquitània per Clovis ..." (M. Rouche), com si el país vam tenir un dia va pertànyer als francs. El fill de Clovis, Teodorico, anomenat així perquè tenia un gothane concubina ("visigoda" en francès), es va apoderar de la primera Aquitània mentre Gundobald envair Septimània.
 
Alaric va morir, el Tervinges rei es va negar a triar al seu fill Amalaric massa jove. Van votar per Gisélic bastard (pronunciat Guisélic) Alaric. Aquest últim, expulsat de Narbona pels borgonyons va retirar Espanya. Aprofitant l'esdeveniment, i per intentar evitar Teodorico intervenir en la Gàl · lia, un exèrcit bizantí de dos-cents vaixells atacats Itàlia, devastant la costa al llarg de Taranto francs i burgundios va posar setge a Arles . Malgrat la "traïció" de la Santa Catòlica bisbe Césaire wisigothane guarnició i la població resistir prou com per permetre que el ostrogodo Ibba (Hildebrand) arribada general: arlesianes fer en vigor en el moment, els enemics atrapats en el medi van ser aixafats, perdent trenta mil homes. Llançat en el seu Ibba llançat Septimània. Saint-Césaire es va presentar davant Teodorico a Ravenna, que va reconèixer la seva innocència: sembla que havia estat traït per un clergue. 510 En Ibba general i Mammo atacar als borgonyons: tota la Provença al València va caure als ostrogots. Ibba i va penetrar a Espanya i va conduir Gisélic Barcelona. Encara mantenim Greutunges rancor contra aquesta traïció. Gisélic va fugir a Àfrica, on Trasamundo, el rei vàndal, proporcionant ajuda substancial que li va permetre, al seu retorn a Aquitània, a lluitar durant diversos mesos. Finalment, en 511, va ser succeït Ibba dispersar les seves tropes i mata'l. Aquest retorn Gisélic Aquitània mostra que els visigots, amb el suport de la "romans", la família de Sidonio Apolinar (i gran part d'Aquitània romana, el que contradiu la propaganda franca perpetuada pel Sr G. de Tours) no no havien abandonat el país malgrat alguns reclams, incloent la de Procopio, "els supervivents dels vençuts van emigrar a les dones i els nens", és a dir, essencialment els combatents que tenien por a les represàlies. Tots els alemanys recordar la crueltat de Clovis l'any 496, va tenir una massacre de tal manera que els supervivents dels guerrers Alemanni es van refugiar en ostrogodo d'Itàlia. I Thierry semblava pitjor que el seu pare, especialment a Alvèrnia (G. de Tours, M.Rouche, oc).
Els fugitius es van aprofitar de victòries Ibba tornar a casa.
 
Teodorico era l'amo, amb Itàlia, Espanya, encapçalada pels seus Theodis General va nomenar tutor Amalaric i la costa mediterrània de la Gàl · lia.
 
Segismundo va succeir al seu pare en 516 Gundobald. Vidu de la filla de Teodorico a Itàlia, va deixar a la seva segona dona, catòlica, matar el fill que va tenir del seu primer matrimoni, Sigeric. Aquest crim va enfurir al Amal, que va sol · licitar llavors als francs. El fill de Clovis, Clodomiro, Childeberto i Clotari, va envair Borgonya (523). Segismundo, derrotat, es llança amb la seva dona i fills en un pou. Clodomir va atacar Gundomar germà Segimon, però va ser derrotat i mort (Vézeronce).
Teodorico va exigir i obtenir, el territori entre el Durance i Isère, el futur marquès de Provença.
 
En 526, el rei ostrogodo d'Itàlia, va morir després de tres dies de la disenteria probablement causat per enverinament.
Filla Amalasunthe (Amalaswinthe) va actuar com a regent.
 
A Constantinoble, Justinià va succeir al seu oncle Justin. El seu regnat va ser gran: es restaura un moment en que l'Imperi Romà, destruint el regne got d'Itàlia per una llarga guerra de vint anys (535-555). També va destruir el regne vàndal de Cartago.
La resta és història a Itàlia.
 

7 DE SESSIONS GOTHIE (Toledo)

 
Espanya, que Amalarico "sàviament governat el regne del seu pare" (G. de Tours, llibre II), casat amb Clotilde, germana i filla de Khildebert Clovis. "Va haver de suportar moltes humiliacions d'Amalarico seu marit a causa de la seva fe catòlica. Així que quan ella anava a l'església, va ordenar que se li enfonsés en el seu fems. Finalment tan sols colpejar, diuen, amb una crueltat, ella va enviar al seu germà amb un mocador tacat de la seva sang "(G. de Tours, III, X). Khildebert, "profundament commogut va guanyar les Espanyes", on aquest nou, gots estan "disposats a fugir després de la seva hàbit." Hi ha diverses versions dels fets: l'historiador dels francs, havia preparat vaixells Amalaric a fugir Narbona i en l'últim moment, es va adonar que s'havia deixat alguna cosa del seu tresor. Tornant la mirada, estava aïllat i va ser assassinat quan intentava refugiar-se en una església. Segons Isidor de Sevilla, odiat pel seu exèrcit, és pels seus propis homes que han mort (531). En resum, els francs van saquejar i Septimània "Khildebert immediat es van afanyar a retirar la seva germana amb grans tresors per portar-la amb ell, però jo no sé per què accident, va morir en el camí" (G.
Tours).
 
Theodis el ostrogodo general que havia servit com regent durant la minoria d'Amalaric, va ser triat rei pels guerrers i no tenia dificultats per recuperar el control de la situació.
 
En 544, per tractar d'ajudar a Totilas rei greutunge Itàlia, Theodis organitzar una expedició a l'Àfrica. Va ser un fracàs. Els bizantins, llavors, amb l'ajuda dels catòlics espanyols, van aconseguir prendre peu a Andalusia, que va guanyar Theodis sent assassinats pels seus compatriotes. "Els gots, de fet, havien pres la mala costum, quan un dels seus reis havien disgustat, li punyalada", va escriure Gregorio de Tours, afegint "i si algú anava a tenir el gust pel rei." Va ser la democràcia directa!
Théodogisèle era provar uns mesos, després de la qual cosa, després d'haver deixat d'agradar, va ser apunyalat al seu torn, "quan estava a sopar amb els seus amics" (549).
 
Egila (Agila) va succeir. Amb el suport dels nacionalistes que tenia una mà dura als catòlics, provocant una revolta que una altra avantatge Reiks, Atanagildo a disputar el seu poder. Atanagild va apel · lar a Justinià, que es va afanyar a ajudar, tenint l'oportunitat de consolidar l'ocupació d'Andalusia. Egila Atanagildo va ser assassinat i es va tornar contra els bizantins, aconseguir molts èxits, però sense arribar a la caça a Espanya. La major glòria del rei és ser el pare de la Brunilda (Brunilda).
La importància del regnat d'aquest últim en Austràsia per les conseqüències indirectes que tenia sobre el seu company segle VIII, obligats a fer una volta.
 
Sigebert, nét de Clovis, va rebre Austràsia després de la mort del seu pare Clotari, mentre que el seu germà es Nèustria Khilperic. En 566, Sigebert es va casar amb la filla d'Atanagildo, Brunhilde. Això es va produir en la Gàl · lia "amb grans tresors" (BT) i, com era costum amb un gran seguici de guerrers i esclaus. Van fer tot Austràsia cep, fill d'un d'ells, Arnulfo, administrador dels dominis reals de Brunilda, adquirida feus a Woëvre.
Ell és l'avantpassat directe de Carlos Martel.
 
Aquesta unió ha elevat el prestigi del rei d'Austràsia, Khilperic va enviar a les seves moltes esposes i li va demanar la mà de l'altra filla del rei de Toledo, Galswinthe, la qual va ser concedida. "Sentia un gran amor per ella, perquè ella havia portat amb els seus grans tresors» (BT, IV, 28). Entre les seves esposes divorciades inclòs Fredegonde que tan intrigat que Khilperic eventualment assassinat Galswinthe. Aquest déclancha entre els dos països Francs llarga venjança.
En 575, Khilperic i Fredegunda Sigebert van fer assassinat a París, i "també Sigila, que una vegada va arribar a Gothia va ser completament destrossats" (BT).
 
El pare de la gran reina que Brunilda va ser succeït en 567 Liuva I, governador de la Septimània. Condemnat a romandre en la Gàl · lia per combatre Nèustria i borgonyons, es va unir al seu germà Leovigild, que segueix sent l'únic rei a la seva mort. Leovigild, "després de la mort de la seva esposa, es va casar Gundswinthe mare de Brunilda. Tenia dos de la seva primera esposa, el fill es va casar amb una filla de Sigebert, l'altra filla de Khilperic.
Ell va dividir el regne entre ells, matant a tots els que van utilitzar per assassinar al rei, sense deixar de pixar contra la paret »(BT es basa en el llibre dels Reis, 1,16,11).
 
Leovigild va reduir la majoria de les àrees encara escapar de l'autoritat dels gots. Va recuperar els grecs diverses ciutats (570-573) i Cantàbria (574). Ell va estar a punt de fer que la unitat d'Espanya, quan va topar amb una revolta liderada pel seu fill Hermanagild al Bètica. L'esposa d'aquest últim, la filla de Khilperic Ingonde, s'havia convertit al catolicisme. Amb el suport de Justinià es va proclamar rei, batent la seva pròpia moneda. Leovigild va pagar els bizantins es van retirar, Hermanagild va ser capturat i executat (585) Leovigildo va annexionar a tot el regne dels sueus que havien donat suport a la revolta. Ell Evaric revisar el codi, els matrimonis mixtos autoritzat. Es va aplicar una política de pau amb els francs, llevat Guntram de Borgonya, on es va estavellar diverses vegades exèrcits van intentar apoderar-Septimània. Aquest va ser un dels més grans reis de Toledo.
El seu fill i successor Récarède (Richard) convertits al catolicisme (586).
 
Récarède era, com tots els governs d'Espanya per lluitar contra els bascos.
Es va estavellar de nou Guntram (victòria de Carcassona, 589) que va mantenir bones relacions amb Brunhilda i Khildebert.
 
En 601, el seu fill Liuva Ell se la va emportar, però Vitéric, Arian, el va fer morir. Ell volia casar-se amb la seva filla amb el fill de petita Brunhilda, Teodorico, rei de Borgonya: es mantenen els "grans tresors" i s'envia a la noia. Ell va patir diversos revessos dos francs i bizantins, per tant, "després d'haver deixat d'agradar" que va ser assassinat durant un banquet (610). Gundomar va ser triat en el seu lloc, va aconseguir l'èxit contra els bizantins i va lluitar contra els bascos. En 612, Sisebut (Sigisbald) triat rei, va començar a annexar els últims reductes en poder dels grecs. Creiem que va ser el que va conquistar "Espanya transfrétane" la regió que s'estén des de Tànger a Ceuta. Aquest governant era un home de lletres, es manté en la seva obra de poemes, cartes i una vida del sant. Ell era un amic d'Isidoro de Sevilla, que va dedicar la seva obra monumental "a rerum natura".
"... Que l'Espanya visigoda era, sens dubte, quan va escombrar la invasió musulmana a l'avantguarda de la civilització occidental i cristiana" (Henry Terrace, "Espanya en l'Edat Mitjana, ed Fayard).
 
En política exterior era hostil a Brunilda, que ja no era la reina d'Austràsia, però la Borgonya va governar en nom del seu petit fill Teodorico II, recolzant contra el rei d'Austràsia. Brunehilde volia fer la guerra amb el fill Fredegonde, Clotari II, però l'aristocràcia borgonyó sentit amb la d'Austràsia en què es va donar. Aquests nobles Austrasians eren els avantpassats dels carolingis i els gòtics són antics vassalls, va assumir relé Toledo, que el va fer patir el "càstig de l'estepa" en ús entre els gots després de desfilar nu en el llom d'un camell, que el van lligar a la cua d'una carrera de cavalls es va iniciar a l'habitació (613). Així va matar Hermanarico, com es recordarà, Sunilda. Una política constant dels reis de Toledo va ser l'acord amb el Austrasians. Afinitats qüestió, així com les raons polítiques.
Aquest acord es va convertir en vital per septimanienne Gothia (Charles Martel Lluís el Piadós).
 
El fill de Sisebut Récarède II va succeir al seu pare en 620 i va morir poc després. Suintila va ser elegit i va combatre amb èxit als bizantins. No cal afegir que van lluitar contra els bascos detalls: no a la conquesta del seu país, sinó perquè es realitzen constants incursions de saqueig. En 631, Sisenand apel · lar a Dagoberto, i en contra de la promesa de donar-li una medalla d'or plana un cop ofert per Aeci a Thorismud després de la batalla dels camps de Chalons, va aconseguir ajuda. Però les hi va arreglar per prendre el poder abans de l'arribada dels francs i va haver de pagar una gran suma d'or per fer evacuar Espanya ... Molts reis van seguir, els regnats van estar marcats per la creixent influència de l'església en un
convertit en monarquia absoluta.
 
En 672, es va convertir en rei Wamba. Ell és el primer la història ha sobreviscut a la coronació, "quan va arribar a l'església dels Sants Apòstols Pere i Pau, Wamba, porten el vestit reial, que va atreure totes les mirades, va jurar a la gent, com de costum,
i després es va agenollar i oli (santa unció) s'ha generalitzat en el cap pel Quirino pontífex sant, i la plenitud de la benedicció manifesta ... "(Julián de Toledo, Història de Wamba).
 
S'estava preparant per lluitar contra els bascos ... quan, en 673, el comte de Nimes, Hilderico i Gunild, bisbe de Maguelonne, es va rebel · lar amb l'ajuda d'Aquitània. Per raons de seguretat Wamba va donar el comandament de l'ofensiva de l'exèrcit a un noble grec, duc Paul. Aquest últim, amb les seves tropes des del Tarraconaise ser convençut pel duc d'aquesta província Ranosinde per reunir els amotinats i Paul va ser proclamat "Rei de Septimània." El perill era tan gran que Wamba brutalment atacat aux Basques que van donar suport als rebels, assolat el seu país, el que va obligar a fer la pau, llavors un exèrcit podia creuar el seu territori i, juntament amb altres dos cossos expedicionaris que van passar pel nord- És a dir, que van envair la província gala. Els últims dies d'agost de 673, Paul, assetjada en les arenes de Nimes, es va veure obligat a rendir-se. Aquesta rebel · lió va ser una reacció nacionalista a dues províncies d'assentament densament Gòtic, davant els continus intents d'integrar un poder cada vegada més totalitari. Wamba llançat francs i saxons va venir a donar suport a Paul, que tenia el dret a muntar en camell, però no es va executar.
Aquesta moderació és revelador: la majoria dels visigots d'Espanya compartia els sentiments dels rebels.
 
Moltes de les reformes han estat imposades pels reis, sota la pressió dels erudits religiosos. "La cultura dels bisbes romans els va fer capaços de formular en termes d'unificació, tant la consciència política i religiosa de la nova hispà-godo realitat, sobretot després de la Récarède conversió" (S.Teillet, Els godos la nació gòtica, Les Belles Lettres, 1984). Però aquest fet només es preocupa natius, encara bàrbars "més romanitzats", gots romandre descendents dels conqueridors i dels ibers en la seva majoria encara considerats estrangers. Això encara es veu com Isidoro de Sevilla, que va intentar seduir a cercar ingènuament convençut que "no havien conquistat Espanya, però van ser alliberats de la dominació dels romans."
La velocitat de la conquesta àrab, amb el suport de la majoria dels indígenes va demostrar el fracàs d'aquests intents.
 
Amb l'esperança d'absorbir, si no poden eliminar, l'església va ser capaç de convertir-se al catolicisme. Si hi va haver alguns arrians explosions, la reacció Vitéric, en general no hi havia cap problema en termes de religió allà. Hem vist que els gots d'Aquitània aviat es va convertir en origen catòlic per la força de les circumstàncies. Els Tervinges en la seva massa no eren fanàtics. Gregori de Tours, que tenia la mania, quan es va trobar amb un gòtic, atac a la seva "falta arrianisme", diu amb innocència (no estic segur) una conversa que va tenir amb l'ambaixador Agila diu home "d'un nul i sense raonament sistemàtic i complet pervertit per odi a la intel · ligència de la fe catòlica"Els arguments de Gregory Agila respon: "No blasfemen contra d'una llei que no té en compte, ja que, encara que no compartim les seves creences, però, no blasfemi contra ells. Podem fins i tot dir que aquest no és un error en canviar d'un altar pagà i veneren Església una i l'altra ".Els Reis adquirir la causa catòlica estaven en etapes legislació modificada: el dret dels gots i els romans viuen per les seves pròpies lleis es va abolir i una sola llei s'aplica a totes les matèries. Aquest és el principi que exclou les lleis personalitat Chindaswinthe, llavors Réceswinthe finalment adopta el principi de territorialitat i va promulgar un nou codi aplicable a totes les persones, excepte els Jueus, el "Llibre dels Jutges" (liber judiciorum) que va reunir lleis de Leovigildo Chindaswinthe i la d'ella.
Completat o modificat per Wamba, Ervigi, Egica, Lex Wisighotorum va mantenir en ús fins a l'Edat Mitjana a Astúries, a la Septimània i Catalunya.
 
Els Concilis de Toledo es van reunir amb força regularitat, i els governants són triats pels nobles del regne i dels bisbes. Lliure sovint depenia dels espanyols, catòlics devots, i una minoria de magnats gothans. Els consells legislat sobre els principals problemes i les lleis van ser promulgades "in nomine Domini". Godos provincials, els més nombrosos, no es van adherir a aquest sistema en contra de les tradicions ancestrals democràtics. Els consells responen al descontentament amb les noves mesures. Receswinthe, que sentia que li devia el seu tron ​​a Déu, va emetre un decret declarant que els drets són reis i no la persona. En 672, l'aliança de la reialesa amb l'església va ser segellada per la cerimònia de la santa unció, que Wamba va ser el primer guardonat. En 681, Egica admetre espanyols en l'exèrcit, la impopularitat d'aquesta mesura no va tenir efecte en l'esperit de lluita de les tropes contra els sarraïns. Quan Chintila Sisenand succeir, va convocar el Concili de Toledo (636) per confirmar la seva adquisició. Va aprofitar l'oportunitat per passar més armes: la prohibició d'aspirar al tron ​​si no era elegit pels nobles i bisbes no per elegir un successor de la vida d'un sobirà regnant, per no dir en contra del que maleeix ni buscar per supersticiosa a conèixer la data del seu mitjà de mort. En 633, els bisbes van emetre una arma anathémisant qualsevol rebel · lió contra el rei.
La llarga sèrie d'assassinats havia pres aquestes mesures perquè el sobirà per gaudir de la seva funció amb seguretat i sense traves regla contra el poder.
 
El jove fill de Chintila, Tulga va ser elegit. Tement que la seva edat és una font de problemes, magnats fomentar un complot, li va fer tallar i relegats a un monestir. Van posar el seu lloc Chindaswinthe. Aquest fill octogenari d'Swintila, un regne de terror i esquer contra l'aristocràcia gòtica. A la Gàl · lia del pseudo-Frédégaire escriure que va massacrar o exiliats set-cents gots, nobles i burgesos, el lliurament dels seus fidels dones, les nenes i els béns de les seves víctimes. Sota el regnat del feixisme avant la lettre, el Consell de 646 amenaçar amb excomunicar ningú, secular o religiós, que han pres part en una conspiració contra el rei, tot i que la trama va ser un èxit! No obstant això Chindaswinthe, per exemple, millorar la sort dels esclaus, que prohibeix l'assassinat, donant-los el dret, en cas de fallada, per ser jutjats.
El seu fill Réceswinthe haver de lluitar contra la rebel · lió Froja, Wamba i el seu successor enfront dels gots de Septimània.
 
Erwig va prendre després de Wamba.
El consell va decidir 683 restitució dels béns confiscats a partidaris de Paul i les famílies de Chindaswinthe condemnat.
 
A Erwig succeït pel seu fill Egica (686) que van continuar tant gots, a fer "viciós" de la mort, i els Jueus. L'antisemitisme va ser inspirat per l'església. En Septimània, llavors com més tard al segle XIII, els jueus, tenen menys problemes: decisions Toledo i les dels bisbes locals generalment quedat en paper mullat. Una de les raons de l'excomunió de Raymond VI, en 1207, va ser que ell els havia donat a un càrrec públic. Les primeres mesures severes contra ells havien estat preses pel Récarède convertit. L'enviat de Gregori el Gran, Probinus, de retorn a Roma, el Papa va ser informat de "la bona voluntat del rei, en particular, la seva fermesa contra Jueus." Havien estat prohibit tenir una dona o una concubina cristiana, a ocupar càrrecs públics, tenir esclaus cristians. Sisebut aliats dels francs, va accentuar la repressió que va seguir l'exemple de Khilperic va imposar la Jueus per convertir sota pena de desterrament i confiscació de béns. Molts es van refugiar en Septimània i la Provença. Sisenant confirmar aquestes mesures Chintila prohibit residir a Espanya, i el consell va decidir que 638 reis estaven sota anatema, garantir l'aplicació de la prohibició. Réceswinthe repetir aquestes lleis, el que implica que els Jueus eren encara molts, per tant, protegides pels gots.
La protecció no realment desinteressada: són ells els que, dos segles més tard, a través de Dhuoda, financèrent part Bernard Septimània (Manual Dhuoda, reimpressions Mégariotis, Ginebra).
 
La derrota àrab va ser el resultat d'un seriós desacord entre la majoria Tervinges i alguns senyors feudals relacionats amb l'església, la qual va nomenar als reis a diferència de les tradicions gòtiques. On aquestes múltiples revoltes. A més, la població ibèrica ressentia la dominació car "alliberadors de l'ocupació romana."Witiza semblava ser un millor rei que el seu pare Egica. Però els visigots es va negar el sobirà que va rebre la santa unció en contra de la seva voluntat, sense eleccions. Hi va haver diversos aixecaments. En un dels líders rebels, Théodred, duc de Còrdova, el rei va treure els ulls. L'aristocràcia es va rebel · lar en massa: una reunió designar per ocupar el tron, el governador de la Bètica, Roderic, fill de Théodred, mentre Septimanie gots van prendre al rei Àkhila. La dona Witiza, Anagilde, es va refugiar amb el seu fill, Egila, amb l'exarca bizantí de Ceuta, el comte Julià. És cristiana per justificar la seva traïció es diu que la seva filla havia estat violada Florinda o Witiza o Roderic.
Si aquesta història té l'oportunitat de ser cert, el culpable seria més Witiza que havia matat un dignatari, Favila, per a una dona.
 
Julian va fer una crida als àrabs. Va escoltar amb Musa, governador d'Àfrica per al califa Abd al-Walid, i ho va fer passar l'estret d'Hèrcules en un comando dirigit per Tarik, que va fer diverses incursions al voltant d'Algesires. Animat per la falta de reacció dels gots a 711 Tarik i Julien, amb una gran Berber contingent i alguns àrabs (es diu 7000) va aterrar a prop del que avui és Gibraltar, "el Jebel Tarik."
Es van unir als invasors espanyols, amb un cos de cavalleria sota el comandament de Miguel Rumi.
 
Roderic després reunir un exèrcit poderós, cent mil guerrers pels àrabs, Tarik va demanar reforços i dos de l'exèrcit es va reunir al voltant de Sevilla. Desafortunadament per a Roderic, el general que manava els flancs de l'exèrcit, Oppas, Arquebisbe de Sevilla, i Sisebut, potser fill de Witiza, el va trair unint-se al enemic. Els godos van ser aixafats i Roderick van desaparèixer en la topada.
(Juliol de 711).
 
Tarik, l'impuls, es va apoderar de la ciutat d'Écija, Miguel Rumi va enviar a Còrdova i després, en una campanya d'uns mesos, Julian i Oppas capturar a Toledo. L'homenatge que toledans payèrent àrabs, a partir d'aquest moment, va ser menys del que van pagar els visigots!
A tot arreu els Jueus va ajudar als musulmans, no dubti en prendre les armes en nom dels seus alliberadors.
 
Moussa, triant votar l'èxit dels berbers, va aterrar al seu torn (712). Carmona va donar a si mateixa només Sevilla i Mèrida va posar una forta resistència. Abd al-Aziz va prendre el comandament de l'Espanya conquistada. Aquí i allà, subsistien focus de resistència a la regió de Ripoll, goth compte Chintila segueix lluitant al 736. A Oriola, Theodemer, un almirall que va ser el guanyador dels bizantins, es va mantenir prou fort com per fer front a Abd-el-Aziz, que va deixar la seva autonomia mitjançant el pagament d'un tribut.
No va ser l'únic ...
 
Els primers editors ibèrics traduïts per una drecera d'ocupació mordaç i l'expulsió dels gots:"Era CCCXLVIIII egressi godi sunt sua terra."Era CCCLXVI ingressi sunt Hispaniam i Dominati sunt Hispaniam Annis CCCLXXXIII i XVII per annos perverunt Hispaniam in terra sua" (després d'unes línies sobre els àrabs) i "Era gòtica DCCXLVIII EXPULSI SUNT DE HYSPANIA" (Livro dóna Noa, Chronicon Conimbrigense, crònica
Gothorum.)

 
Pelagi, fill de Favila Witiza que va matar una dona, va col · laborar per primera vegada amb els àrabs Mounoussa. Però és estar enamorat de la seva germana, Pelayo, insatisfet, va reunir un petit grup de tres-cents nobles es va unir als gots i altres Tervinges i suevos refugi a les muntanyes d'Astúries (a 717/718).
Ell va començar la reconquesta per la victòria de Covadonga.
 
Textos antics diuen que els àrabs van governar cinc anys abans de Pelagi no es va convertir en rei. En els dos segles que van seguir, les persones importants, incloent gent de l'església, eren tots els noms germànics.
(A Septimània, però, sovint va prendre els noms llatins religiosos o bíblics, per exemple, Benet XVI, el sant, el nom real Witiza).
 
No importa els detalls de dominació primerenca, Egilane trist destí, l'esposa de Rodrigo, Abd-el-Aziz casada, que va costar la vida d'aquest últim.
 
Naturalment, els sarraïns que va invertir tot Espanya, va creuar els Pirineus per conquerir Septimània. Ells van ser rebutjats en l'any 714 per les restes de l'exèrcit wisigothane duc d'Aquitània i Otto (Odo), però no van evacuar el país. El perill va fer que el duc d'Aquitània abordar els francs, i potser una de les seves quotes, assetjat Tolosa era clara i líder sarraí assassinat (721). En 724, nova ofensiva, el ouali Espanya, El Khalabi van assetjar Carcassona; gots resistents, la ouali van anar a Nîmes i després es va embarcar en una batuda saquejos a Lió i Autun.
El van matar en una emboscada al seu retorn.
 
Septimània estava totalment en mans dels sarraïns. L'ocupació, les guarnicions militars es limita a, sinó un intent de colonització a Narbonne. La resistència de Carcassona i tota la província s'havia guanyat als habitants que ofereixen condicions favorables: els recomptes van romandre en el lloc i les lleis gòtiques vigents.
A Narbonne Àkhila era encara rei i va continuar l'encunyació de monedes.
 
Les rivalitats entre àrabs i berbers van detenir la invasió de la Gàl · lia momentàniament. El duc d'Aquitània, va aprofitar l'oportunitat per portar la lluita contra els francs en aliança amb Mounoussa, governador de la Septimània. Però ouali Espanya va aconseguir vèncer al cap berber que es va suïcidar per no presenciar la violació de la seva esposa. Abd-er-Rahman va envair Aquitània a través del País Basc, es va apoderar de Bordeus, va saquejar; Otto va fer una crida a Charles. La direcció a Tours ouali va ser derrotat i mort entre aquesta ciutat i Poitiers per Carlos Martel dels francs amb reforços borgonyons i Aquitània (octubre de 732).
Aquesta Charles s'havia convertit en rei dels francs, després de moltes vicissituds i victòries contra Nèustria i Aquitània (716.717).
 
Per assegurar i estendre el seu poder dirigir els seus esforços a Alemanya i va dur a terme diverses campanyes contra els saxons (720-722).
Al voltant de 724, que va portar al seu missioners servei Pirmin gots i Erhard, a través del qual es podria estendre la seva influència sobre Alsàcia, la Turíngia i Baviera
 
Otto va morir en 735, Martel va envair Aquitània i Bordeus es Blaye, però l'heroica resistència d'Aquitània va obligar a deixar en el seu lloc la nova Duke Hunaldo el famós "Huon de Bordeus", fent-li jurar lleialtat. Després va atacar als àrabs a la vall del Roine, que es va aliar amb el duc de Provença Mauron. El assetjar i va prendre Avignon, i després va tractar d'alliberar Septimània. En un raig va matar als enemics guarnicions Beziers, Nimes, Agde i Maguelone.
Amb Lodève i Uzes tot el nord de Gothia va tornar a ser independents (737).
 
Martel no era suau, però no estava ple Septimanie transforma en desert. Molts gots comencen el seu servei en aquell moment. Va recordar en Austràsia per les incursions dels saxons, Carlos va demanar al rei llombard Liutprando intervenir contra Mauron. Va ser un fracàs, obligant a la part posterior carolingi. A Provença 739 va ser objecte dur, propietat de nobles i eclesiàstics van ser confiscats i se li va donar als francs i gots. Aquest últim es va traslladar a Arles a Orange, on creixeran fins a Lió, la terra borgonyona. "La sang, el foc i el saqueig, això és el que va portar als francs a cada ciutat per ajudar a donar als musulmans, que no podria ser més odi" (G. Mantayer "Provence" Picard, 1908). Religiosa provençal, robat, va prendre represàlies en els seus testimonis, ampliant i generalitzant a tot el Sud a Provença abusos contra els aliats dels àrabs. L'amenaça musulmana de la vall del Roine va ser acomiadat.
Només Septimanie Sud encara resistia, Narbonne, sota protectorat àrab va seguir sent un regne gòtic que el mateix Carlemany respectar.
 
Al nord de la Serralada Cantàbrica, el petit regne de Pelagi enfortir, Oviedo, pres dels àrabs va esdevenir la capital (720).
Sota el regnat de Aldafuns
 
(Alfonso) de 739-757, va començar la reconquesta.
 
8 Després dels gots 711

 
Fins i tot si no s'oposaven als francs fins al començament del regnat de Lluís el Piadós, el comentari d'Arthur Kleinclausz és vàlid per a ells com per a les persones que no franca: "L'escassetat de testimonis dels opositors al rei i qui anava a controlar els comptes dels historiadors francs és singularment desafortunat "(Carlemany, ed. Tallandier, 1977).
Encara han de tenir en compte.
 
La propaganda de l'època, va ser tan eficaç com ho és avui, i així com deshonest. Aviat ens veurem en un exemple sobre Bernat de Septimània, duc de Gòtia. Hi ha molt més: l'ancestre de Carlemany goth, Arnulf tenia raó, acaba de morir una "vita" fer un panegíric sant que ha ajudat a fer de la fortuna de la seva família.
Dos segles després d'un altre manuscrit que se li atribueixen orígens Aquitània últim text esmenta una tradició oral més prop de la veritat, però també en resposta a una nova necessitat: la d'admetre a Aquitània, l'autoritat carolíngia rebel · lió constant.
 
Per la zona gòtica de l'hexàgon, els àrabs, les invasions franques, les guerres de religió, i sobretot la Inquisició, s'han eliminat gran part de les fonts locals. Per exemple, la literatura dels trobadors, "crida l'atenció que molts manuscrits ens vénen de biblioteques estrangeres: 27 dels 45 cantants principals són mans italianes contra 10 Provença o Llenguadoc" (J. Rouquette, "literatura Oc" Què ho sé). A Itàlia, el Wulfila Bíblia, únic exemplar conservat a Uppsala, va ser escrit en estil gòtic a 500. És curiós que altres obres, escrites en l'alfabet de l'apòstol dels gots que no s'assoleixen, mentre que fins al segle IX segueix sent predicat en algunes esglésies d'estil gòtic Septimània (P.Gachon Història es va mantenir Llenguadoc, éd.Boivin, 1920), a la província del regne de Toledo arrianisme. Amb l'ascens de l'església absolutista i l'únic estudi de la Bíblia ", la història va caure de sobte en la nul · litat més deplorable" (A. Savagner). "Davant el monopoli clerical, l'aristocràcia laica busca construir gradualment el seu propi sistema de valors, sobretot des del moment semblen dividits entre un petit cercle de gran abast (potentes..) I una petita aristocràcia i de militis. El primer, igual que els carolingis, són similars a la cultura clerical i no engluent (J. Le Goff). Però en aquest últim, els valors de la civilització bàrbara romandre vius i el fons primitiu popular no està exclòs del seu propi univers mental ... "(Michel Banniard, l'Edat Mitjana occidental, què sé jo, PUF). Es troba a Llenguadoc cap manuscrit dels Gothica Jordanes Origo.
I si n'hi ha, el clergat catòlic i la Inquisició després de la conquesta, van destruir tot el que podia recordar als arrians (gots) i els càtars.
 
Al segle XI, en una població d'idioma totalment romànica, encara quedava una petita minoria goth idioma: els comerciants de sal "gòtics", del comtat Trancavel, van ser en un ruc, Bazièges el mercat en
Comtat de Tolosa.
 
En aquest Gothia totalment autònoma, els emperadors del capítol i títols publicats per pretendre salvar un color d'autoritat "rei dels francs i gots."
L'últim d'aquests diplomes, pel bisbe d'Elne data 915.
 
En la majoria dels textos dels segles VIII-IX, els habitants de l'imperi es diuen "lliure". Ermold el Negre (mort cap 830), Goth Aquitània, mostra més matisos. En el míting de l'expedició a Gran Bretanya, per encàrrec de Ludovico Pío, ens diu que "per ordre d'arribada dels francs a si mateixos, que es van dur per primera vegada el nom de" i després detalla l'origen ètnic de l'altra guerrers. Per al lloc de Barcelona (800-801) Llista "Franks, bascos, gòtics, Aquitània." A la resta del seu relat del setge que només parla dels francs, accés directe lògica. Però la ciutat és presa per Goth Bero està assignat. Benet Aniane escriure que ell havia donat a conèixer "a la terra dels gots", i l'emperador "havia estat portat al país dels francs". En aquest país, el poble dels gots havien conservat les seves tradicions. Ermold descriu el duel dels dos càrrecs gots (820) i Bero Sunilo "aviat entrar en combat d'una nova espècie a la qual els francs no estaven acostumats", els dos càrrecs amb cada lluitador "un cavall i armes llum en ús entre els gots ". Eginhard Roncesvalles va advertir que "els francs van ser servits pel pes de les seves armes." (Ermold el "poema sobre Lluís el Piadós" Negre, trans. E.Faral, Les Belles Lettres).
A diferència del seu Ermold Eginardo contemporània (775-840) i Nithard (800-844, dels escriptors més entranyables del seu temps) mai esmenten, referint-se només Septimània.
 
Una vegada que el caroligienne decau dinastia, gots estan reapareixent en alguns manuscrits.
Però si tenen un lloc important en Richer tarda Adhemar de Chabannes (988-1034) prolix a Aquitània, ni una paraula, però els descendents dels gots d'Aquitània regne de Tolosa.
 
Richer (que encara viu a 998), autor d'una història de França que molesta a alguns oficials, va fer moltes referències als gots. Descrivint una batalla amb Eudes (888-898), "el rei, va escriure, mobilitzat per edicte reial tots els cavallers i els soldats que pogués complir a Aquitània. Provença, que està limitada pel Roine, els Alps, el mar i la Gòtia li proporciona a la taronja i Arles,. Gothia, de Tolosa i Nimes "(Richer" història de França "trad R. Latouche, la Belles Lettres, París). En el seu discurs davant la ost, Eudes recorda guerrers gestes dels seus avantpassats i es refereix a la captura de Roma per Alaric, els borgonyons i els vàndals "el rei va ser escortat pel francès i Aquitània genial ... els va exhortar a la batalla i va tractar d'augmentar el seu valor natural, els va recordar que ells eren millors que els altres, més forts, més audaç i millor armats que els seus avantpassats havien lluitat en tot el món i gairebé es va estavellar terriblement mateixa capital de l'univers, de Roma. " Sempre segueixi Richer a 932 "prínceps de Gothia, Raimond i Ermangaud, l'avanç en les ribes del Loira al rei (Raoul) per oferir a servir." L'any 987, Hugo Capeto va ser proclamat "rei dels gals, britànics, danesos, Aquitaine, gots, espanyols i gascons ...
"
 
"... Per metropolitanum aliosque episcopus noviami coronatus, Gallis, Brittannis, Danis Aquitanis, Gothis, Hispanis, Wasconibus rex Kal. Juny . Praerogatur "(Richer) Capets a potència reduïda legant el passat carolíngia com qu'exécuront pla dels seus descendents, sinó quan", 987-1108, els prínceps del sud, duc de Gascunya, comte de Tolosa, comte de Espanyol de març, no compleixen el rei, i que mai havia vist, no podia rendir homenatge a ell i no als seus vassalls. Quan un clima d'oblit mutu. "(J.-F
. Lemarignier, "Medieval France", A. Colin, 1970).
 
Durant la Primera Croada (1096-1099), el Llenguadoc sempre són anomenats "gòtics".
En aquesta expedició, la participació de tots "els que anomenem la Provença, els borgonyons, la regió d'Alvèrnia, els gascons i els Gots" del sud (Raimond d'Aguilers, que va acompanyar a Raymond IV a la croada que va fer una relació).
 
En 1208, Durant Osca, la investigació dels càtars va escriure: "el que hem vist i sentit en algunes parts de les províncies d'Aquitània i Gothia ..."
El segle XVI va ser cridat el Llenguadoc "Languegoth" (com Rabelais)
 
...
 
Molt més tard afecció a la terra sent substituït per l'afecció a la comunitat ètnica, que es manté fins a la data com la minoria ètnica ja no estava obligada a referir-se a la carrera. Godos nacionalistes es van convertir en patriotes.
Però el patriotisme és una ruptura del sentit de nació, que es produeix quan s'arrela.
 
Antroponímia pot ajudar a observar el moviment de les persones, malgrat els homònims, a causa dels estrets idiomes trobades entre els personatges normands amb els mateixos noms que els gots. La influència de la moda en l'assignació dels (pre) nom no va aparèixer fins als segles XI / XII. Connexió eufònic Gothic (Alaric / Alric) tendeix a perdre al final del regne de Toledo, però persisteixen al sud d'Aquitània. Els noms han sobreviscut distorsionat de vegades irreconeixible través dels escrits llatins, que van des d'un escrivà a un altre, d'una regió a una altra. "Recarrède" el rei visigot, està escrit en els manuscrits "Recaredus" (Reiks + dur), és a dir, "Richard", el nom donat per Eleanor d'Aquitània al seu fill Ricard Cor de Lleó. 620 desapareguts al rei Sisebut de Toledo, del mateix nom, al 878, va ser escrit Sigebode (un bisbe de Narbona), la forma més propera a la germànica / forma Sigebald Sigisbald. Des del segle VIII, els vincles de família nombrosa es destaquen per les transferències de noms, alguns dels quals es converteixen en apèndixs, no hi ha Karl entre gots i no Wilhelm (Guilhelm) en carolingis. "Teodorico" nom de fetitxe dels gots, els francs va ser amb Clovis gothane concubina qui va tenir un fill, Teodorico (Thierry), que era el rei d'Austràsia. El segon Teodorico era merovíngia famós rei de Borgonya, nét de Brunilda. La superstició donar els noms dels poders màgics "aquest nen creix i s'adona del que això significa el nom" proclama Guntram el baptisme del seu nebot Clotari II ("el victoriós"). (Gregori de Tours, Llibre X). "Ragin Mund" era un Reiks gots pont 322.
Els grecs ho van cridar "Rausimod" i es va convertir en la llar "Raimond / Ramón" i "Raymond" a França.
 
A Austràlia hi ha molts noms gòtiques: la homònima Wamba Gambsheim Wulfila de Woelfling; Tollaincourt només Théudila (Totilas) Tourmont (Jura) de Thorismund, Corberon (Gold Coast) de Bero. El Tranclière, Tranqueville-Graux i Triconville de "Tranculf" o "Trancawulf '(eufònic de Tranc + link + wulf = llop assassí) distorsionats pels monjos al sud de Trencavel (sense relació Trenca Avelana).
Ens trobem amb aquest mateix nom, a Normandia, importat pels danesos.
 
Després de la conquesta àrab, l'afluència de refugiats es va estendre d'Astúries a Aquitània, Espanya a la Provença, Alvèrnia i fins Lionès (regió d'alta Gotho borgonyona-mix) i "Anfós" Borgonya ( Adalfuns / Alfons), el "Bermund" es va convertir en Bermont i Bremond (Bermuda a Astúries), el Ansemund, el Ramnulf, el Atulf, etc ...És un nom concret Gothic "Amalaric" donat el petit fill de Teodorico el Amal (Teodorico a Itàlia). Ha evolucionat amb el temps "Aimeri" sud deformació relacionada Henri. Al nord, una deformació similar, però respectuós, van donar "Amaury". En la versió italiana de Narbona (Narbonne Aimeri el gest), no és una traducció de la versió francesa, Aimeri es diu Amerigo, que és italià per a la Amalaric (ara el nom d'Amèrica). En aquests "Nerbonesi" un fill d'Amerigo es diu Namieri (Gothic Nam Hari) en la versió en francès quan se li diu amor, els alemanys es tradueix Heimrich vam tornar Henry. Aquest últim nom era desconegut al sud en el moment del naixement de la versió gòtica del gest. Es va posar de moda al nord, com a resultat de la victòria de l'Henry bavaresa de Babenberg dels normands a 885. Els noms formats amb aquest nom són molt rares i tardanes. Austràsia encara dóna nom al Amal epònim: Ambleville Amblainville, Ambricourt, Amelécourt, Ammerschwir ...Després de Carlemany, les aliances embolic dificulta la distinció d'un grup de famílies s'esquinça o es comprometen a forjar feus. Però en general l'aristocràcia gòtic es va mantenir fidel al seu país (Aquitània i Llenguadoc) quan podria fer una fortuna al nord, per exemple, Wilhelmides preferit quedar-se a casa quan eren feus rics en Borgonya (Saône et Loire). Si el cognom no existeix, els gots tradicionalment donar l'ancià el nom del pare, qui al seu torn va passar. El jove va rebre un nom que s'utilitza en la família o donat per la seva mare, on l'adopció de noms "estrangers". Al seu torn, el jove va donar el seu nom al seu fill gran, etc.
el que permet el seguiment dels molts llinatges.
 
Si el registre visigoda, que va inspirar Ermold han desaparegut, un conjunt de textos d'aquestes "cròniques", va dir epopeies, il · lumina la història de la relació ambigua entre gots i Austrasians: el "Narbonne". Els manuscrits més antics francesos van ser copiats a la fi del segle XII. Poques sagues germàniques han sobreviscut, Carlemany va ordenar una recopilació en llengua teutònica, però el seu fill no es farà càrrec i André Lefèvre emès el Lluís el Piadós sever judici, igual que conèixer els nostres historiadors antics, que No avergonyit consens estúpid "Charlemagne encantava sentir-lo cantar durant els àpats, aquestes peces encara separats, encara disperses, futur èpica, va fer el mateix, informa Eginardo recollir amb cura, com donació va ser- no va llegar a la posteritat, sense la reticència ximple de Lluís el Piadós, Ludovicus Pius! Aquest rei trist, prou per esclatar Germain ulls del seu nebot Bernat, Christian estava molt brau a preferir poemes de guerra a les fórmules planes de la litúrgia "..." Ell no volia llegir o escoltar o ser ensenyat, diu que el seu Thegan historiador, les cançons que havia après en la seva joventut ".
Poc ortodox, una mica menys ximple, un abat de Reichenau, Waldo, era al mateix temps (segle IX) copiada pels seus religiosos dotze cançons llengua teutònica "(A.Lefèvre, alemanys i eslaus, oc).
 
El cas de Narbona, que s'aferren tots els altres cicles, és un misteri, el gest és ric en l'adaptació, sobre un fons de tradicions molt distants, les aventures dels herois històrics. "Dóna'm, Senyor, Orange, la temuda ciutat Valsoré, Valsure i país de Nimes ... Però em pregunto el país d'Espanya i Tortelose Porpaillart-on-Sea. Si em concedeixes aquest camp, el que no implica cap reconeixement perquè mai ordena les tropes d'allà, o donat suport als cavallers, i no ho fa appauvrirez seva herència "(els Nimes Cartago, traducció Fabienne Gégou , ed. Champion, 1984). És comparable en termes Teodorico dirigit permís Zeno per conquerir Itàlia (article 6). Molts passatges evoca la terrible guerra de Provence: "el so de la victòria va a França, el comte William va alliberar la ciutat de Nîmes" (el transport). Pel que fa a Orange, el seu advocat en el gest és Tibaut blat sarraí, el nom germànic Théodebald. Però la guerra es va lliurar contra els aliats a Provença àrabs barons locals.
En un manuscrit Aimeri Narbonne, Narbona Carlemany assetjada "la ciutat més orgullós a Espanya," el reconeixement (no intencional per part de copiadores francès) de la realitat històrica.
 
Aquests índexs, entre d'altres, mostren que s'ha desenvolupat el model del gest poc després dels esdeveniments narrats i potser escrites en gòtica (d'aquí la difusió reduïda?) Autors, hereus Scaldes, eren de la submeseta nord, poblada pels nouvinguts de Pannonias. "Aimeri comporta posseïdor del món i aquesta actitud només es pot entendre si se suposa que el comte de Narbona és l'hereu d'un" mític primer rei "de tipus indoeuropeu", escriu Grisward. Es va demostrar una relació entre les històries i antic gest iranians reconegut origen visigot per l'autor i Dumézil (Joel H. Grisward, "Arqueologia de l'èpica medieval" (estructures trifuncionals i mites Indo-
en el cicle europeu de Narbonne) Payot, ed. 1981).
 
La font original s'ha utilitzat per fer una telenovel · la naturalitzat pels clergues d'una abadia a França, on el model ha aterrat. Al manuscrit del segle XIII de l'"Department of Children Aimeri" (BN1448) està escrit: "És un monjo de Sant-Denis a França que tenia.""Si ara he compartit al setembre d'aquest municipi,"La major participació seria molt petit!"Jo no faig res! Aneu a buscar una altra plaça forta!
"Anar a França, li mostrarà conqueridors ..." (trad. JH Grisward, oc)
 
Així que ell es va burlar Aimeri seu fill per encoratjar a abandonar el territori estigui atapeït, d'acord amb l'antiga tradició escandinava i l'Indo-iranià
 
L'exaltació del llinatge, la lleialtat al rei dels arguments francesos que refuten una versió anterior del cicle, són virtuts que trobem expressada amb força i convicció en el Dhuoda Manual, escrit en l'any 843.
 
Els remanieurs, si no crida a la Gothia pel seu nom, no confondre això amb França i no es van molestar a evacuar francófobos sentiments mostren herois en els seus moments d'ira, el que reconèixer la seva no pertinença a la nació franca. "Per Déu, Francès, tots vostès són uns covards! "(Hermangarde). "Abandona França, per enviar el diable i el rei que ha arribat a ser tan estúpid! "(Bertrand). "Anirem a França a fer la guerra amb el francès i no deixarem reposar un castell! "(Girard Viena). Sr Italo Sicilià descriu els herois del gest: "inquiets, licors, probablement, jactanciosos, generós, després de tot el bo del sud ..." (Citat a J-H Grisward). A més Guilhelm seguir recordant l'ajuda d'ell i el seu llinatge als carolingis. En la coronació de Lluís, que mata un conseller en el mal, diu el pare de Charles Guilhelm, Aimeri "seu llinatge acaba de salvar la mina per la seva valentia." En una altra ocasió el nebot del comte de Tolosa li impedeix: "El nostre emperador va donar feus als seus barons ... tu i jo, oncle, està oblidat", curt Guilhelm see Louis, rebenta un d'aquests estralls que puntuen cicle i, finalment, aconseguir el que vol, és a dir, el Regne d'Espanya. En Aliscans encara enfadats després que el futur sant, Louis admet: "És veritat, t'ho dec tot, el conjunt de França és el teu! ". Tot això reflecteix el sentiment general dels gots que sempre han donat suport lleialment dinastia d'Austràsia i no haver estat premiats, si es tractés de la independència autònoma ser mai els va reconèixer, "això és perquè quan vostè està servint mala gent, com més ho facis, menys es dispara ". Louis i els canals d'allí el seu ressentiment: "pobre rei, i assoté solt, suau i queixosa, sense energia i coratge." Ens imaginem que va ser escrit després del retorn de Bernat de Septimània, que era "el segon personatge de l'imperi" i, com a tal, va tractar de lluitar contra la corrupció de la cort (últim capítol). La saga conjurar Gothia inferioritat política afirmant la superioritat de wilhelmiana dinastia hereva Balthe-Amal, en contra de la carolíngia ... "llavors el comte li va donar a la seva germana en matrimoni, i Louis provenia d'una família de barons. Quan ell era fort que era capaç de contrarestar el Guilhelm punt "(coronació de Lluís, trad. Lanly A., ed. Campió).
Ludovico Pío, rei d'Aquitània, es va casar en primeres noces d'una filla Guilhelm Gellone, conegut per Blancheflor, qui va tenir Arnulf i Alpais els Aélis el gest.
 
Ara dóna un exemple de la dificultat d'identificar l'origen dels personatges històrics de l'època, aquest problema també ha estat utilitzat pels historiadors franc-alemanys tots "franquiser" descaradament. Ells creuen que els gots s'han esvaït després de 711, quan s'han convertit en el poble endògens, tant en nombre en relació amb el principi que la pèrdua de vitalitat dels nadius. Aquest no va ser el cas a Espanya, on la Ibèrica manté una alta taxa de natalitat, una de les raons del fracàs de la colonització a la Península Ibèrica.
Podem traçar un paral · lel amb la colonització d'Algèria.
 
Tornant al cas de Teodorico (nascut a Narbona durant l'ocupació àrab, entre 710 i 725) va esdevenir comte d'Autun (755) mitjançant la donació de Childebrand, comte de Borgonya, germà Martel, de la mort del propietari, sense un hereu masculí, el suport també anomenat Teodorico, es va casar amb Rolinde (Rothlindis) Aquitània. El seu successor goth casar Aldane (Aldana, Alda, Auda). Es va convertir en el primer Thierry Autun (Si hagués estat el fill del seu predecessor, que s'hauria anomenat "Thierry II"). Aldane començar incerteses que no s'exerciten. Aldane ella era la filla de Carlos Martel estava dit. Charles Martel havia casat tercera Ruodhaid casament (Hruodhaidis ouHruodirudis) qui tenia tres nens i Aldane? A més es creu que la mare era Aldane Rothilde Gellone (Ruothildis). Hruodirudis Ruothildis i que ser la mateixa dona? . Un dels fills de Aldane i Teodorico, William (Guilhelm), que es va celebrar el comtat Gellone de la seva mare, que el tenia des Rothilde. Si Rothilde Ruodhaid no és, podria ser Rolinde. El més probable, però no és necessàriament cert és que Ruothildis donats com la filla d'un comte Gellone és la mateixa dona Rothlindis d'Aquitània, filla de austrasien (?) Norbert d'Aquitània , amb una família al sud. Ruothildis i Rothlindis ser una dona soltera, els Peppinides família (relacionat amb Charles) dona de Thierry d'Autun, Aldane pare. D'aquí les referències al parentiu amb Caroligiens.
Guilhelm batejar una de les seves filles Rothlindis.
 
Sr correcció "de Menerba" (UCV, Caracas):
 
Ruodhaid, Rothilde, un recompte de noia gòtica, es va unir als francs, entre altres propietari Gellone, es va convertir en l'amant de Carlos Martel i va tenir quatre fills Aldane.
Aquest últim es va casar amb el fill del comte goth Lodeve, Teodorico, qui va rebre germans Martel Childebrand el comtat d'Autun, la mort del titular i sense un hereu home.Entre els historiadors considerats greus (. Occità incloent Cl Delpla és una excepció: "La història occitana" capítol primer; IEO)) i en general en llocs web com Wikipedia, tot perpetuar la llegenda de Wilhelmides origen franc. La força de la propaganda del vencedor ...


9-WILHELMIDES i carolingis


 
En 751, el fill de Carles Martell, Pipí el Breu, amb el suport del Papa, es va fer triar rei a Soissons per la noblesa franca. Després va ser coronat per Sant Bonifaci, no té precedents entre els francs. S'ha dit, amb raó, que estava sota la influència dels visigots.
La coronació, a imitació dels toledans reis per recordar els seus orígens gòtics era al rei d'Espanya (per a la reconquesta. Hugo Capeto a 987 sent proclamat rei d'Espanya).
 
Uns mesos més tard, per casualitat, Ansemund, que va dirigir l'Septimanie ja independent, va reconèixer l'autoritat del rei d'Austràsia. Només Narbona es va negar a sotmetre i Ansemund va ser assassinat per un dels seus homes perquè volia fer el seient. Segons un antic costum visigots es van trobar dividits, amb alguns partidaris d'una aliança amb Waifer. Aquest últim va tractar d'intervenir i va atacar Tervinges favorables als francs. Comte Maguelonne, Aginwulf (pare de Sant Benet) beats i massacrar als seus mercenaris bascos.
Les ciutats de Nimes i Uzes, el recompte es va aliar amb Waifer es van ajustar temporalment amb una guarnició franca.
 
Amenaçat pels lombardos que van arribar a Ravenna i caçar als bizantins al nord d'Itàlia, el papa Esteve II va anar a la Gàl · lia per demanar ajuda al pare de Carlemany.
Es Sacra
 
per segona vegada a Saint-Denis Pepin, va conferir santa unció al seu fill i beneït Queen Bertrade. L'impuls que li va donar el títol de patrici dels romans per al rei i el seu fill (754). Es va fer impossible per al rei de rebutjar l'ajuda dels seus braços. Francs i gots van entrar a Itàlia i van assetjar Pavia (755).
Pepin va fer prometre al rei llombard fer Ravenna i confiat en la paraula, va prendre el camí de tornada.
 
Tot just havia rebut una trucada del Papa Astolfo, el rei llombard, a punt per conquerir Roma. Els francs van arribar, van començar de nou assetjada Pavia (756). Astolfo es va acordar lliurar una dotzena de ciutats de l'església i va donar ostatges garantits. L'avantatge Franco de la seva estada a Itàlia per ser el protector dels ostrogots, els llombards intentar robar (abans que facin amb ells "un sol poble").En 759, després de llargues negociacions amb els gots extramurs, el comte d'Autun, i en contra de les lleis per mantenir la seva promesa, el seu rei Milo i l'autonomia, Narbonne massacrats àrabs de la seva ciutat i acceptat la sobirania d'Austràsia. El bloqueig va durar set anys, 752-759. Aquest regne completament unit, Pepin va decidir abordar Aquitània. Si jutgem pels llargs preparatius, ha de representar un sinistre, el rei va aprovar l'acord amb el wali de Barcelona, ​​va guanyar els gots Astúries intervenen contra els bascos.
Abans de recuperar Narbonne, va atacar als britànics que desincentivar el suport Waifer.
 
De 760-768 cada any a partir de la primavera, els francs, amb la cavalleria gòtica, Aquitaine devastada "pel foc, la sang i el saqueig." Malgrat el seu valor, i el poc suport de Gotho-Aquitaine, Waifer finalment va ser derrotat i mort.
El país estava en ruïnes; Pépin es van establir en zones despoblades, Austrasians colons.
 
Quan Karl va succeir al seu pare Pipí (768), va dir que el somni de Gothan reconquesta d'Espanya, i es va presentar l'oportunitat en què alguns líders àrabs van oferir la seva ajuda.
Va ser un fracàs que va tancar el drama de Roncesvalles (778).
 
L'agitació d'Aquitània va animar Carlemany per restaurar un regne d'Aquitània al seu fill Ludovico Pío, va dir el comandament militar de l'Gothia amb Tolosa, Guilhelme Gellone (790). Va haver de lluitar tant contra els bascos i contra els àrabs. Es va dirigir a ells i Girona Urgell, provocant una forta reacció de l'emir de Còrdova, Abd-el-Malik, que va envair Gothia. El Guilhelm exèrcit va detenir a la vora del Orbieu en una batalla que es coneix com la derrota, perquè els àrabs van ser capaços de tornar a Espanya, la derrota va acabar, però, les ambicions dels àrabs al nord dels Pirineus
en cas contrari el seu botí.
 
En 801, després de set mesos de setge, un exèrcit de gots, els francs, d'Aquitània, els bascos, Provença i Borgonya, va tenir Barcelona, ​​va ser retornat als gots. En 809, els gots amb el Barcelona, ​​que Bero i Borel, Lluís el Piadós confiscar Tarragona i Tortosa assetjats: pateix una falla que passi el proper any.
En 811, després de rebre reforços, va aconseguir prendre la ciutat en Guilhelme, es va retirar a l'abadia de Gellone fundar prop de Lodeve (806).
 
En 813, Carlemany associat al seu fill al tron, va ser coronat emperador, abans de tornar a Aquitània emmarcat per dos gots i Hélisachar Benet Aniano. . L'edat, va preferir dedicar-se a la seva passió i va prendre com el seu assessor cosí Wala casat amb una filla de Guilhelme, donant-li el lloc de camarlenc, és a dir, tots els poders, que va abusar. Aquest breu període en què l'emperador, "consumit amb l'edat", va deixar anar el fre, i va veure la gran mirada cap amunt. També es va convertir en l'únic governant a l'any 814, Louis conduir assessors del seu pare, i Wala Adalardo. Va tractar de netejar els costums de la cort, continuació de la reforma de l'Església amb Benedict (Benedict Aniane) i institucions perfeccionades. En 817, s'associa a l'alimentació del seu fill gran Lotari. El seu altre fill, Pipí, es va col · locar en el tron ​​d'Aquitània, però Luis es va encarregar de Gothia independent amb Tolosa encomanar Guilhelme fill de Bernat de Septimània. El seu altre fill Lluís es va fer rei de Baviera i el seu nebot Bernard va ocupar el tron ​​d'Itàlia. Aquestes decisions desagraden la Gran algunes de les quals es va aliar amb el rei d'Itàlia. "Aquest any, poc després d'haver desertat, va ser detingut i privat de la vista i la vida per Bertmund, prefecte de la província de Lió" (Nithard Història fill de Lluís el Piadós, les Belles Lettres, 1964
).
 
En 821, la mort de Benet XVI, per substituir l'emperador va recordar Wala i Adalardo, amb l'esperança d'apaivagar als descontents. Un vidu, es va casar amb la bella Judith qui va tenir, en 823, un fill, Charles. Judith, ambiciós i intel · ligent, intrigar per assignar al nen a formar part de l'Imperi.
Aquesta ambició li va fer guanyar l'odi de l'aristocràcia.
 
En 826, un recompte de la Marxa d'Espanya es va revoltar amb la complicitat de l'emir de Còrdova, Abd al-Rahman II. La rebel · lió tenia l'aparença d'un aixecament contra els francs: un historiador català veurà la "última manifestació d'un wisigothisme política." Aissó realitat era el líder d'un petit grup aïllat i combinat amb Wala clan, o més aviat manipulada per ell. S'havia reunit poc abans de Wala a Aachen, després d'haver lluitat amb l'emperador sobre Bernat de Septimània, que volia els honors. Qui maneja amb dificultat per repel · lir l'Aissó exèrcit amb només septimaniennes Forces lleials. Louis va ser enviat a reforçar l'exèrcit comandat pel recompte Matfrid i Hughes, però aquesta última va ser venuda a Wala, no va intervenir, amb l'esperança de derrotar al gòtic. La reacció imperial no es va fer esperar: Matfrid i Hugues van ser condemnats a mort; Wala intervenció salvar la vida. Per rectificar la situació, Louis va donar el "primer lloc" Bernard (829) que, amb el suport de Judith, va ser exiliat Wala en una abadia i Lotari retorn a Itàlia. Per tant, sempre amb el suport de Judith, va tractar de purgar la cort d'un paràsit nomenklatura, un model digne d'aquest gest que va ser bruscament i va incórrer en l'odi de tota l'ajuda propaganda desposseïts i els historiadors. Poc Charles, el futur "el Calb", va ser assignat el seu part de l'imperi: el Alémanie, la terra natal de la seva mare, amb Alsàcia, Raetia i el territori que correspon aproximadament a l'actual Borgonya. "A mesura que Lotari tractava ara, alhora que oculta de la ruïna per les seves maniobres ocultes que el seu pare havia decidit. És per això que Louis va tenir com a suport Bernard, Duc de Septimània, va crear camarlenc, Charles li va dir i li va donar el segon lloc en l'imperi "(Nithard, oc). En la versió italiana de Aimerides, Bernard es va convertir en l'assessor de Carlemany amb els seus germans després que s'han eliminat els "traïdors de Mainz." "Barons gelós, a l'empara de la corona de príncep hereu, el pensament de prendre avantatge de l'oportunitat d'enderrocar al Narbonne consideren massa influent i prendre el poder ..." (Joël-H. Grisward, oc). Nithard "Lotario quan tractava, alhora que oculten les seves maniobres secretes per la ruïna ..."Wala, a l'abadia de Corbie, va organitzar una campanya de desprestigi en contra de la Wilhelmide i Judith, amb el suport Gran. Mateix Hélisachar participar en la conspiració. Van proclamar a ningú "traïdor" que no defensen l'imperi contra el "adulteri tirà", és a dir, Bernard.
L'odi dels gots, que havien dormit durant un segle, es va despertar abruptament amb el debilitament de la dinastia.
 
El testimoni de Paschase Radbert podria incloure en un judici estalinista "... i cap era més molest que el dia que la canalla Bernard li cridava a Espanya, aquest miserable que va abandonar a tota honra que el condemnat seus orígens. Es rebolcava en l'auto-satisfacció en els plaers de la taula. Ell va venir com un senglar furiós i va enderrocar al palau i va demolir el Consell ... "I" que conduïa, trepitjat tot consell humà i diví, que ocupava el llit ... el palau imperial es va convertir en una barraca on la vergonya domina, on regnat adulteri, on abunden els crims "(L. Halphen, Carlemany, Albin Michel - P. Riche, els carolingis, Hachette). Fins i tot Nithard està allà amb: "Bernard, imprudentment abusar del seu poder a l'Estat, molest dalt a baix ha, per contra, reforçar" és un exemple en el judici d'un historiador modern " No obstant això, Bernard, molt valent, però sense esperit jactanciós, era menys digne de confiança. Al palau d'Aix, el mullarà en la trama més extravagant ... "Aquest és exactament el retrat Wala! Vam veure anteriorment. "... Potser els moviments separatistes que eren menys pronunciades sense la influència de l'home negatiu va ser Bernat de Septimània ella" (P. Zumthor, Carles el Calb, Tallandier). Hi ha un involuntari homenatge a l'heroi de la independència! Veiem, a la llum dels fets que el que caracteritza aquest Wilhelmide és el respecte i el sentit de l'honor. Aquesta actitud farà que el paratje. Impregna el manual recomana que Dhuoda complir les ordres del Rei "sempre que no van fer res en contra de les ordres de Déu." "Crec que ella va escriure el fill de Bernard, ja que els seus companys d'armes, incapaços de traïció, aquest art el mal mai ha aparegut en els seus ancestres i no apareixerà en la seva descendència."Radbert va culpar al Duc de Septimània la decadència d'una societat, que va començar quan Carlemany "consumit edat" Wala donar el poder de "perseguir les seves passions" (les dones). A més Nithard restableix la veritat, perquè, després de la presa del poder per Lothar va dir que "l'estat de l'imperi, en què cada un guiat per la seva cobdícia, a la recerca del seu propi benefici, va empitjorar dia a dia ...Bernard es va casar a Aix-la-Chapelle palau el 24 de juny de 824, el gothane Dhuoda. Aquest últim es va retirar als seus Uzès propietat, va escriure un manual per a l'educació del seu fill Guilhelme que s'havia retirat molt jove, ja que el seu segon fill, el futur Plantevelue Bernard, el duc de Septimània eliminat davant va ser batejat. "De tots els escrits per dones nascudes a terra de França, manual Dhuoda és el més antic que ha sobreviscut ... es nota un coneixement que dóna una idea de l'alta educació de les nenes Septimanie ...", escriu Edward Bondurand que van publicar en 1886 (Manual Dhuoda, reimpressions Mégariotis, Ginebra, 1978). El llibre reflecteix la confusió d'un aristòcrata que assisteix a la dissolució de l'imperi i els seus valors. "Quin és el benefici d'un, de fet, és la pèrdua de l'altra" ... "Els desbordaments de iniquitat, i l'amor desapareix." En alguns passatges commovedors va trencar la desesperació d'una mare separada dels seus fills, el dret dura d'un clan de guerrers. Diuen que va ser exiliat a Uzès. Més aviat sembla que es va veure obligat a residir a causa del mal estat de salut no li va permetre seguir la vida inquieta i nòmades del seu marit, que havia intentat acompanyar, però "... el meu constant estat de sofriment, esdeveniments, i l'obstacle de la meva debilitat fet la meva fràgil cos als perills de qualsevol tipus. Gràcies a Déu i el valor del seu pare, em vaig escapar tots aquests perills, però la meva ment torna als incidents violents ". Un pensa a deixar Aix, en un desastre, els assassins que fugen llançar els seus talons. El recordatori que el credo de l'educació cristiana - presa pels càtars - "L'ensenyament de l'amor és l'educació més savi, i cobreix tot, des espurnes brillants." Lotari 830, va aconseguir reunir als seus germans a la seva causa i "totes les persones que reclamen la necessitat de restaurar l'estat" (Nithard). Louis sorprès a Compiegne, va ser fet presoner, Judith tancada en un convent, els seus germans en la cura de Pipí d'Aquitània. Bernard Gothia va fugir amb la seva dona, que llavors vivia amb ell en la cort. És aquest episodi ludeix Dhuoda. Però el germà de Bernard, Herbert, va ser capturat, està encegat. Quant a Charles va ser confiat als monjos. "Per als francesos comencen a rebel · lar, per fer la guerra i es comporten com bojos, es cremen llogarets, estan devastant el país, que no volen estar en pau respectant Louis "(La coronació de Louis, oc). L'estat de l'imperi, de manera que "empitjora dia a dia", el clergat delegades austrasien un abat Guntbald, amb Louis. Va enviar al seu fill Pipí i Lluís de Baviera per negociar la seva ral · li a canvi d'una nova divisió de l'Imperi. A l'octubre de 830, una assemblea es va reunir a Nijmegen restaurat Louis. "La reina i els seus germans van ser retornats a ell ia totes les persones sotmeses al seu govern" (Nithard). Però les intrigues van reprendre Guntbald tant com Louis Bernard Pepin i l'ús de la seva influència per aconseguir la "segona millor". Els dos últims s'uneixen, el piadós Aquitània confiscats s'atribueix a Charles. Per la seva banda Lotari va ajudar Matfrid i Wala, van aconseguir obtenir el suport del papa Gregori IV, qui va creuar la frontera amb els rebels. L'emperador, al capdavant d'un poderós exèrcit, va anar a trobar. Mentre que ell estava negociant amb el Papa (juny de 833) Lotario i els seus còmplices van aconseguir eludir els barons francs que van abandonar l'Emperador i Louis va ser deposat per segona vegada! Charles va ser empresonat a l'abadia de Prüm, Judith exiliat a Llombardia. Agobart, Bartolomé de Narbona, Ebbo de Reims, Amiens Jesse, va intentar legitimar l'adquisició per part de Lotario: organitzar una penitència pública de Lluís el Piadós, que va tenir lloc a la Basílica de Saint-Medard. Després hi va haver un altre canvi en la "opinió", Lothar volia apropiar-se del Imperi. A déclancha guerra civil, Pepin, Bernard i Louis de Baviera, per una banda, Lothar i les altres ànimes maleïdes. Les forces imperials que provin superior a la seva, Lothar van tornar, van alliberar el seu pare Charles, i van fugir a Viena (Isère). Louis va anar a Pipí d'Aquitània. Un exèrcit va ser enviat a Gran Bretanya, on els refugiats eren partidaris de Lotari, que Matfrid. Però contra tot pronòstic, aquest exèrcit va ser derrotat. Lothar, una vegada que "es va reunir amb un poderós exèrcit, arriba a Chalon, assetjar, la va prendre després de tres dies de lluita i es crema a les esglésies. Es va estirar al Saône Gerberge, com un Gozhelm criminal, i decapitat i Sénila, però va donar vida a Guerin i el va obligar a prendre un jurament per ajudar ara amb tota la seva força "(Nithatd, oc). Gozhelm (Gothzhelm) era el germà de Bernat de Septimània i Gerberge seva germana Sénila un recompte Goth-Guérin (Garin) un cosí que va tenir la seva revenja poc després. Entenem per què el Duc de Septimània havia posat Dhuoda segur en Uzès, al Gothia intocable. La baralla va continuar sense descans. Gothzhelm Marquis va ser una època de Gothia. El seu nom va donar la Gaucelme cognoms sud, Gaucelin, Nomade i Joussemet. Dhuoda escrit GOTHZELM així posar l'accent en la determinació ètnica la restauració de la t (h) unit a la mutació franc t z. La implementació de Wilhelmides a Borgonya, el preu del seu ral · Childebrand Charles Martel, es va dur a terme en un triangle format per Autun / Chalon / Macon. És dins d'aquests límits, a Cluny, el petit fill de Bernard, William (Guilhelm) Aquitània fundar l'abadia. Lotario va guanyar Orleans "deliberar", diu Nithard, és a dir, per intentar un cop més per seduir a la "gent". Lluís el Piadós i Luis el Germánico (Baviera) es va unir a les forces i va marxar davant del delinqüent. La reunió va tenir lloc a Chouzy, aquesta vegada l'exèrcit va romandre lleial. Lotari, que es va basar en la seva defecció "veure ni el medi d'escapament o la batalla" es va comprometre a abordar els Alps. El principal responsable de la deposició, que Agobart es dipositen. En 839, a instàncies de Judith, l'imperi es va dividir entre Carles i Lotari. Pipí d'Aquitània va morir, "Louis porta un exèrcit fort" i va imposar al Charles de Aquitània. En 840, "enmig dels creixents mals d'aquest segle, i en el regne es va enfonsar en les revolucions i la discòrdia, l'emperador va ser el que tots" ... (Dhuoda). L'aprenentatge de la mort del seu pare, l'incorregible Lotari volia tenir èxit, oblidant la seva promesa de respectar la divisió.
Ell "va enviar missatgers per tot arreu i atreu a gran: impulsat per la cobdícia o la por, ens trobem amb tot el seu enfocament" (Nithard).
 
Després d'intentar sense èxit per derrotar al rei de Baviera, va navegar a l'Aquitània presentar Charles. La Aquitània que van triar Pepin II (fill de Pipí I) estaven en rebel · lió, segons el seu costum. Juny 840 juny 841, escaramusses en xerrameca, tothom estava treballant per reunir més seguidors. Després d'haver rebut reforços Guerin, Charles va anar a Nevers per satisfer Bernat de Septimània. Però aquest, "era el seu costum, es va abstenir d'anar a ell, dient que ell estava compromès amb Pipí i el seu poble" (Nithard), assenyalant que aquest compromís no està obligat a concloure "pacte amb ningú sense el consentiment de l'altra "regla bàsica d'honor cavalleresc. Ell promet tornar en els quinze dies que trobava Carlos a Bourges, i va confirmar la seva negativa a contractar. Nithard, injust, va escriure que "Charles amb dificultats per donar suport a les traïcions que una vegada havia comès contra el seu pare, i ell segueix sent culpable per això, va decidir prendre per sorpresa." (Nithard, cosí de Charles, admet, no és imparcial ", incapaç de suportar sentir coses dolentes de la nostra família, em resulta molt més difícil de dir a mi mateix," livre3, oc). No obstant això, com hem vist, el duc mai ha traït Louis, si no la propaganda dissenyada per Wala. El "traïdor" és aquell que tracta de prendre l'altre per sorpresa. El gòtic en guàrdia, va ser capaç d'escapar, però molts dels seus amics morts."Bernard, ser més humil (!) Després d'això, aviat va tornar la mendicitat (!) Per Charles, dient que havia estat fidel a ell una vegada, volia ser fins i tot si hagués tingut l'oportunitat i seria en el futur, tot i l'afront que havia d'acabar, li va preguntar Charles no desafiar, i si algú volia portar-li la contrària, es va oferir a rentar les armes de càrrega a la mà "(Nithard). El rei, "generosament" li va perdonar la "carregada de regals i favors, rebuts i enviats intent d'amistat, d'acord amb la seva promesa, Pepin va decidir citar" (Nithatd).
Un pot imaginar la importància i el poder de Gothia, en aquest episodi es tracta amb biaix Nithard.
 
Després de la intervenció de Bernard, un partit amb Aquitains Judith es va unir al rei i els partidaris borgonyons gòtic.
I Luis de Baviera va arribar a unir forces amb la seva.
 
El 21 de juny de 841, els dos exèrcits es van enfrontar cara a cara a Fontenay-en-Puisaye. I 25 de juny, que va lluitar en la batalla "més gran" de l'època. "I després d'una gran massacre Lotari guanyat l'avantatge, però de sobte el duc Garin va arribar a Tolosa i Provença, va revifar la baralla, i Lotari va haver de fugir" (Adhemar de Chabannes, Cròniques, NRF 1947). No obstant això, Bernat de Septimània, "tot i que no estava lluny del camp de batalla només tres llocs" (Nithard) no havia intervingut. S'ha d'entendre "no va intervenir personalment" per complir els seus compromisos de Pepin, però li va donar al seu Provença i Tolosa que, sota les ordres de Garin havia inclinat la balança.
Chivalry permetre un arranjament per donar oportunitat de Guerin per venjar el germà i la germana de Bernard (Gothzelm i Gerberge), i la humiliació que s'infligeix ​​Lotahaire de Chalon.
 
Charles va anar a Guilhelm, el fill de Bernard, la propietat de Borgonya del clan. El duc es va comprometre a intervenir de nou a Pipino per aconseguir la pau ", va anar bé amb ell, però no va obtenir la submissió" (Nithard).
La partició de l'imperi, les ambicions territorials dels altres, va dirigir el Wilhelmide jugant un joc perillós, que li va costar la vida, però va evitar la Gothia seva annexió.
 
En 842, no pot estar d'acord amb Lothar, Charles i Louis van prestar juraments d'Estrasburg famosa '". Al final de l'any, però, van arribar a un acord i signar a l'agost 843, un tractat que va dividir l'imperi en tres: Charles hereta Nèustria amb Aquitània i Gothia. Aquesta nova situació va donar Bernat de Septimània oposar-se a Carles el Calb.
Sempre aliat amb Pipí d'Aquitània i seguit per una gran part d'ella es reconeix la sobirania de Lotario, va preferir fer front al seu pitjor enemic per preservar Gothia.
 
Charles respon ràpidament assetjar Tolosa (maig de 844).
 
Bernard se li presenta al campament real de negociar, a petició del rei. Un cop es va fer la captura i decapitació després d'un judici sumari, segons la versió oficial donada pels diferents registres.
No obstant això, un columnista Heribert Odon, dóna una versió diferent que és probable que sigui cert en el context de l'època i la relació entre els dos homes.
 
L'entrevista va tenir lloc al monestir de Saint-Sernin. Quan Bernard agenollar de conformitat amb les regles de protocol, Carles el Calb va plantar la seva daga al cor del gòtic. Aquest desig de "parricidi" durant molt de temps ha estat obsessionat Austràsia pertorbat per la xafarderia, llançada per Wala, les relacions amb la seva mare Wilhelmide, especialment el soroll córrer que "tenia una meravellosa semblança" Bernard (Ariberti) .. El porter que sempre es va negar a sotmetre, havia exacerbat l'odi.
"Charles va posar el seu peu sobre el cos de la Duke dient:" desgràcies vostès que es van atrevir a profanar el llit del meu pare i del teu Senyor "(Dom Vaissete, XXVII).
 
Gothia al sud de Sunifred d'Urgell i el seu germà Sunyer Empúries s'assemblava a ell, evitant la resposta franca. Mentre continua el setge de Tolosa, Charles, "rei dels francs i gots" publica un capítol per promoure la situació dels "hispans", donant-los els erms de la marxa espanyola, amb la seva autonomia jurídica garantit per
llei visigoda.
 
La ciutat inexpugnable restant, els reforços estan cridats. Angoumois va arribar, van ser interceptats pels gots i Aquitània dirigit pel jove fill de Dhuoda, Guilhelm Septimània i planerament triturat (14 de juny de 844). En el camp dels francs, va ser assassinat Nithard armes a les mans. Guilhelm havia seguit el consell de la seva mare, ella li va demanar de servir fidelment a Charles ", però, el meu fill, el meu primer desig és que vostè honra el pare ... Castigar els que tenen la culpa, tant per paraula com pel pati , si cal ".Al nord d'Espanya, a la vall de l'Ebre, de Tudela, a Saragossa i Osca, un líder musulmà, Moussa, una família espanyola d'estil gòtic, s'havia llaurat un domini a costa del seu senyor, el
Emir de Còrdova.
 
Decidit a acabar amb Pepin II, Charles va tractar amb Moussa, amb encara menys escrúpols que Pepin es va aliar amb Abd El Rahman, l'emir de Còrdova, que va enviar una ambaixada jove Guilhelm. L'emir va rebre amb tots els honors i la mateixa ofereix guerrers.
El fill de Bernard llavors podria imposar a Barcelona (848).
 
El rei havia partit de Tolosa, però Pepin, incapaç de resistir les incursions dels normands, va ser publicat per l'Aquitània. Charles va passar a les parets de Tolosa després d'una resistència basada en principis, el moment de les negociacions, la ciutat va ser lliurada pel comte Frédelo, que va ser nomenat per Pipí. Charles el va mantenir en el càrrec per evitar un aixecament dels gots. Aquest Frédelo farà que la dinastia de compte, els "Raimondins." El seu pare, Fulgoald, gòtic, va ser gerent de projecte (la meva dona) en Rouergue per Lluís el Piadós i va ser nomenat primer comte de Pepin després de la revolta de 833. (Fulgoald: el fulgins ald i gòtic amb connexió eufònic, aproximadament ". Vida protegida").Per enviar Septimània, Charles marxar a Narbona. Va mobilitzar als gots van sortir al seu encontre.
Sota l'amenaça del rei va renunciar al seu projecte.
 
En 850, potser en consonància amb els francs, Moussa va iniciar una campanya contra el seu sobirà avantatge de l'absència de Guilhelm Barcelona, ​​Carlos va enviar a alguns dels seus col · laboradors, sota la direcció de Alerán, que va aconseguir emocionar els fidels de Sunifred que ressentien la Wilhelmide, aquest últim, al seu retorn va ser capturat i executat. Ell va néixer el 29 de novembre 826."La lluita és a tot arreu avui en dia Dhuoda va escriure al seu fill, em temo que està conduït allà amb els seus companys, ja que, segons les paraules de l'Apòstol, els dies són dolents, i s'elevarà temps difícils ".En 852, els Francs Pipí va ser lliurat per un recompte de Navarra aliat Moussa.
Però Pipí va aconseguir escapar i mantenir l'arbust fins 864, capturat pel comte de Poitou, va ser condemnat a mort.
 
Charles ho va reemplaçar amb el seu fill Carles el Jove, el nou rei d'Aquitània, igual que els seus predecessors, està influenciada pels gots al país i intrigat amb ells. Fidel a la carolíngia comte Raimon de Tolosa va ser assassinat. Les quotes dels caps francs Alamán Hunfred, van prendre el cap de la revolta (863) adequadament el suport de la gent que va ser derrotat i deposat i Charles va anar a Tolosa fill de Raymond Bernard, donant-li més, Rouergue
.
 
Mentrestant, el segon fill de Bernat de Septimània, Bernard Plantevelue, va córrer en silenci comtat d'Autun. Tenia vint tres anys, i volia posar punt final a l'última. En una reunió celebrada a Pitres (Eure), en 864, Carlos, encara ple d'odi, es va estendre el rumor que el jove volia assassinat i amb aquest pretext, va deposar a la seva propietat de Borgonya. Bernard resistida pels braços durant uns anys, però finalment es va veure obligat a fugir a Lorraine (868), on Lotario II va regnar. A la seva mort l'any següent, Carlos va ser coronat rei de Lorraine. Bernard així ho va honrar. Però Lluís el Germànic, recuperant d'una greu malaltia, va cridar al seu germà evacuar Aachen on es va establir.
Finalment els dos sobirans van arribar a un acord i es van dividir el país
 
Les revoltes del fill, el fill de Charles, Carlemany, i els del fill de Germànic pertorbat l'ordre en l'antic imperi.
En aquesta ocasió, Carles el Calb va demostrar del que era capaç, imitant al seu pare, li va treure els ulls de Carlemany.
 
El jove Charles havia mort en 866, el rei va ser reemplaçat per Louis li Begue Aquitània. Li va dir a Gothia un cosí Plantevelue Bernat de Gòtia. El segon fill de la recuperació Dhuoda, pel que sembla per algun temps Autun i va esdevenir comte d'Alvèrnia, no està clar per què artifici o el compromís pel qual les va arreglar per trobar el favor del rei ..
Abans de 876, el triangle gòtic va ser dirigit per un Eckart, i la mort d'un, presa per Bernat de Gòtia.
 
En 875 Carlos va ser coronat emperador a Roma. Louis el alemany va desaparèixer l'any següent, el nou emperador va decidir restaurar la unitat de l'imperi, o almenys per recuperar Austràsia i d'Aix-la-Chapelle de la capital. Va ser derrotat a Andernach per les tropes del fill alemany, Louis el Jove, que va atacar (oct.876).
Bernard Plantevelue lluitant al campament imperial.
 
En Septimania, Bernat de Gòtia eren difícils de guanyar, comte de Carcassona resistència efectiva líder. Els seus cosins, els descendents d'un germà Guilhelm Gellone, Adalhelm (Alleaume) es van col · locar al capdavant de Charles comtats Périgueux i Angoulême. Més tard, en 903, el Septimanien goth Rothbald convertit en comte de Provence ("la Provença i la societat feudal", Jean-Pierre Poly, Bordas 1976) i líder de la primera dinastia en aquest país ", Guilhelmides."Carles el Calb va tenir problemes en el feudalisme de sorprenent vitalitat a salvar l'Imperi, o el que quedava. Ell va respondre a la crida del Papa amenaçada per les incursions àrabs. Aprofitant l'absència de grans rebel · lar, entre ells Bernard i Bernat de Gòtia Plantevelue. Charles va morir quan tornava d'Itàlia a lluitar. El seu successor, Louis li Begue començar a lluitar contra Bernat de Gòtia, que gairebé havia arribat a reunir a totes les àrees de Wilhelmides. Louis era, per descomptat, amb el suport de la Plantevelue. El seu cosí va patir una severa derrota, a més que havia comès l'error, a Borgonya, per apoderar-se de béns de l'Església, que havia donat lloc al fet que fos excomunicat pel Papa Joan VIII.
Louis després deposat i va reconèixer
 
les comarques de Barcelona i Girona comte d'Urgell Wilfred; Rosselló va ser donat a Miro, als petits-fill del goth Bell de Carcassona. Septimània va tornar, per fi, Bernard Plantevelue.
Bernat de Gòtia encara tenia partidaris i Begue va morir a principis de 879, llavors ell anava a lluitar.
 
Com Lluís el Piadós havia estat confiada a Guilhelm Gellone com Carles el Calb, fill, va ser iniciat pels braços del fill de Bernard Septimània Louis era a la custòdia de Bernard Plantevelue.
Continuïtat sorprenent d'aquesta aliança única i amb problemes entre carolingis i Wilhelmides des Martel, els gestos medieval ressò.
 
"Gran" van intentar passar el "France", sota el comandament de Luis el Jove. Plantevelue amb Teodorico de Vermandois i abat Hugo, va fer electe rei Louis III Nèustria i el seu germà Carloman rei d'Aquitània i Borgonya. Per evitar un conflicte de Lotharingie ser abandonat fill de Germànic. Amb Carlemany, Bernard Plantevelue definitivament va vèncer Bernat de Gòtia (879).
Es dominen el mestre indiscutible estimada Gothia seus pares fins a la seva mort, les armes a les mans lluitant contra el rei de Provença Boson (886).
 
El jove fill de Louis, ben recolzat, va resultar ser enèrgica i semblava cridat per a un futur brillant, però malauradament un va morir en 882 i dos anys més tard. Tenien tot just vint anys. Noblesa reconèixer Carles el Gros (885) que es torni a posar en un temps molt curt la façana d'unitat de l'Imperi. Donarà als rics Aquitània Bernard Plantevelue. A la mort d'un, el seu fill va esdevenir la primera Guilhelme Aquitània (Guillem el Piadós), però va donar Gothia que va ser confiada a Otto, comte de Tolosa i Duc de Gothia, germà de l'assassinat comte Bernard, va dir , per Plantevelue. Compte Catalunya també diuen "Duc de Gothia". Es va crear el feudalisme, no sense dolor, després de violentes lluites que van permetre al sud, per evitar gòtic "ètnica" ser assimilat pels francs (dendrograma cap. 4) .
I això, en gran part gràcies al prestigi i el valor de Wilhelmides dignes hereus de Balthes i Amali
 
Llenguadoc, amuntegament, es va adaptar a les conseqüències de la pèrdua d'Espanya. La terra es va distribuir en lots exempts d'impostos ", aprisiones." Moltes tradicions gòtiques van sobreviure, els consolats són els avatars de les assemblees del poble. Al segle VIII el desenvolupament de l'agricultura va ser Cévennes notables dels Pirineus, mig segle abans del desenvolupament dels països del Nord que han adoptat en algunes parts dels aprisions sistema (hospitia) per fomentar l'intercanvi d'informació.
Publicat per Carlemany com a dona de Gothia, el Theodulph descrit com un país ric i colorit que es dedicaven al comerç amb els àrabs, l'antítesi de la imatge d'una "província del desert" com ho han fet molts historiadors.
 
Tot i això, el país petit, no podia donar la propietat a tots: als guerrers sense terra van formar una noblesa militar al servei dels poderosos, a Aquitània, Provença i Borgonya dalt.
Fighters, els guàrdies dels castells i l'abadia (caslans), es van convertir en els Cavallers Cabalarios (Aimeri seu fill "Anar a França, li mostrarà conqueridors" per sobre de 8).
 
Abans de ser cridat Llenguadoc, nom colpejant com una bandera que va ser donada pels funcionaris dels enemics en el reconeixement de la diferència, Gothia morir després de dues dècades de lluita, el 1229 (Tractat de Meaux). Raimond Trancavel no va fer la seva presentació final a 1247 i Tolosa s'uneix a la corona en 1271. A més del paper dels francs i el papat, és evident que la incompetència i / o timidesa de l'últim recompte, i la seva Trancavel traïció té molt ... És cert que és fàcil jutjar després ...Els gots s'havien desenvolupat al seu refugi de la civilització gal que era l'admiració dels estranys: "La monarquia francesa està ben establert al sud del país i la unitat nacional es va veure reforçada per la destrucció d'una civilització penetrat Bellesa i gaudi ansiosos que havien desenvolupat la seva pròpia ... Long devastació i la intrusió d'elements francesos, estrangers han donat per donar el cop de gràcia al món brillant en què es reflecteix tant en el
Antiguitat, l'Orient Mitjà i l'Edat Feudal "(K. Hampe, L'Edat Mitjana, traduït de l'alemany per MII. Desanti, Gallimard).
 
Temps del regne de Toledo, Isidoro de Sevilla ("Història dels gots, vàndals i sueus" ed.Paleo) va escriure: "Però, ¿qui pot culpar la gent per seure Goth seva molt més poder amb la seva els homes i les oracions quan la necessitat els va portar a lluitar ".
Avui en dia, els homes han canviat o perdre la memòria, o hi ha més necessitat en el món tal com és, per salvar la gent primer quatre mil · lennis ...
 
És END, com el Nart? "No diem a nosaltres mateixos que la glòria de Déu i sense final és millor que la vida sense fi? Tots cavar la seva tomba i es va quedar allà. Així va morir l'il · lustre Nart "(" El Llibre dels Herois de llegenda "en Nart, traducció Dumézil, Gallimard-UNESCO, 1965)."Pràcticament la guerra també es va fer bé contra els catòlics del Sud contra els càtars eren una minoria. De fet, els catòlics del Sud es van aprofitar de la seva llibertat per la província contra els invasors nòrdics. No va ser una guerra civil, el comte de Tolosa no era francès. Aprenem, i pot causar xoc, els francesos es van comportar com a ocupants. Ells massacrats, assassinats, violats. En aquest cas, els francesos són els SS. És molt desagradable escoltar això, però és la veritat. "
(Alain Decaux, "educació nacional", 1966).
 
Annex 1renaissance_carolingienne_et_les_Goths
 
PAPER DELS RELIGIOSOS Goths Carolíngia

 
Llenguadoc, després de la conquesta no va desaparèixer, un cop recuperat del trauma, va participar activament en l'anomenada civilització "a la francesa" (els gots ja estaven darrere del renaixement carolingi). També és el nostre patrimoni que hem desenvolupat gràcies a Fermat, Brassens, Monfreid Daudet, Pagnol, Toulouse-Lautrec, P.SABATIER, J. Dausset, A.Comte La Perouse, Gide, Florian, Jean Jaurès ...
i centenars d'altres, fins al punt que podem dir que els francesos són, en la seva major part, de la Cultura Llenguadoc ...
 
"Llenguadoc Languegoth amb més freqüència, és a dir, els països de la llengua dels gots, d'acord amb la interpretació dels erudits del Renaixement (incloent neteja dictàmens CITES). Nostre autor esmenta" la Chievres Languegoth "(The
llengua de Rabelais / L. Sainéan ..)
 
. "Llenguadoc, m acu t ... Significa que el país que ja està estesa despuis del Pont de S. Esperit fins al pont de S. Sulran lez tolose, que no vol anar a la Gàl · lia Narbonense Amèrica per:. Però els límits 'icelle portar per Pomponio Mela i altres geògrafs no compleixen. Aquesta és una part del mateix, Gàl · lia Narbonense, però no tots icelle. creu que diu Cap país té aquest nom, de manera que la gent pondre positivament a voulans iceluy utilitzar aquesta paraula oc, és a dir ouy, i dir que la diferència en aquest Languedouy país. Però va dir que és molt diferent. Per Llenguadoc és una paraula dolenta cestuy Languegoth que el estoit nom que el donnoyent francesa a la regió d'aquest país que estoit la corona dels visigots, que la estoit seu real a la ciutat de Tolosa, mentre que els francesos i també el appeloyent per aquest altre nom i Gallegoth Gaulegoth, Gothica Gallia. I esglésies provincials catedrals del món, les escric és així: En Gothia Archiepiscopus Narbonensis hos habet suffraganeos, Carcassonensis, Agathensis, Sancti Pontij Tomeriarum, Electensis, Megalonensis, Elnensis, Biterrensis, Lodouensis, Nemaucensis, Vticensis, que tots són la convocatòria d'Estates aquest país, i molts títols més vells que els països és la paraula Lingothia, síncope de cestuy Linguagothia per paraula Llenguadoc. I ara s'entén que és en aquest país no és més, com provençal, el que és més encara Provence. No
alguns que fan aquestes paraules una Linguaoccitana i Linguoccitanus però fora de la raó "(Diccionari etimològic, Menage)
 
Això vol dir que fins al Llenguadoc Renaixement encara es veu com la terra dels gots, encara que l'etimologia és dubtosa. Rabelais, que va estudiar a Montpeller i de la percepció, i no li agradava la gent ", els gots han de destruir tot el bona literatura" ... (parcequ'ils no parlaven francès?)

Aucun commentaire: